Μενού Κλείσιμο

Γρηγοριάδης Ιωάννης

Ο Ιωάννης Γρηγοριάδης γεννήθηκε το 1952. Είναι ο ιδρυτής της εταιρείας Medicare, η οποία είναι αποκλειστική αντιπρόσωπος ειδικών καθαριστικών και εξειδικευμένων προϊόντων καθαρισμού και συνεργάζεται με πασίγνωστες εταιρείες του εξωτερικού. Είναι πατέρας δύο παιδιών.

 

Ο παππούς του βιογραφούμενου, Αναστάσιος Γρηγοριάδης και η γυναίκα του Κατερίνα, ήταν γεννημένοι στη Σαμψούντα, όπου ζούσαν και ασχολούνταν με την αγροτική ζωή. Με τον ερχομό τους στην Ελλάδα, εγκαταστάθηκαν στην Κατερίνη και ασχολήθηκαν με τα καπνά. Απέκτησαν πέντε παιδιά, τον Γιάννη, τον Παύλο, τον Γιώργο, τον Νίκο και την Άννα. Ο πρώτος γιος, ο Γιάννης, σκοτώθηκε το 1947 στον Εμφύλιο Πόλεμο και η Άννα, η μικρότερη αδερφή, πέθανε από αρρώστια σε ηλικία 5 ετών, το 1935. Μετά από έναν χρόνο, πέθανε η μητέρα τους η Κατερίνα και το 1938 ο πατέρας τους, από αρρώστια. Ο Παύλος είχε εν τω μεταξύ φύγει στον Εμφύλιο Πόλεμο για τη Ρωσία γιατί τον κυνηγούσαν και κατάφερε να επιστρέψει το 1977.

Από την πλευρά της μητέρας του, παππούς του ήταν ο Δημήτρης Αθανασόπουλος, ο οποίος καταγόταν από το Λεοντάρι Καρδίτσας. Ήταν παντρεμένος με την Παναγιώτα, η οποία καταγόταν από την Ομβριακή Δομοκού. Είχαν μετακομίσει και οι δύο στη Σφενδάμη Πιερίας όπου γνωρίστηκαν, τους προξένεψαν και παντρεύτηκαν. Εργάζονταν στα καπνά και απέκτησαν επτά παιδιά, την Ελένη, τον Κώστα, τη Βασιλική, τον Γιώργο, την Ελευθερία, τον Χρήστο και τον Στάθη, όπου μεγάλωσαν στην Κατερίνη και μετά ο καθένας ακολούθησε τον δρόμο του.

Ο πατέρας του βιογραφούμενου, Νικόλαος Γρηγοριάδης, γεννήθηκε το 1924, τελείωσε το εξατάξιο Γυμνάσιο και εργάστηκε ως τραπεζικός υπάλληλος. Το 1953 διορίζεται ως εφοριακός υπάλληλος στο κράτος και εργάστηκε σε αυτή τη θέση έως τη συνταξιοδότησή του. Παντρεύτηκε με την Ελένη Αθανασοπούλου, η οποία είχε ανοίξει μια βιοτεχνία πουκαμίσων με τα αδέρφια της. Έναν χρόνο μετά τον διορισμό του, ο Νικόλαος μετακομίζει στον Λαγκαδά μαζί με την οικογένειά του, καθώς με την Ελένη είχαν ήδη αποκτήσει τον Γιάννη, και στον Λαγκαδά απέκτησαν την Παναγιώτα (1955). Το 1958 μετακομίζουν ξανά, αυτή τη φορά στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, καθώς ο Νικόλαος διορίστηκε στην περιοχή. Έμειναν εκεί μέχρι το 1968 όπου γεννήθηκε και το τρίτο παιδί της οικογένειας, ο Αναστάσιος. Τα χρόνια αυτά, ο Νικόλαος διοριζόταν σε διάφορες περιοχές της Βορείου Ελλάδας, αλλά η οικογένεια έμενε σταθερά στην Αλεξάνδρεια. Μετά το 1968 μετακόμισαν στη Θεσσαλονίκη όπου, αφού άλλαξαν αρκετά σπίτια και περιοχές, εγκαταστάθηκαν στην Τούμπα.

