Μενού Κλείσιμο

Κωνσταντόπουλος Ιωάννης

Οι ρίζες του Ιωάννη Κωνσταντόπουλου από την πλευρά του πατέρα του προέρχονται όλες από τον νομό Μεσσηνίας και συγκεκριμένα από την Αγαλιανή Τριφυλίας, ενώ της μητέρας του από την Κεφαλονιά. Ο ίδιος γεννήθηκε στον Πύργο του Νομού Ηλείας, αλλά σήμερα ζει στην Κυπαρισσία μαζί με την οικογένεια του, όπου διατηρεί δικό του φαρμακείο.

 Ο Ιωάννης Κωνσταντόπουλος, παππούς του βιογραφούμενου από τη μεριά του πατέρα του, γεννήθηκε στην Αγαλιανή, στην οποία έπειτα λειτουργούσε καθώς ήταν o ιερέας της. Πήγαινε όμως και στις εκκλησίες των άλλων χωριών με το γαϊδουράκι του. Παντρεύτηκε την Ευσταθία, με καταγωγή επίσης από την Αγαλιανή και μαζί της απέκτησε εννέα παιδιά από τα οποία έζησαν τα έξι: ο Δημήτρης, ο Γεώργιος, ο Αναστάσιος, ο Νικόλαος, η Βασιλική και η Νίκη. Ο παππούς έφυγε από η ζωή στα 86 του χρόνια και η σύζυγός του στα 88.

Ο Ευάγγελος Μορελάτος ήταν ο προπάππους του Ιωάννη από την πλευρά της μητέρας του. Είχε γεννηθεί στην Κεφαλονιά αλλά έζησε και στην Κυπαρισσία. Το 1922, πήρε μέρος στον Μικρασιατικό πόλεμο, στη μάχη του Αφιόν Καραχισάρ καθώς και στο Εσκί Σεχίρ. Ήταν μέλος του εκστρατευτικού σώματος το οποίο έκανε παρέλαση στο Παρίσι το 1917. Απεβίωσε σε ηλικία περίπου 100 ετών, όταν ο Ιωάννης ήταν στην ηλικία των 14-15.

Ο Απόστολος Μορελάτος, παππούς του βιογραφούμενου από την πλευρά της μητέρας του, γεννήθηκε στην Κεφαλονιά αλλά έζησε στην Κυπαρισσία. Εργαζόταν ως φορτοεκφορτωτής στον σιδηρόδρομο καθώς και ως ψαράς. Σύζυγός του ήταν η Αναστασία Ψιλογαλάνη, η οποία γεννήθηκε το 1931, έμενε στην Κυπαρισσία αλλά η καταγωγή της ήταν από τη Χίο και μαζί απέκτησαν τρία παιδιά: την Καλλιόπη, τον Σπυρίδωνα και την Ελένη. Ο Απόστολος πήρε μέρος στον πόλεμο του 1940 στο αλβανικό μέτωπο. Ο παππούς έφυγε από τη ζωή το 2012 ενώ η Αναστασία ζει σήμερα στην Κυπαρισσία.

Ο Νικόλαος Κωνσταντόπουλος, ο πατέρας του βιογραφούμενου, γεννήθηκε το 1935 στην Αγαλιανή όπου έζησε και ολοκλήρωσε κάποιες τάξεις του σχολείου καθώς τις υπόλοιπες τις παρακολούθησε στην Κυπαρισσία. Έδωσε εξετάσεις, μπήκε στη Θεολογική Σχολή Αθηνών και ύστερα στο Τμήμα Φιλολογίας. Διετέλεσε μάλιστα καθηγητής στο Σιδηρόκαστρο του νομού Τριφυλίας καθώς και πρόεδρος του χωριού. Παράλληλα, για αρκετό διάστημα είχε εργαστεί και στο γραφείο Μέσης Εκπαίδευσης. Ενώθηκε με τα ιερά δεσμά του γάμου με την Καλλιόπη Μορελάτου, με καταγωγή από την Κεφαλονιά αλλά γεννημένη στην Κυπαρισσία και καρπός της αγάπης τους ήταν τα δύο τους παιδιά, ο Ιωάννης και ο Απόστολος. Ο Νικόλαος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών. Η σύζυγός του σήμερα ζει στην Κυπαρισσία.

Ο βιογραφούμενος γεννήθηκε στις 22 Μαρτίου 1970 στον Πύργο του νομού Ηλείας αλλά η καταγωγή του είναι από την Αγαλιανή. Έως τα έξι του χρόνια έμεινε με την οικογένειά του στο Σιδηρόκαστρο και έπειτα μεταφέρθηκαν οικογενειακώς στην Κυπαρισσία όπου θα ολοκληρώσει και το σχολείο. Όντας άριστος μαθητής, δίνει με επιτυχία εξετάσεις και μπαίνει στο τμήμα της Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών. Τη στρατιωτική του θητεία την υπηρέτησε στο Υγειονομικό ως δόκιμος έφεδρος αξιωματικός. Το 1995 ανοίγει δικό του φαρμακείο στην Κυπαρισσία το οποίο διατηρεί έως και σήμερα. Το 2003 παντρεύτηκε τη Δήμητρα, η οποία έχει καταγωγή από το Διδυμότειχο του νομού Έβρου και εργάζεται ως νοσηλεύτρια Τ.Ε στο νοσοκομείο της Κυπαρισσίας. Από την ένωσή τους θα έλθουν στον κόσμο τα δύο τους παιδιά, ο Παναγιώτης το 2004 και ο Κωνσταντίνος το 2008.

Ο βιογραφούμενος παλαιότερα έπαιζε μπάσκετ στον ΔΙΟΝ Κυπαρισσίας και μιλάει αγγλικά και γαλλικά. Έχει διατελέσει για τέσσερα χρόνια πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κυπαρισσίας και για δύο χρόνια αντιπρόεδρος. Είναι μέλος του Χορωδιακού Συνόλου «Ηδύφωνο» του Δήμου Τριφυλίας, με εμφανίσεις στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης καθώς και σε πολλές άλλες περιοχές της Ελλάδας.