Μενού Κλείσιμο

Βελλής Θεμιστοκλής

Απ’ όπου και αν ψάξει κανείς τις ρίζες του βιογραφούμενου, είτε από την πλευρά του πατέρα του είτε της μητέρας του, θα διαπιστώσει πως όλες προέρχονται από το χωριό Δεσκάτη του νομού Γρεβενών, το οποίο βρίσκεται στο νότιο τμήμα της Μακεδονίας. Στο χωριό αυτό γεννήθηκε και ο ίδιος το 1954, ενώ σήμερα ζει στη Λάρισα, διατηρώντας τη δική του επιχείρηση, τη «ΒΕΛΛΗΣ Α.Β.Ε.Ε», η οποία στεγάζεται στη Γιάννουλη Λαρίσης.

 Ο Ιωάννης Βελλής, παππούς του βιογραφούμενου από την πλευρά του πατέρα του, γεννήθηκε στη Δεσκάτη και καθώς οι ασχολίες των κατοίκων εκεί ήταν η γεωργία και η κτηνοτροφία, όπως θα ήταν αναμενόμενο ο Ιωάννης ήταν αγροτοκτηνοτρόφος. Στην προσωπική του ζωή ήταν παντρεμένος με την Ελένη από τη Δεσκάτη με την οποία απέκτησαν τέσσερα παιδιά: τον Γιώργο, τον Δημήτρη, την Ειρήνη και τη Μαριγούλα. Ήταν ο αφέντης όλης της οικογένειας, καθώς αυτός ρύθμιζε όλα τα θέματα. Ήταν αυστηρός σαν πατέρας αλλά καθ’ όλα δίκαιος. Οι μνήμες που έχει ο βιογραφούμενος από τον παππού του είναι η βοσκή των γιδοπροβάτων στο βουνό το καλοκαίρι, καθώς και το γεγονός πως το μεσημέρι έπινε γάλα κατευθείαν από τον μαστό της κατσίκας μαζί με ψωμί. Ο παππούς του απεβίωσε σε ηλικία 68 ετών. Από τη γιαγιά του, ο Θεμιστοκλής δεν έχει μνήμες διότι έφυγε νέα από τη ζωή, 67 ετών, όταν εκείνος ήταν πολύ μικρό παιδί.

Ο Γιάννης Τσιγάρας, παππούς του βιογραφούμενου από τη μεριά της μητέρας του, γεννήθηκε στη Δεσκάτη και ασχολείτο και εκείνος με την αγροκτηνοτροφία. Ζούσε έξω από τη Δεσκάτη, στα μαντριά του μέσα σε καλύβες. Παντρεύτηκε με τη Μαρία από τη Δεσκάτη και απέκτησαν μαζί τέσσερα παιδιά: την Ιωάννα, τη Σταματία, τον Βασίλη και τον Γιώργο. Ήταν άνθρωπος των βουνών, καθώς αγαπούσε τη ζωή εκεί μαζί με τους λύκους, τα σκυλιά του και το ντουφέκι του. Δεν γνώριζε τη σημασία της λέξης φόβος. Απεβίωσε στα 70 του έτη ενώ η γιαγιά στα 66.

Ο Γεώργιος Βελλής, ο πατέρας του βιογραφούμενου, γεννήθηκε στη Δεσκάτη Γρεβενών και ήταν αγροτοκτηνοτρόφος. Ζώντας σε μια δύσκολη οικονομικά εποχή όπου επικρατούσε φτώχεια, αναγκάστηκε να πάει στη Γερμανία ως μετανάστης και να δουλέψει για δύο χρόνια. Παντρεύτηκε με την Ιωάννα Τσιγάρα, με την οποία απέκτησε πέντε παιδιά˙ την Πολυξένη, τον Χρήστο, τον Θεμιστοκλή, τον Κώστα και τη Ζωίτσα. Ο Γεώργιος υπηρετούσε στον Εθνικό Στρατό και πολέμησε εναντίον των Γερμανών. Τραυματίστηκε όμως στη μάχη στο Σαραντάπορο με τους αντάρτες. Πρόλαβε και έζησε και τον Εμφύλιο πόλεμο. Ήταν άνθρωπος με αρχές και αξίες, αντικειμενικός και ρεαλιστής και, εκτός των άλλων, εξαιρετικός οικογενειάρχης. Έπαιζε φλογέρα και τραγουδούσε. Παράλληλα, ήταν και επίτροπος της εκκλησίας. Έφυγε από τη ζωή στα 74 του έτη από ανακοπή. Η σύζυγός του Ιωάννα απεβίωσε σε ηλικία 76 ετών.

