Μενού Κλείσιμο

Γκουγκούσης Γεώργιος

Ο Γεώργιος Γκουγκούσης, του Νικολάου και της Ξανθής, το γένος Κορμπά, γεννήθηκε στις 23 Απριλίου 1961 στη Βρίνα Ηλείας, όπου τελείωσε το Δημοτικό. Τις δύο πρώτες τάξεις του Γυμνασίου τις παρακολούθησε στην Κρέστενα και συνέχισε στην Αθήνα, όπου αποφοίτησε από το Λύκειο του Αγίου Παντελεήμονα στον Άλιμο. Τελείωσε το Φυσικό τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ παράλληλα παρέδιδε ιδιαίτερα μαθήματα σε παιδιά του γυμνασίου και του λυκείου. Στο δεύτερο έτος των σπουδών του αγοράζει το φροντιστήριο, στο οποίο και ο ίδιος παρακολουθούσε μαθήματα προκειμένου να μπει στο πανεπιστήμιο. Το φροντιστήριο ονομάζεται «ΜΕΘΟΔΟΣ». Το 1998 ανοίγει και δεύτερο φροντιστήριο στην περιοχή του Αλίμου και λίγο αργότερα και ένα τρίτο, το οποίο εξειδικεύεται στα φιλολογικά μαθήματα με την επωνυμία «ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟ». Το 2018 επεκτάθηκε στην περιοχή της Νέας Σμύρνης και το 2019 με νέο κτίριο στον Άγιο Δημήτριο κάνοντας τη «ΜΕΘΟΔΟ» ένα από τα μεγαλύτερα φροντιστήρια της Ελλάδας. Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του έχει συγγράψει πολλά βοηθήματα σχετικά με το μάθημα της φυσικής και είναι μέλος της ομάδας συγγραφέων του σχολικού βιβλίου «Φυσική Γενικής Παιδείας-Β΄ Λυκείου» καθώς και του σχολικού βιβλίου φυσικής κατεύθυνσης Γ’ Λυκείου. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

 Ο παππούς του βιογραφούμενου, Γιάννης Γκουγκούσης, γεννήθηκε στη Λινίσταινα του νομού Ηλείας. Είχε πέντε αδέρφια, εκ των οποίων τα τρία έφυγαν ως μετανάστες στην Αμερική. Το επάγγελμά του ήταν γεωργός και κτηνοτρόφος και ζούσαν κοντά στην περιοχή του Καϊάφα. Παντρεύτηκε την Αλεξάνδρα, με την οποία απέκτησε ένα γιο, τον Διονύσιο. Η σύζυγός του πέθανε πολύ νέα και ο Γιάννης παντρεύτηκε δεύτερη φορά, όμως και η δεύτερη σύζυγος πέθανε χωρίς να αποκτήσουν παιδιά. Παντρεύτηκε για τρίτη φορά την Ευσταθία Κορκολή, με την οποία απέκτησε πέντε παιδιά, τον Γιώργο, τον Νίκο, τον Αγησίλαο, τη Γαρουφαλιά και την Αγγελική. Ο Γιάννης είχε την ατυχία να δει να σκοτώνουν τον γιο του, Γιώργο, κατά την περίοδο του Εμφυλίου, κάτι που τον επηρέασε πολύ, παρόλο που έζησε τη ζωή του χωρίς φόβο με υπερηφάνεια και τόλμη. Υπεραγαπούσε τα παιδιά του, τα οποία μάλιστα μεγάλωσε στην ουσία μόνος του, εφόσον και η τρίτη του γυναίκα πέθανε σε μικρή ηλικία. Η γιαγιά Ευσταθία γεννήθηκε σε ένα ορεινό χωριό του νομού Ηλείας. Αφοσιώθηκε στην οικογένειά της, βοηθώντας παράλληλα τον σύζυγό της στις αγροτικές εργασίες. Πέθανε πολύ νέα, όταν το μικρότερο παιδί της ήταν δύο ετών.

