Ο Αναστάσιος Φραγκουλίδης γεννήθηκε στις 20-1-1969 στην πόλη της Πάτρας. Σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης και σήμερα είναι επικεφαλής του τμήματος διαχείρισης των κεφαλαίων των θεσμικών πελατών της Pictet Asset Management. Έως τον Σεπτέμβριο του 2016 ήταν επικεφαλής οικονομολόγος της Zurcher Kantonalbank της Ελβετίας. Είναι έγγαμος, πατέρας δύο παιδιών και ζει με την οικογένειά του στο Männedorf στη Ζυρίχη.
Ο παππούς του, από την πλευρά του πατέρα του, Αναστάσιος Φραγκουλίδης, γεννήθηκε στα Σούρμενα του Πόντου. Ήταν δάσκαλος στο επάγγελμα, από οικογένεια εμπόρων. Παντρεύτηκε την αγαπημένη του σύντροφο, Ευγενία Φραγκουλίδου, το γένος Δημητριάδη, από το Βατούμ και απέκτησαν τρία παιδιά, τον Ιωάννη, την Αλίκη, η οποία αποφοίτησε από την Ανωτάτη Εμπορική Σχολή, και τη Βάλια, η οποία αποφοίτησε από τη Λυρική Σχολή Αθηνών. Η Ευγενία είχε δύο αδέλφια γιατρούς, τον Δημοσθένη και τον Ιωάννη. Ο πρώτος ξάδελφός της ήταν ο Οδυσσέας Δημητριάδης, γνωστός αρχιμουσικός του θεάτρου Μπολσόι της Μόσχας.
Ο Ιωάννης, πατέρας του βιογραφούμενου, γεννήθηκε στις 27-01-1926 στο Σοχούμι, όπου είχαν μετακομίσει οι γονείς του. Μέχρι τα δώδεκά του χρόνια, πήγε σχολείο στο Σοχούμι. Το 1938, όταν ο Στάλιν επέτρεψε στους Έλληνες του Πόντου να επιστρέψουν στη μητέρα Ελλάδα, έφτασε με την οικογένειά του στην Αθήνα. Στην Αθήνα πέρασε στη Σχολή Ευελπίδων και με υποτροφία του στρατού σπούδασε στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο ηλεκτρολόγος – μηχανολόγος. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο το 1956 και μέχρι το 1960 εργάστηκε στο Τεχνικό Τμήμα Στρατού. Το 1960, κατέθεσε υποψηφιότητα ως ανεξάρτητος βουλευτής Αθηνών και έλαβε 320 ψήφους. Κατόπιν, διορίστηκε στο Υπουργείο Συγκοινωνιών, όπου υπηρέτησε έως το 1984. Στις 4-5-1964, ο Ιωάννης νυμφεύτηκε τη σύντροφο της ζωής του, Ευαγγελία. Ο Ιωάννης ήταν άνθρωπος αυστηρός, με ηθικές αρχές.
Η Ευαγγελία γεννήθηκε στις 25-3-1939 και είναι κόρη του Αναστασίου Πανταζή από το Μονοδένδρι Ιωαννίνων και της Μερόπης, το γένος Οικονόμου, με καταγωγή από τους Ασπραγγέλους Ιωαννίνων. Έκανε σπουδές στην Αρχιτεκτονική. Ο αδελφός της Ελευθέριος Πανταζής φοίτησε στο Νομικό Τμήμα της Παντείου και εργάστηκε ως έμπορος στα Ιωάννινα και στη Θεσσαλονίκη.
Ο Αναστάσιος Πανταζής, παππούς του βιογραφούμενου από τη μητέρα του, είχε πέντε αδέλφια, τρία αγόρια, τον Γεώργιο, τον Αλέκο και τον Κωνσταντίνο και δύο κορίτσια, την Αγαθή και την Κλεονίκη. Ο Γεώργιος σπούδασε Νομική στη Μασσαλία της Γαλλίας. Ο Αλέκος ήταν οδηγός του βασιλέα Αλεξάνδρου το 1932. Ο Κωνσταντίνος Πανταζής σπούδασε στη Δρέσδη της Γερμανίας μηχανολόγος ηλεκτρολόγος και χημικός μηχανικός και ήταν ο άνθρωπος που διαδραμάτισε βασικό ρόλο στην ηλεκτροδότηση της πόλης των Ιωαννίνων. Η Αγαθή Πανταζή βρέθηκε, τρία χρόνια πριν τη Μικρασιατική Καταστροφή, στη Σμύρνη και απέκτησε δύο παιδιά, τον Γιάννη που είχε το πρώτο φαρμακείο στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας και την Ελένη.
