Μενού Κλείσιμο

Χάλτσιος Απόστολος

Ο Απόστολος Χάλτσιος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1977 και δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στον τομέα του καθαρισμού χώρων και κτιρίων.

Ο Απόστολος Χάλτσιος προέρχεται από μια φιλήσυχη οικογένεια εγκατεστημένη αρχικά στο Σοχό Θεσσαλονίκης, όπου η αρχική δραστηριότητα των προγόνων ήταν η κτηνοτροφία και η καλλιέργεια ιδιόκτητων εκτάσεων γης.

Με φανερή την ανησυχία για το μέλλον και την επαγγελματική εξέλιξη των παιδιών ο μητρικός παππούς, σε ηλικία 45 ετών, παίρνει όλη την οικογένεια και έρχονται στην πόλη της Θεσσαλονίκης όπου εγκαθίστανται οριστικά. Η σύζυγός του, και γιαγιά του βιογραφούμενου, κρατά τα ηνία της οικογένειας και είναι ο άνθρωπος-κλειδί στη λήψη των αποφάσεων. Απέκτησαν τρία παιδιά, ένα εξ αυτών ήταν η Φωτεινή Σαρακίνου, μητέρα του βιογραφούμενου, η οποία ξεκίνησε να εργάζεται ως υπάλληλος σε βιοτεχνία και στη συνέχεια, μέσα σε λίγα χρόνια, έγινε υπάλληλος στα ΕΛΤΑ από όπου και συνταξιοδοτήθηκε.

Η διαδρομή του πατέρα του ήταν πιο δύσκολη, αφού ήρθε στη Θεσσαλονίκη μόλις 12 ετών και εργάστηκε ως σερβιτόρος μέχρι τα 18 του χρόνια. Κατόπιν υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στην αεροπορία και όταν τελείωσε, αρραβωνιασμένος πια, άνοιξε κρεοπωλείο. Παντρεύεται με τη σύντροφό του και αποκτούν δυο παιδιά, τη Μαρία και τον Απόστολο Χάλτσιο.

Η επαγγελματική πορεία του βιογραφούμενου ξεκινάει από πολύ μικρή ηλικία καθώς παράλληλα με τις σχολικές του υποχρεώσεις, καταφέρνει να εργάζεται και στην επιχείρηση του πατέρα του, τον οποίο δυστυχώς χάνει πολύ νωρίς. Ακολουθεί η στρατιωτική του θητεία ως έφεδρος Λοχίας σε Σπάρτη και Κομοτηνή, ενώ παράλληλα, έχοντας ριζώσει μέσα του το επιχειρηματικό δαιμόνιο, ξεκινάει δική του ατομική επιχείρηση με αντικείμενο την καθαριότητα χώρων. Όταν απολύθηκε εστίασε καλύτερα στην επαγγελματική του εξέλιξη και κάνοντας πάντα τολμηρά βήματα, ίσως και άλματα, πήρε τους πρώτους υπαλλήλους και άρχισε να μεγαλώνει το αντικείμενο εργασιών.

Με πολύ μεράκι αλλά και αγώνα, με εργατικότητα και αγάπη για τη δουλειά του, από την Express Cleaning του 1999 περνά πλέον με τα χρόνια σε μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις σήμερα στον ελληνικό χώρο, στην Express Facility Management SA. Η διαφορά τεράστια σε κύκλο εργασιών, σε φάσμα εργασιών και σε αριθμό προσωπικού. Σήμερα η εταιρεία αριθμεί πάνω από 830 υπαλλήλους, με πολύπλευρα αντικείμενα εργασιών πέραν του επαγγελματικού καθαρισμού, όπως φύλαξη χώρων (security), απολυμάνσεις covid, μυοκτονίες, συντήρηση και επιμέλεια κήπων, υποστήριξη τεχνικών εργασιών, καθώς και καθαρισμό φωτοβολταϊκών πάρκων.

Με γνώμονα πάντα τις σύγχρονες ανάγκες και με τη χαρισματική, επαγγελματική του ευφυΐα, ο Απόστολος Χάλτσιος καταφέρνει να είναι ο ηγέτης μιας μεγάλης και διαρκώς αναπτυσσόμενης εταιρείας, που πλέον καλύπτει πλήρη  Τεχνική υποστήριξη και διαχείριση ακίνητων .

Στην προσωπική του ζωή έχει μια υπέροχη οικογένεια, με τη σύζυγό του Σοφία και τα δυο τους παιδιά, Σεραφείμ και Φώτη. Προσπαθούν να αξιοποιούν ωφέλιμα και διασκεδαστικά τον ελεύθερο χρόνο τους και τους αρέσουν πολύ τα ταξίδια.