Μενού Κλείσιμο

Κεσίσογλου Ισαάκ

Ο Ισαάκ Κεσίσογλου γεννήθηκε το 1957 στη Θεσσαλονίκη από τον Ιορδάνη Κεσίσογλου με καταγωγή από την Καππαδοκία και τη Δουκένη Καραλή με καταγωγή από το Άδενδρο Θεσσαλονίκης. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ειδικεύτηκε στη Γενική Χειρουργική στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Σήμερα είναι Καθηγητής Χειρουργικής στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Διευθυντής της Γ’ Χειρουργικής Κλινικής του Α.Π.Θ. στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ. Είναι παντρεμένος με την Αναστασία Τρικούπη και έχουν αποκτήσει δύο παιδιά.

 Ο παππούς του βιογραφούμενου, Ισαάκ Κεσίσογλου, καταγόταν από το Ουλαγάτς της επαρχίας Νίγδης της Καππαδοκίας. Γύρω στο 1910 μετοίκησε με την οικογένειά του στην Κωνσταντινούπολη. Εκεί έγινε χονδρέμπορος μαναβικής και μπακάλης. Το 1924 με την ανταλλαγή των πληθυσμών η οικογένεια έφυγε από την Πόλη και εγκαταστάθηκαν μόνιμα στη Θεσσαλονίκη.

Ο Ισαάκ Κεσίσογλου και η σύζυγός του Αικατερίνη απόκτησαν πέντε παιδιά. Ο Ιορδάνης, ο πατέρας του βιογραφούμενου, ήταν ο μικρότερος με διαφορά 20 χρόνων από τον δεύτερο γιο, τον Αντώνη.

Ο Αντώνης Κεσίσογλου υπήρξε πρωτεργάτης και ιδρυτικό μέλος της Λαχαναγοράς της Θεσσαλονίκης και του Συνεταιρισμού Λαχαναγοριτών του οποίου υπήρξε ταμίας του επί σειρά ετών.

Ο Ιορδάνης Κεσίσογλου, ο πατέρας του βιογραφούμενου, γεννήθηκε το 1924 και σπούδασε κλασική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης. Μετά τις σπουδές του εργάστηκε στην Αθήνα, στο Κέντρο Μικρασιατικών Σπουδών το οποίο είχε ιδρύσει η Μέλπω Λογοθέτη-Μερλιέ, σύζυγος του τότε Πρέσβη της Γαλλίας, Ελληνιστή Οκτάβιου Μερλιέ. Το ίδρυμα είχε ως σκοπό τη διάσωση των πολιτισμικών στοιχείων των μεταναστών της Μικράς Ασίας. Ωστόσο, μετά από μία αποκόλληση του αμφιβληστροειδούς χειρουργήθηκε στην Αθήνα και επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη.

Το 1956 ο Ιορδάνης Κεσίσογλου άρχισε να εργάζεται ως φιλόλογος στο Κολέγιο Δελασάλ στη Θεσσαλονίκη, όπου τελείωσε την επαγγελματική του καριέρα ως λυκειάρχης. Ήταν αφιερωμένος στο σχολείο του. Δίδασκε και διοικούσε αποτελώντας για τους μαθητές του το ζωντανό παράδειγμα της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης. Είχε επινοήσει ένα σύστημα διδασκαλίας των αρχαίων ελληνικών με τη χρήση σύντομων τεστ.

Ένωσε τη ζωή του με τη Δουκένη, γεννημένη στο Άδενδρο της Θεσσαλονίκης το 1936. Οι γονείς της ήταν ο Γιάννης Καραλής που σκοτώθηκε στον πόλεμο της Αλβανίας και η Ελένη Καραλή που είχε γεννηθεί στην Τρωάδα της Θράκης.

Ο βιογραφούμενος, Ισαάκ Κεσίσογλου, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 28 Νοεμβρίου 1957. Φοίτησε στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης και πήγε γυμνάσιο στο Κολέγιο Δελασάλ. Το 1975 μετά από επιτυχείς εξετάσεις εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από όπου αποφοίτησε το 1981.

