Μενού Κλείσιμο

Αγγελόπουλος Ιωάννης

• Έτος Γεννήσεως: 1964
• Επάγγελμα: Επιχειρηματίας
• Τόπος Καταγωγής: Καλαμάκι Κάτω Αχαΐας (ΒΙΔΟΒΑ), Αχαΐας, Πελοπόννησος, Ελλάδα
• Τόπος Διαμονής: Λυκόβρυση Αττικής, Αττική, Στερεά Ελλάδα, Ελλάδα

Ο Ιωάννης Αγγελόπουλος γεννήθηκε το 1964 στο Καλαμάκι Κάτω Αχαΐας. Το 1994 άνοιξε τη δική του επιχείρηση εμπορίας ανταλλακτικών αυτοκινήτων η οποία διατηρεί μία σταθερά ανοδική πορεία όλα αυτά τα χρόνια. Είναι έγγαμος και έχει αποκτήσει δύο κόρες.

Οι ρίζες της οικογένειας Αγγελόπουλου είναι από το Καλαμάκι Κάτω Αχαΐας. Ο παππούς του βιογραφούμενου, Ιωάννης Αγγελόπουλος, γεννήθηκε στο Καλαμάκι. Είχε τέσσερα αδέρφια, τον Ανδριανό, τον Ανδρίκο, την Αγγελική και τον Γιώργο. Στο επάγγελμα ήταν αγρότης και κτηνοτρόφος και καλλιεργούσε τη δική του κτηματική περιουσία. Έλαβε μέρος σε μάχες του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Παντρεύτηκε την Αικατερίνη Νικολακοπούλου και απέκτησαν πέντε παιδιά: τον Παναγιώτη, την Καλλιόπη, τον Άγγελο, τη Δήμητρα και τη Φρόσω. Ο παππούς Ιωάννης ήταν τρομερά εργατικός και δραστήριος αλλά και πολύ κοινωνικός, καθώς ασχολήθηκε με τα κοινά, όπως και ο πατέρας του Αρίστος, που διετέλεσε για πολλά χρόνια Πρόεδρος της κοινότητας. Ο Ιωάννης ασχολήθηκε και αυτός με τα κοινά στην περιοχή του, γνωρίζοντας την αγάπη και τον σεβασμό από όλο τον κοινωνικό του περίγυρο. Απεβίωσε σε ηλικία 57 ετών.

Η γιαγιά Αικατερίνη γεννήθηκε στο Λιμνοχώρι Αχαΐας και ήταν μέλος πολυμελούς οικογένειας. Βοηθούσε τον σύζυγό της σε όλες τις αγροτικές εργασίες, φροντίζοντας παράλληλα το σπίτι και την οικογένειά της. Μεγάλωσε τα παιδιά της με αγάπη και φροντίδα και ήταν αγαπητή από όλον τον κόσμο. Απεβίωσε σε ηλικία 78 ετών.

Από την πλευρά της μητέρας του, ο παππούς του λεγόταν Χρήστος Ντάζος και καταγόταν από τη Λακόπετρα Αχαΐας. Ήταν αγρότης και κτηνοτρόφος και παντρεύτηκε τη Φωτεινή Τογιοπούλου, με την οποία απέκτησε έξι παιδιά, τον Γεώργιο, τη Βασιλική, τη Μαρίκα, τον Κωνσταντίνο, τη Νίκη και τη Διαμάντω. Ο παππούς απεβίωσε σε ηλικία 70 ετών και η γιαγιά σε ηλικία 80 ετών.

Ο πατέρας του βιογραφούμενου, Παναγιώτης Αγγελόπουλος, γεννήθηκε το 1927 στο Καλαμάκι. Τελείωσε τη βασική εκπαίδευση στο χωριό και έπειτα ασχολήθηκε με αγροτικές εργασίες ενώ ανέλαβε και την κτηματική περιουσία του πατέρα του. Ένωσε τη ζωή του με τη Βασιλική Ντάζου και απέκτησαν τέσσερα παιδιά, την Ειρήνη, τη Φωτεινή, τον βιογραφούμενο Ιωάννη και τον Θεοφάνη. Ο Παναγιώτης ήταν εξαιρετικός οικογενειάρχης και πολύ εργατικός άνθρωπος. Απεβίωσε σε ηλικία 80 ετών. Η μητέρα του, Βασιλική Ντάζου, γεννήθηκε το 1928 στη Λακόπετρα. Μετά τον γάμο της αφοσιώθηκε στην ανατροφή των παιδιών της. Ήταν ένας πολύ γλυκός άνθρωπος, αγαπητή σε όλους. Απεβίωσε σε ηλικία 52 ετών.

Ο βιογραφούμενος, Ιωάννης Αγγελόπουλος, γεννήθηκε το 1964 στο Καλαμάκι Κάτω Αχαΐας. Αποφοιτώντας από το Λύκειο, υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στην Αεροπορία στην Τρίπολη, την Πάτρα και τη Θεσσαλονίκη. Από μικρή ηλικία βοηθούσε τον πατέρα του με τις αγροτικές εργασίες και συνέχισε για λίγα χρόνια μετά τον στρατό, έως την ηλικία των 23 ετών που αποφάσισε να έρθει στην Αθήνα σε αναζήτηση καλύτερης ζωής.

Εργάστηκε σκληρά, αρχικά σε ένα εργοστάσιο, έπειτα σε ένα φανοποιείο και αργότερα σε ένα μαγαζί με ανταλλακτικά αυτοκινήτων. Το 1994, άνοιξε τη δική του επιχείρηση με ανταλλακτικά αυτοκινήτων στο Καματερό, την οποία μετέφερε το 1998 στο Περιστέρι. Η πορεία της επιχείρησής του ήταν έκτοτε ανοδική. Η επιτυχία του οφείλεται στην ειλικρίνεια με την οποία αντιμετωπίζει τους πελάτες του αλλά και στις αρετές της συνέπειας και της εντιμότητας, οι οποίες τον διακρίνουν τόσο ως άνθρωπο όσο και ως επαγγελματία.

Πέρα από την επιτυχημένη επαγγελματική του πορεία, δημιούργησε μία όμορφη οικογένεια με την σύζυγό του, Βασιλική Κοντούλη. Η Βασιλική γεννήθηκε στην Αθήνα και ασχολείται ενεργά με την οικογενειακή επιχείρηση. Το ζευγάρι παντρεύτηκε το 1990 και απέκτησε δύο παιδιά, τη Δήμητρα και τη Βασιλική. Η Δήμητρα γεννήθηκε το 1991, είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Η Βασιλική γεννήθηκε το 1993, είναι απόφοιτος λυκείου και εργάζεται στην οικογενειακή επιχείρηση.

Ο βιογραφούμενος αφιερώνει τον ελεύθερό του χρόνο σε φιλικές συναναστροφές αλλά και στη μεγάλη του αγάπη, το ποδόσφαιρο. Ο ίδιος έπαιζε για πολλά χρόνια ποδόσφαιρο σε ερασιτεχνικές ομάδες ενώ σήμερα είναι προπονητής της τοπικής ποδοσφαιρικής ομάδας του Περιστερίου.