Ο πατέρας του βιογραφούμενου, Νικόλαος Γκουγκούσης, γεννήθηκε το 1925 στη Βρίνα Ηλείας. Σχολείο πήγε στο Κάτω Σαμικό, ενώ από πολύ μικρός εργάστηκε πολύ σκληρά σε διάφορες αγροτικές και κτηνοτροφικές εργασίες. Υπηρέτησε την 9η μεραρχία και πολέμησε σε πολλές μάχες στο Βίτσι και στο Γράμμο, όπου τραυματίστηκε στο πόδι, γι’ αυτό και απαλλάχθηκε των καθηκόντων του ως ανάπηρος πολέμου. Μετά τον τραυματισμό του νοσηλεύτηκε για έξι μήνες στο νοσοκομείο Πατρών, χωρίς η οικογένειά του να γνωρίζει τίποτα. Επιστρέφοντας κοντά στην οικογένειά του βρίσκει τα πάντα κατεστραμμένα λόγω του πολέμου και μαθαίνει για τη δολοφονία του αδερφού του. Ξεκινά πάλι από την αρχή, αποκτώντας καινούργια ζώα και συνεχίζοντας την επαγγελματική παράδοση της οικογένειας στην κτηνοτροφία. Παράλληλα ασχολούνται και με τη συλλογή και πώληση ρετσινιού. Σε ηλικία 25 ετών παντρεύεται την Ξανθή Κορμπά και αποκτούν τέσσερα παιδιά. Το πρώτο παιδί γεννήθηκε τον Ιανουάριο του 1951 και όπως είπαν οι γιατροί σε γνωστό μαιευτήριο της Αθήνας πέθανε, αν και η γερόντισσα ακόμη και σήμερα ισχυρίζεται ότι της το πήραν. Ο Γιάννης γεννήθηκε το 1953, η Ευσταθία το 1955 και ο Γιώργος το 1961. Το 1973 ο Γιάννης πέρασε με υποτροφία στην ΑΣΟΕΕ στην Αθήνα, ενώ ένα χρόνο αργότερα πέρασε στη Σχολή Τουριστικών Επιχειρήσεων η κόρη της οικογένειας, Ευσταθία, με αποτέλεσμα μετά από δύο χρόνια η οικογένεια να εγκατασταθεί στην Αθήνα. Και τα τρία παιδιά παράλληλα με τις σπουδές τους δούλευαν σκληρά. Όταν εγκαταστάθηκαν στην Αθήνα, ο Νικόλαος εργάστηκε για μερικά χρόνια σε ένα ξυλουργείο, ενώ η σύζυγός του φρόντιζε μία γερόντισσα. Με πολλές στερήσεις κατάφεραν να αγοράσουν ένα σπίτι το οποίο έδωσαν ως προίκα στη μοναχοκόρη τους. Μετά από έξι χρόνια παραμονής στην Αθήνα το ζευγάρι επέστρεψε στο χωριό. Ο Νικόλαος πέθανε σε ηλικία 82 ετών και μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής του δεν έπαψε να δουλεύει.

Η μητέρα του βιογραφούμενου, Ξανθή Κορμπά, γεννήθηκε το 1923 στη Φτελιά (Πτελέα) Ηλείας. Ο πατέρας της λεγόταν Άγγελος Κορμπάς και η μητέρα της Ασπασία. Είχαν αποκτήσει εννέα παιδιά, τον Αριστείδη, τη Βασιλική, τη Σταθούλα, τον Δημήτρη, τη Γιαννούλα, την Ξανθή, τον Γιώργο, τον Πάνο και την Κωνσταντίνα. Το επάγγελμα του παππού ήταν αγρότης και κτηνοτρόφος. Η κόρη της οικογένειας έζησε ως ψυχοκόρη για δύο χρόνια στο αρχοντικό της οικογένειας Κουντουριώτη στην Ύδρα. Η μητέρα του βιογραφούμενου πέθανε σε ηλικία 95 ετών.

Ο Γεώργιος Γκουγκούσης γεννήθηκε στις 23 Απριλίου 1961, ανήμερα της γιορτής του Αγίου Γεωργίου, στη Βρίνα Ηλείας, όπου τελείωσε το Δημοτικό. Τις δύο πρώτες τάξεις του Γυμνασίου τις παρακολούθησε στην Κρέστενα και συνέχισε στην Αθήνα, όπου αποφοίτησε από το Λύκειο του Αγίου Παντελεήμονα στον Άλιμο. Τελείωσε το Φυσικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ παράλληλα παρέδιδε ιδιαίτερα μαθήματα σε παιδιά του γυμνασίου και του λυκείου. Στο δεύτερο έτος των σπουδών του αγοράζει το φροντιστήριο, στο οποίο και ο ίδιος παρακολουθούσε μαθήματα προκειμένου να μπει στο πανεπιστήμιο. Το φροντιστήριο ονομάζεται «ΜΕΘΟΔΟΣ». Το 1998 ανοίγει και δεύτερο φροντιστήριο στην περιοχή του Αλίμου και λίγο αργότερα και ένα τρίτο, το οποίο εξειδικεύεται στα φιλολογικά μαθήματα με την επωνυμία «ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟ». Το 2018 επεκτάθηκε στην περιοχή της Νέας Σμύρνης και το 2019 με νέο κτίριο στον Άγιο Δημήτριο κάνοντας τη «ΜΕΘΟΔΟ» ένα από τα μεγαλύτερα φροντιστήρια της Ελλάδας. Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του έχει συγγράψει πολλά βοηθήματα σχετικά με το μάθημα της φυσικής και είναι μέλος της ομάδας συγγραφέων του σχολικού βιβλίου «Φυσική Γενικής Παιδείας-Β΄ Λυκείου» καθώς και του σχολικού βιβλίου φυσικής κατεύθυνσης Γ’ Λυκείου.

Ο βιογραφούμενος είναι παντρεμένος με τη Μαύρα Μαθιουδάκη, πρώην μαθήτριά του και νυν καθηγήτρια φυσικής στο φροντιστήριο. Από τον γάμο τους έχουν αποκτήσει δύο παιδιά, την Ξανθή, η οποία γεννήθηκε το 1994 και τον Νίκο, ο οποίος γεννήθηκε το 1997. Τα δύο παιδιά ακολούθησαν τα χνάρια των γονιών τους καθώς η Ξανθή είναι και αυτή φυσικός και ο Νίκος είναι μαθηματικός. Τα δύο παιδιά εργάζονται στο φροντιστήριο πλάι στον πατέρα τους.

Τον ελεύθερό του χρόνο ο βιογραφούμενος τον αφιερώνει στα παιδιά του. Αγαπημένες του ασχολίες είναι το κυνήγι, το ψάρεμα και η πεζοπορία. Συνεχίζει τη συγγραφή τόσο σχολικών όσο και εξωσχολικών βιβλίων φυσικής.