Μενού Κλείσιμο

Πανταζής Γεώργιος

Ο Γεώργιος Πανταζής γεννήθηκε το 1945 στην Κομοτηνή. Αποφοίτησε το 1975 από την Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης και έλαβε την ειδικότητα της Παθολογίας. Εργαζόταν από το 1979 ως ιδιώτης και από το 1981 και στο ΙΚΑ έως τη συνταξιοδότησή του. Είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών.

 

Ο Νικόλαος Πανταζής, παππούς του βιογραφούμενου, γεννήθηκε στην Ανατολική Ρωμυλία. Ήταν τσαγκάρης στο επάγγελμα. Το 1924, μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή και την ανταλλαγή των πληθυσμών, ήλθε στην Ελλάδα και εγκαταστάθηκε στη Σαλαμίνα. Υπηρέτησε στη Χωροφυλακή στην περιοχή των Ευζώνων. Αργότερα, μετακόμισε στο χωριό Δήμητρα του νομού Λάρισας. Μετά την απελευθέρωση της Θράκης, εγκαταστάθηκε στα Παγούρια της Κομοτηνής. Στα Παγούρια διατηρούσε μπακάλικο και παράλληλα ασχολούνταν με τη γεωργία και την αλιεία. Ο Νικόλαος, όταν εγκαταστάθηκε στην Λάρισα, ήταν ήδη χήρος και πατέρας τριών παιδιών. Στην Αγιά της Λάρισας γνώρισε και παντρεύτηκε την Άννα Σωτηρίου, με την οποία απέκτησε επιπλέον τον Αθανάσιο, την Ελένη και τον Στέργιο.

Ο Αθανάσιος, πατέρας του Γεώργιου, γεννήθηκε το 1916 στη Δήμητρα της Λάρισας. Τελείωσε το Δημοτικό στα Παγούρια της Κομοτηνής. Ήταν ψάλτης βυζαντινής μουσικής. Το 1940 υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ως Έφεδρος Αξιωματικός του Πυροβολικού. Κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, πολέμησε στο Πετρίτσι της Δράμας. Κατά τη Βουλγαρική κατοχή, συνελήφθη από τους Βουλγάρους, οι οποίοι τον εξόρισαν για εννέα μήνες. Δραπέτευσε με την βοήθεια ενός Βούλγαρου και επέστρεψε στην Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου, υπηρέτησε ως Αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού, έως και το 1949. Στη συνέχεια, εργάστηκε ως λογιστής στην ΕΠΑ Κομοτηνής και κατόπιν στην Εταιρεία Παπαγιώργη, πάλι με την ιδιότητα του λογιστή. Από το 1955 έως το 1985 ανέλαβε τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου στην ίδια εταιρεία. Παντρεύτηκε το 1932 με την Δήμητρα Καρακασίδου, η καταγωγή της οποίας ήταν από την Ανατολική Θράκη. Απέκτησαν δύο παιδιά: τον Γεώργιο και τον Νικόλαο.

Ο Γεώργιος γεννήθηκε στις 22 Ιανουαρίου 1945 στην Κομοτηνή. Πήγε στο 3ο Δημοτικό σχολείο Κομοτηνής και στο Γυμνάσιο Αρρένων. Το 1963 εισήχθη στην Οδοντιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης. Έκανε την εγγραφή, αλλά δεν παρακολούθησε τα μαθήματα για οικονομικούς λόγους. Το 1966 πήρε μετεγγραφή στο Β΄ έτος της Ιατρικής, από όπου αποφοίτησε το 1975. Την επόμενη χρονιά, απελύθη από το στράτευμα μετά από 28μηνη θητεία, αρχικά στην Ελευθερούπολη Καβάλας, κατόπιν στο Διδυμότειχο Έβρου, όπου για ένα χρόνο ήταν διαχειριστής του Κέντρου αναψυχής του τάγματος και στη συνέχεια, για ενάμιση χρόνο ήταν ο γιατρός του λόχου. Το 1976 έκανε το αγροτικό του στο χωριό Σώστης Κομοτηνής. Δύο χρόνια αργότερα, έως και το 1981, εργάστηκε στο Νοσοκομείο Κομοτηνής και εν συνεχεία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και έλαβε την ειδικότητα της παθολογίας. Από το 1979 ιδιώτευε ενώ από το 1981 εργαζόταν και στο ΙΚΑ Κομοτηνής ως θεραπευτής ιατρός παθολόγος. Από το 1997-2007 διετέλεσε Διευθυντής της ΝΜΥ ΙΚΑ Κομοτηνής οπότε και παραιτήθηκε, συνεχίζοντας το επάγγελμα ως ιδιώτης Παθολόγος. Είναι μέλος του Συλλόγου αιμοδοτών, ενώ διετέλεσε ταμίας του Ιατρικού Συλλόγου Κομοτηνής και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου Κομοτηνής από το 1982 μέχρι και το 1983. Έλαβε και συνεχίζει να παίρνει μέρος σε ιατρικά συνέδρια τόσο στον ελλαδικό χώρο όσο και στο εξωτερικό. Συνταξιοδοτήθηκε από το ΙΚΑ το 2007 και από το ΤΣΑΥ το 2016.

Στην προσωπική του ζωή είναι έγγαμος από το 1975 με τη Δήμητρα Βασιλειάδου από τη Λεκάνη Καβάλας. Η Δήμητρα είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής Θεσσαλονίκης και εργάζεται στο Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας. Έχουν αποκτήσει δύο παιδιά, τη Δήμητρα και την Αναστασία.

Στον ελεύθερο χρόνο του, ο Γεώργιος Πανταζής ασχολείται με το υποβρύχιο ψάρεμα.