Οι γονείς του Αναστασίου ήταν ο Ελευθέριος Πανταζής και η Αθηνά Πανταζή, το γένος Γιαννή, που ήταν οικογένεια γιατρών και δικηγόρων από το Μονοδένδρι. Ο πατέρας του Ελευθέριου Πανταζή ονομαζόταν Θεοχάρης Πανταζής και η μητέρα του Ευγενία.
Ο Θεοχάρης Πανταζής ήταν προσωπικός μάγειρας του βασιλιά Όθωνα από το 1832 έως το 1862. Μετακόμισε πρώτα στο Ναύπλιο και έπειτα στην Αθήνα, ακολουθώντας τον βασιλιά Όθωνα. Το 1868 επέστρεψε στα Ιωάννινα όπου ίδρυσε εργοστάσιο ζαχαροπλαστικής, το οποίο βραβεύθηκε χρόνια αργότερα με το χρυσό βραβείο στην 3η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.
Η Μερόπη Οικονόμου – Πανταζή, γιαγιά του βιογραφούμενου από τη μητέρα του, ήταν κόρη του Νικολάου Οικονόμου και της Όλγας Κωλέτση. Ο Νικόλαος Οικονόμου είχε καταγωγή από τους Ασπραγγέλους Ιωαννίνων. Αποφοίτησε από την Εμπορική Σχολή του Πανεπιστημίου των Παρισίων. Η Όλγα Κωλέτση ήταν κόρη του Αποστόλου Κωλέτση, εμπόρου της Φιλιππούπολης με μεγάλη οικονομική επιφάνεια, ο οποίος μετά τη Φιλιππούπολη επέστρεψε στα Ιωάννινα. Η Όλγα Κωλέτση ήταν δασκάλα, μιλούσε τη Γαλλική και είχε πέντε παιδιά με μεγαλύτερη τη Μερόπη. Η Όλγα Κωλέτση είχε δύο αδέλφια, τον Γεώργιο και τον Κώστα. Ο Γεώργιος άνοιξε μαγαζί στο κέντρο των Ιωαννίνων με αποικιακά είδη. Ο Κώστας απεβίωσε το 1997. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης. Επέστρεψε στην Ελλάδα, ασχολήθηκε με το εμπόριο και είχε πολιτικές προτάσεις από δύο κυβερνήσεις. Διετέλεσε πρόξενος της Γερμανίας και πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου στα Ιωάννινα.
Ο πατέρας του Νικολάου Οικονόμου, ο Αναστάσιος Οικονόμου, έφυγε σε μικρή ηλικία από τους Ασπραγγέλους. Έμαθε την τέχνη του αρτοποιού και άνοιξε αρτοποιείο στην Ευριπίδου, στο κέντρο της Αθήνας. Με την πρώτη του σύζυγο απέκτησε μια κόρη και όταν εκείνη απεβίωσε, παντρεύτηκε τη δεύτερη σύζυγό του, τη Μαγδαληνή, από τους Ασπραγγέλους, και απέκτησε μαζί της άλλα δύο αγόρια. Επειδή η Μαγδαληνή είχε μεγαλώσει στους Ασπραγγέλους και ένιωθε μοναξιά, ο σύζυγός της για να την ικανοποιήσει αγόρασε ένα τεράστιο κτήμα, το χώρισε σε οικόπεδα και τα παραχώρησε σε ανθρώπους με καταγωγή από την Ήπειρο για να νιώθουν κοντά στον τόπο καταγωγής τους. Ο δρόμος που περνούσε μπροστά από αυτά τα οικόπεδα ονομάστηκε Ηπείρου.
Οι γονείς του βιογραφούμενου απέκτησαν δύο παιδιά, την Ευγενία και τον βιογραφούμενο Αναστάσιο. Η Ευγενία γεννήθηκε στις 26-10-1965 στην Αθήνα. Σπούδασε βιολογία στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Σήμερα, είναι παντρεμένη με τον Αθανάσιο Μαριόγλου και έχουν δύο παιδιά. Ζουν και εργάζονται στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης. Η κόρη τους, Ευδοξία (Εβίτα), σπουδάζει αρχιτεκτονική στα Ιωάννινα και η Μερόπη (Έρη) σπουδάζει Θεατρολογια στο Πανεπιστήμιο του Surrey έξω από το Λονδίνo.
Ο βιογραφούμενος ήταν παιδί ηπίων τόνων. Επηρεάστηκε από τους γονείς του που ταξίδευαν πολύ συχνά. Έτσι, ταξίδευε κι εκείνος με την αδελφή του στις ευρωπαϊκές χώρες. Την ιδέα να ζήσει και να εργαστεί στο εξωτερικό, την είχε επεξεργαστεί στο μυαλό του και πάντα έκανε συγκρίσεις μεταξύ των χωρών κυρίως σε οικονομικά θέματα τα οποία παρακολουθούσε από την εφημερίδα “Μακεδονία”. Αποφοίτησε από το ιδιωτικό δημοτικό σχολείο “Ρήγας Φεραίος” και συνέχισε στο 5ο Γυμνάσιο και Λύκειο Θεσσαλονίκης. Κατόπιν, έφυγε για σπουδές στην Ελβετία, στο Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης, στον τομέα της πολιτικής οικονομίας, απ’ όπου αποφοίτησε το 1996. Από το 1997 έως το 1999 εργάστηκε στην γνωστή ελβετική τράπεζα UBS, όπου ήταν υπεύθυνος για τη διαχείριση χαρτοφυλακίου και μέλος του επενδυτικού συμβουλίου. Από το 1999 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2016 ήταν επικεφαλής οικονομολόγος, υπεύθυνος για την επενδυτική στρατηγική της κρατικής τράπεζας της Ζυρίχης (Zürcher Kantonalbank). Λόγω αυτής της θέσης έγινε ιδιαίτερα γνωστός στους οικονομικούς κύκλους στην Ευρώπη και την Ελλάδα. Από τον Οκτώβριο του 2016 είναι επικεφαλής του τμήματος διαχείρισης των κεφαλαίων των θεσμικών πελατών της Pictet Asset Management Switzerland.
Στις 26-10-1996, ο Αναστάσιος Φραγκουλίδης νυμφεύτηκε τη σύντροφο της ζωής του, Κορίνα, κόρη του Felix και της Φρίντα. Έκανε σπουδές στα ασφαλιστικά και μιλάει άπταιστα ελληνικά. Από τον γάμο τους απέκτησαν δύο παιδιά, τον Ιωάννη και την Ευαγγελία.
Ο Ιωάννης γεννήθηκε στις 16-01-2001 στη Ζυρίχη. Σήμερα, είναι μαθητής της τελευταίας τάξης του Γυμνασίου. Είναι παιδί με εξισορροπημένο χαρακτήρα και μιλάει πολλές γλώσσες, ελληνικά, γερμανικά, αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά. Έχει, επίσης, μεγάλο ενδιαφέρον για πολιτικά και κοινωνικά θέματα. Χόμπι του είναι το ποδόσφαιρο και η νέα τεχνολογία. Η Ευαγγελία (Εύα) γεννήθηκε στις 25-5-2005. Σήμερα, είναι μαθήτρια Γυμνασίου. Αγαπά την ιππασία, τη μουσική και ιδιαίτερα την άρπα, και τη ζωγραφική. Είναι ιδιαίτερα κοινωνική. Αγαπά, επίσης, τα ταξίδια και έχει επισκεφθεί πάνω από είκοσι ευρωπαϊκές χώρες, όπως και ο αδελφός της. Τα δύο παιδιά παρακολουθούσαν για πολλά χρόνια κάθε Σάββατο το ελληνικό σχολείο.
Ο βιογραφούμενος έχει ως χόμπι τα ταξίδια και την αρχιτεκτονική.