Ο βιογραφούμενος Ιωάννης Γρηγοριάδης γεννήθηκε το 1952. Σπούδασε ηλεκτρονικός στη Σχολή του Ευκλείδη. Τότε γίνονταν πολλές κινητοποιήσεις των φοιτητών της σχολής προκειμένου από ιδιωτική να γίνει κρατική, στις οποίες συμμετείχε ο βιογραφούμενος. Τα αιτήματα των φοιτητών εισακούστηκαν μία χρόνια μετά την αποφοίτηση του Ιωάννη από τη Σχολή, το 1975. Αποφοιτώντας από τον Ευκλείδη, έφυγε για σπουδές στην Αγγλία. Η αδερφή του η Παναγιώτα σπούδασε Φαρμακευτική στη Φλωρεντία.

Ο Ιωάννης παντρεύτηκε την Bridget Hogg η οποία κατάγεται από τη Βόρειο Ιρλανδία και έχουν αποκτήσει έναν γιο, τον Νίκο, το 2002. Το ζευγάρι χώρισε το 2004. Από το 2017 συζεί με την Παναγιώτα Ματζίρη, με την οποία απέκτησαν ένα κοριτσάκι στις 6 Ιουλίου 2019.

Ο βιογραφούμενος έχει διάφορα χόμπι, όπως το να παίζει ποδόσφαιρο και γκολφ, ενώ του αρέσει πολύ και το κολύμπι.

Επιστρέφοντας από τις σπουδές του, υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία και στη συνέχεια ανέλαβε το μπακάλικο του θείου του. Σε αυτό βοηθούσε και η μητέρα του. Ταυτόχρονα, κάποιοι χονδρέμποροι του ζητούσαν να πάει στην Αγγλία προκειμένου να φέρει στην Ελλάδα μια μάρκα προϊόντων γνωστή στην αγορά. Κάνοντας και μια δική του έρευνα ο ίδιος, ξεκίνησε να εισάγει και άλλα προϊόντα, άγνωστα στην Ελλάδα και να τα προωθεί στα super market.

Το 1991 ίδρυσε την εταιρεία Medicare ως εταιρεία Διανομών Παραφαρμακευτικών προϊόντων. Η πρώτη εμπορική δραστηριότητα της MEDICARE ΑΒΕΕ ήταν τα Φαρμακεία. Γρήγορα όμως εντοπίστηκε το «κενό» της αγοράς στα Ειδικά Καθαριστικά και γι’ αυτό το 1995 η εταιρεία εισάγει ως αποκλειστικός αντιπρόσωπος προϊόντα των εταιρειών DEDROM-ΟΖ (Λονδίνο) και ACDO.CO. LIMITED (Μάντσεστερ). Το 1996 συνεργάζεται με τη Γερμανική εταιρεία DELTA PRONATURA για την εμπορία και διακίνηση των προϊόντων στα Ελληνικά Super Market. Το ίδιο έτος ιδρύεται το υποκατάστημα στην Αθήνα για την κάλυψη και τη διανομή των προϊόντων στη Νότια και Νησιωτική Ελλάδα. Στα χρόνια που ακολούθησαν συνεργάστηκε με τις εταιρείες AC MARCA (Βαρκελώνη), PUNCH INDUSTRIES (Δουβλίνο), GUABER-VIM, VAPE (Μπολόνια), COSWELL-BLANX (Μπολόνια), BLISTEX- DENTYL (Σικάγο)

Στις κτιριακές εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Λάκκωμα Χαλκιδικής έχει δημιουργηθεί μια πρότυπη μονάδα παραγωγής όπου και κατασκευάζονται μερικά από τα προϊόντα που εισάγονται (under license of Delta Pronatura), με απώτερο σκοπό την εξαγωγή σε χώρες των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής. Εδώ και 5 χρόνια η εταιρεία εξάγει προϊόντα στην Κύπρο ενώ πλέον παράγει 5 προϊόντα. Μέχρι το 2023 στόχος είναι η παραγωγή 5 νέων κωδικών.