Ο βιογραφούμενος, Θεμιστοκλής Βελλής, γεννήθηκε στις 28 Ιανουαρίου 1954 στη Δεσκάτη Γρεβενών. Εκεί θα μείνει μέχρι τα 13 του χρόνια που θα τελειώσει το Δημοτικό. Παρά τα 13 του χρόνια και το μικρό της ηλικίας του, πηγαίνει στη Λάρισα και κάνει διάφορες δουλειές για να στέλνει χρήματα στην οικογένειά του, ώστε να μπορούν να ζήσουν και εκείνοι αλλά και ο ίδιος. Από τα 5 του μόλις χρόνια βοηθούσε την οικογένεια που ασχολούνταν με την αγροκτηνοτροφία.

Το 1969 βρίσκεται στην Αθήνα και εργάζεται ως οικοδόμος, επιθυμώντας από αυτή τη δουλειά να μάθει την τέχνη του ελαιοχρωματιστή. Έως το 1974 που θα υπηρετήσει τη θητεία του στο πεζικό ως αξιωματικός ‒και μάλιστα την εποχή της επιστράτευσης‒ ο Θεμιστοκλής θα εργαστεί σε μια φάμπρικα. Μόλις απολύθηκε από τον στρατό, επέστρεψε κατευθείαν στη Δεσκάτη, εξασκώντας το επάγγελμα του ελαιοχρωματιστή. Το 1976 θα αρραβωνιαστεί τη Σοφία Πέτσα, η οποία καταγόταν και εκείνη από τη Δεσκάτη και είχε γεννηθεί το 1961. Αναζητώντας μια καλύτερη τύχη, θα πάνε στη Γερμανία όπου ζούσαν οι γονείς της Σοφίας και θα δουλέψουν σε ένα restaurant έως το 1978, οπότε και θα επιστρέψουν πάλι πίσω στην Ελλάδα. Ο βιογραφούμενος αγαπούσε πολύ την Ελλάδα και ονειρευόταν να δημιουργήσει κάτι καλό στη χώρα του.

Το ζευγάρι θα ενωθεί και επίσημα με τα ιερά δεσμά του γάμου και καρπός της αγάπης τους θα είναι το πρώτο τους παιδί, ο Γιώργος, που θα γεννηθεί το 1978. Σήμερα, ο Γιώργος είναι πτυχιούχος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων, εργάζεται στην οικογενειακή επιχείρηση “VELLIS” και είναι ο διάδοχός της. Είναι παντρεμένος με την Ιωάννα Μπάκου, δικηγόρο με καταγωγή από τη Δεσκάτη κι έχουν αποκτήσει δύο παιδιά, τον Θεμιστοκλή και τον Μόσχο. Το δεύτερο παιδί είναι η Ιωάννα, η οποία γεννήθηκε το 1983 και σήμερα είναι πτυχιούχος Σχολής Οικονομικών Επιστημών και Λογιστικής. Είναι παντρεμένη με τον Νίκο Ζαμπό από τη Δεσκάτη και έχουν αποκτήσει και αυτοί δύο παιδιά, τον Φώτη και τη Σοφία. Εργάζονται και οι δυο στην οικογενειακή επιχείρηση.

Ο βιογραφούμενος έχοντας τεράστιο ζήλο για τη δουλειά του, θα αποκτήσει εμπειρία στον επιχειρηματικό κόσμο έως το 1992, σπουδάζοντας στα Προγράμματα Επιχειρησιακής Ανάπτυξης βιομηχανικών επιχειρήσεων από το 1989. Το 1980 θα ιδρύσει τη βιομηχανία «ΒΕΛΛΗΣ Α.Β.Ε.Ε» στη Γιάννουλη Λαρίσης, που από τότε έχει συνεχή και επιτυχημένη παρουσία στον χώρο κατασκευής προϊόντων καθαρισμού για οικιακή και επαγγελματική χρήση. Στην 41χρονη πορεία της, απέκτησε υψηλή γνώση του αντικειμένου. Τα προϊόντα της εταιρείας βρίσκονται μεταξύ των πρώτων στην επώνυμη ζήτηση από τον τελικό καταναλωτή, τοποθετώντας την εταιρεία πολύ ψηλά στην ανταγωνιστική αγορά. Επενδύοντας σε σύγχρονες ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις με μεγάλους αποθηκευτικούς χώρους, σε υπερσύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό για άμεση και κάθετη παραγωγή που ανανεώνεται συνεχώς, σε επιλογή στελεχών και εργατοτεχνικού προσωπικού με υψηλό know-how, στη συνεχή επιμόρφωση των στελεχών της και χρήση πρώτων υλών αρίστης ποιότητας απευθείας από τον γερμανικό οίκο TWE VLIESSTOFFWERKE, η «ΒΕΛΛΗΣ Α.Β.Ε.Ε» κατάφερε να γίνει πρωτοπόρος στον χώρο των προϊόντων καθαρισμού.