Τον Απρίλιο του 1982 μετά τη βασική εκπαίδευση τοποθετήθηκε ως ιατρός μονάδας με τον βαθμό του Δόκιμου Αξιωματικού του Υγειονομικού στην Άσσηρο, στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης και τον Οκτώβριο του 1983 στο 424 ΓΣΝΕ (Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαιδεύσεως), όπου ολοκλήρωσε τη στρατιωτική του θητεία τον Αύγουστο του 1984.

Στη συνέχεια, από τον Ιανουάριο του 1985 έως τον Οκτώβριο του 1986 εκτέλεσε την υπηρεσία υπαίθρου στο Αγροτικό Ιατρείο Περιστεράς, στη Θέρμη Θεσσαλονίκης. Ακολούθησε η έναρξη της ειδικότητας Γενικής Χειρουργικής στην Α΄ Προπαιδευτική Χειρουργική στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και την άνοιξη του 1987 ξεκίνησε στη νεοϊδρυθείσα Γ΄ Χειρουργική του Νοσοκομείου, όπου και ολοκλήρωσε την ειδικότητά του τον Δεκέμβριο του 1990.

Αφού ολοκλήρωσε την ειδικότητά του εργάστηκε ως γιατρός ωρομίσθιος στα ιατρεία της ΔΕΗ μέχρι το καλοκαίρι του 1995, όταν και διορίστηκε ως Επιμελητής Β΄ ΕΣΥ στη Γ΄ Χειρουργική του ΑΧΕΠΑ.

Για ένα χρόνο, από το καλοκαίρι του 1997 έως το καλοκαίρι του 1998, έκανε μετεκπαίδευση στη χειρουργική ήπατος και χοληφόρων στο Royal University Hospital στο Λίβερπουλ της Αγγλίας.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα συνέχισε την καριέρα του στη Γ΄ Χειρουργική Κλινική του ΑΠΘ στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Το 2000 εξελέγη λέκτορας στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, εξελίχθηκε σε Επίκουρο Καθηγητή, κατόπιν σε Αναπληρωτή και από το 2014 είναι Τακτικός Καθηγητής χειρουργικής. Από τον Απρίλιο του 2016 είναι διευθυντής της Κλινικής. Από το 2019 είναι Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ.

Η Γ΄ Χειρουργική Κλινική είναι για τον Ισαάκ Κεσίσογλου το δεύτερο σπίτι του. Η Κλινική διαθέτει 37 κρεβάτια, 8 ειδικούς χειρουργούς, 9 ειδικευόμενους και 18 άτομα νοσηλευτικό προσωπικό, πραγματοποιώντας περίπου 1000 επεμβάσεις το χρόνο. Εκτελεί όλη τη γκάμα της γενικής χειρουργικής με εξειδίκευση στη χειρουργική των ενδοκρινών αδένων.

Ο βιογραφούμενος διετέλεσε επί 2 έτη διευθυντής του Χειρουργικού Τομέα του Ιατρικού Τμήματος της Σχολής Επιστημών Υγείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος της Εταιρείας Χειρουργικής Ενδοκρινών Αδένων.

Στην προσωπική του ζωή ο Ισαάκ Κεσίσογλου είναι μαζί με τη σύντροφο της ζωής του, Αναστασία Τρικούπη, από το 1981. Η σύζυγός του τελείωσε τη Νοσηλευτική Σχολή του Νοσηλευτικού Ιδρύματος της Εκκλησίας της Ελλάδος και εισήχθη ως αριστούχος στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από όπου αποφοίτησε το 1986. Σήμερα είναι αναισθησιολόγος, Διευθύντρια του Αναισθησιολογικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Γεώργιος Παπανικολάου».

Ο Ισαάκ Κεσίσογλου και η Αναστασία Τρικούπη έχουν αποκτήσει δύο παιδιά. Τον Ιορδάνη, 28 ετών, ο οποίος εργάζεται ως πολιτικός μηχανικός στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και τη Δουκένη, 23 ετών, που έχει σπουδάσει μηχανικός χωροταξίας και περιβάλλοντος και είναι υποψήφια διδάκτωρ της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ.