Μενού Κλείσιμο

Χατζηπροδρόμου Γεώργιος

Ο Γεώργιος Χατζηπροδρόμου γεννήθηκε το 1945 στη Φλώρινα. Η οικογένειά του κατάγεται από τη Μικρά Ασία. Είναι ιδρυτής της εταιρείας εμπορίας υποδημάτων «ΑΦΟΙ ΧΑΤΖΗΠΡΟΔΡΟΜΟΥ Α. Ε».

Ο πατέρας του βιογραφούμενου, Αναστάσιος Χατζηπροδρόμου, γεννήθηκε το 1910 στην Κασταμονή της Μ. Ασίας και εργάζονταν μαζί με τον πατέρα του. Όταν ήρθε στην Ελλάδα με την οικογένειά του, έμεινε στη Θεσσαλονίκη και εκεί τελείωσε και το σχολείο. Μετά τον θάνατο του πατέρα του, πήγε στη Φλώρινα όπου και άνοιξε υαλοπωλείο. Μετά τη Γερμανική κατοχή, ξεκίνησε την κατασκευή και εμπορία παπουτσιών, έχοντας 15 υπαλλήλους. Παντρεύτηκε την Κυριακή Κοτζασαρίδου, η οποία καταγόταν επίσης από την Κασταμονή και απέκτησαν τον Γεώργιο και Διονύσιο.

Ο Γεώργιος Χατζηπροδρόμου γεννήθηκε το 1945 στη Φλώρινα. Άνθρωπος ανήσυχος, δυναμικός και εργατικός, μετά την αποφοίτησή του από το τότε εξατάξιο γυμνάσιο, εγκαταστάθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου άνοιξε γραφείο αντιπροσωπειών υποδημάτων. Διέκοψε για να υπηρετήσει στον Ελληνικό Στρατό, ως Έφεδρος Ανθυπολοχαγός και επιστρέφοντας το 1967, ασχολήθηκε με το εμπόριο υποδημάτων, ιδρύοντας την προσωπική του εταιρεία.

Το 1983 η εταιρεία πήρε τη σημερινή της μορφή ως Ανώνυμη Εταιρία, με την επωνυμία «ΑΦΟΙ ΧΑΤΖΗΠΡΟΔΡΟΜΟΥ Α. Ε» στην οποία συμμετέχει και ο αδερφός του, Διονύσιος Χατζηπροδρόμου. Η εταιρεία είναι σήμερα μία από τις μεγαλύτερες εισαγωγικές εταιρίες του κλάδου της, διαθέτοντας στην Ελληνική αγορά τα υποδήματα: ADAM’S SHOES, WALL STREET, LEVI’S, MARILA, KHRIO, CAFENOIR, RELAX SHOE, BYBLOS, MISS SIXTY, ENRICO COVERI, LAURA BIAGIOTTI Kids, DOCKSTEPS, SILVIAN HEACH, LOIS, DUNLOP, EVERLAST, IPANEMA, RIDER, GRENDHA, ZAXY, κ.ά. Τα γραφεία της εταιρείας στεγάζονται σε ιδιόκτητους χώρους στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα και εξυπηρετούν με τον καλύτερο τρόπο τους περισσότερους από 1.000 πελάτες της στην Ελληνική αγορά και στα Βαλκάνια.

Στην προσωπική του ζωή, ο βιογραφούμενος είναι παντρεμένος με την Καίτη Εσκεναζή, πτυχιούχο Νομικής, η οποία διευθύνει πρακτορείο ασφαλειών στη Θεσσαλονίκη. Το ζεύγος έχει μία κόρη, τη Σάντυ, η οποία είναι πτυχιούχος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου της Μακεδονίας, έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές ΜΒΑ στο ίδιο πανεπιστήμιο και ασχολείται και η ίδια με την οικογενειακή επιχείρηση.

Στον περιορισμένο ελεύθερο χρόνο του, ο Γεώργιος Χατζηπροδρόμου ασχολείται με το διάβασμα.