Από τις αρχές του 2007 επένδυσε στη βελτίωση της παραγωγικότητας και του ποιοτικού ελέγχου, καθώς και στην ανάπτυξη πωλήσεων, έχοντας σαν στόχο μια νέα εμπορική πολιτική, που πλέον εφαρμόζεται, ολοκληρώνοντας και καθιερώνοντας έτσι τον στρατηγικό σχεδιασμό της και το επιχειρηματικό της σχέδιο. Η μεγάλη γκάμα και η διαρκής ανανέωση, σε συνδυασμό με την εξαιρετική ποιότητα των προϊόντων της, όπως και η υπεύθυνη εξυπηρέτηση των πελατών, έχουν καταστήσει το όνομα “Vellis” συνώνυμο της αξιοπιστίας, της εμπιστοσύνης, της ποιότητας και της εξυπηρέτησης στη συνείδηση των επαγγελματιών αλλά και των τελικών καταναλωτών. Για την υποστήριξη της ανταγωνιστικότητας στην αγορά, η βιομηχανία «BΕΛΛΗΣ Α.Β.Ε.Ε» κατοχύρωσε τον διακριτικό τίτλο “Vellis” σε όλα τα επώνυμα προϊόντα της και στις ειδικές κατασκευές Magic, Corina, Πολυσφουγγαρίστρα, Μαργαρίτα. Χάρη στα παραπάνω, η βιομηχανία έχει τη δυνατότητα, εκτός από τη σταθερή παραγωγή, να παράγει προϊόντα και για λογαριασμό άλλων εταιρειών με την επωνυμία του. Η εταιρεία, διαθέτοντας ιδιόκτητα μεταφορικά μέσα και ειδικούς συνεργάτες σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, εξασφαλίζει ένα πλήρες δίκτυο διανομών καθώς και ένα ολοκληρωμένο και οργανωμένο δίκτυο πωλήσεων για γρήγορη και αποτελεσματική ικανοποίηση του πελάτη. Η επιχείρηση σήμερα καλύπτει 7 στρέμματα γης και 4,5 τ.μ. κάλυψη. Απασχολεί 25 άτομα προσωπικό και κάνει εξαγωγές σε Κύπρο, Αλβανία, Παλαιστίνη, Ρουμανία, Βουλγαρία και Αμερική, αλλά είναι αναγνωρισμένη σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ο Θεμιστοκλής Βελλής, o ιδρυτής της «ΒΕΛΛΗΣ ΑΒΕΕ», είναι ένας ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος Έλληνας. Ακολουθώντας τις αρχές και τις αξίες των προγόνων του, επιδεικνύοντας τεράστιο ζήλο για τη δουλειά του, κατάφερε να πραγματοποιήσει το όνειρό του να δημιουργήσει κάτι καλό για τον τόπο του, την Ελλάδα. Η «ΒΕΛΛΗΣ ΑΒΕΕ» συμπληρώνει 41 χρόνια παρουσίας στον ελλαδικό χώρο. Επάξιοι συνεχιστές της είναι τα παιδιά του βιογραφούμενου, Γιώργος και Ιωάννα, οι οποίοι έχοντας εμπειρία, υψηλή γνώση του αντικειμένου και προσαρμοζόμενοι στις εκάστοτε εξελίξεις της αγοράς και του ανταγωνισμού, κατέστησαν την «ΒΕΛΛΗΣ ΑΒΕΕ» πρωτοπόρο στο είδος της και τα προϊόντα της μεταξύ των πρώτων στην επώνυμη ζήτηση, με αναγνωρισιμότητα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, όπου επέκτειναν το δίκτυό της.

Ο Θεμιστοκλής Βελλής στον ελεύθερό του χρόνο ασχολείται με το ψάρεμα. Είναι ενεργό μέλος του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΘΕΒ) και του Επιμελητηρίου. Επιθυμία του είναι τα εγγόνια του να αναλάβουν τη συνέχιση της εταιρείας στο μέλλον, εφόσον βέβαια το θελήσουν.