Μενού Κλείσιμο

Στερκούδης Στέλιος

Ο Στερκούδης Στέλιος γεννήθηκε στις 05-11-1963 στην Ελβετία, όπου ζει μέχρι σήμερα. Διαχειρίζεται την εταιρεία “CORINUS AG FASHION GROUP” που δραστηριοποιείται στον τομέα της μόδας, της ένδυσης και υπόδησης, εκπροσωπώντας παράλληλα μεγάλους οίκους. Συγχρόνως, μαζί με τον αδερφό του ασχολούνται και με τη διαχείριση του “KAUFLEUTEN“, ενός πολυχώρου που περιλαμβάνει μπαρ, εστιατόριο και αίθουσα διοργάνωσης events.        

Ο παππούς του βιογραφούμενου, από την πλευρά του πατέρα του, ο συνονόματος Στέλιος, ήταν από τον Έβρο. Είχε καφενείο στη Ζώνη, χωριό λίγο έξω από τη Ορεστιάδα. Παντρεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του και απέκτησαν τρία παιδιά, την Αναστασία, τον Αγγελή και τον Χρήστο, πατέρα του βιογραφούμενου.

Ο Χρήστος γεννήθηκε την 1-4-1936 στην Ορεστιάδα. Ήταν ράφτης στο επάγγελμα. Το 1960, ήρθε με τη γυναίκα του, Μήνα, από το Διδυμότειχο στην Ελβετία. Η Μίνα γεννήθηκε την 1-8-1942, κόρη του Χρήστου και της Μένης και είχε άλλα δύο αδέρφια, τον Νίκο και τον Χρήστο. Ο Χρήστος και η Μίνα εργάζονταν στην Ελβετία, όπου είχαν ανοίξει την πρώτη Boutique το 1974. Στη συνέχεια, οι δουλειές άνθισαν και έτσι άνοιξαν άλλες δύο, πάντα στην Ελβετία. Στις 5-11-1963, απέκτησαν το πρώτο τους παιδί, τον βιογραφούμενο και στις 16-11-1969 απέκτησαν τον δεύτερο γιο τους,  τον Αθανάσιο (Σάκη).

Ο Σάκης από νωρίς ασχολήθηκε με τη μόδα και βοηθούσε στην οικογενειακή επιχείρηση. Είναι άνθρωπος γεμάτος ζωή, αξιαγάπητος, κοινωνικός, άριστος στις δημόσιες σχέσεις, φιλόξενος, με ποικίλες δραστηριότητες, διακοπές, χόκεϊ στον πάγο και γαστρονομία. Στην Ελβετία τον ονομάζουν SEIGI, διότι δεν μπορούν να προφέρουν σωστά το όνομα Σάκης.

Ο βιογραφούμενος σπούδασε στην Ελβετία. Ήταν ανήσυχος, ζωηρός και δημιουργικός ως παιδί. Αποφάσισε από μικρός πως ήθελε να ασχοληθεί με τη μόδα. Παράλληλα, ασχολούνταν επαγγελματικά με το ποδόσφαιρο και μάλιστα είχε συμβόλαιο με την Α’ Εθνική Ομάδα ”WETIINGEN” στην Ελβετία. Ήθελε, όμως, να έχει ελεύθερα τα Σαββατοκύριακα, οπότε αποφάσισε να αφήσει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και να ασχοληθεί με τη μόδα. Αρχικά, αποφάσισε να εργαστεί για την εταιρεία ”LEONARDO” για περίπου 10 χρόνια, ασχολούμενος κυρίως με δερμάτινα αντρικά ρούχα. Έπειτα,  αποφάσισε να αγοράσει τη φίρμα και έκανε την υπέρβασή του στο γυναικείο ένδυμα. Οι δουλειές άνθισαν και εξακολουθούν μέχρι σήμερα. Ο ίδιος σχεδιάζει και δημιουργεί, ενώ παράλληλα εκπροσωπεί τους μεγάλους οίκους μόδας. Σήμερα, η επιχείρηση απασχολεί μόνιμα 17 άτομα και έχει ετήσιο τζίρο περίπου 20.000.000 .

Ο βιογραφούμενος είναι άνθρωπος αεικίνητος, λάτρης και της νύχτας, γι’ αυτό αποφάσισε να ασχοληθεί και με τη νυχτερινή διασκέδαση. Το 2000, ξεκίνησε με ένα ΒΑΑ μαζί με τον αδερφό του Σάκη. Για περίπου δύο χρόνια ήταν πολύ μικρό, ενώ η ζήτηση σε τραπέζια ήταν μεγάλη. Αποφάσισαν, λοιπόν, να νοικιάσουν έναν χώρο για μεγαλύτερα events μια φορά τον μήνα. Πλέον συνεργάζονται με ένα μεγάλο κλαμπ στη Ζυρίχη, το ”KAUFLEUTEN”, όπου και πραγματοποιούν τα μεγάλα events. Το 2004,  νοίκιασαν ένα κλαμπ στο Νταβός, χωρητικότητας 500 ατόμων που είναι ανοιχτό τα Σαββατοκύριακα. Είναι το μοναδικό κλαμπ που δεν έχει είσοδο και λειτουργεί με λίστα.

Στις 16 Ιουνίου του 2002, στη Μύκονο, o βιογραφούμενος παντρεύτηκε τη σύντροφο της ζωής του Νατάσα, με καταγωγή από την Ελβετία. Η Νατάσα είναι κόρη του Meinz και της Elda. Από τον γάμο τους απέκτησαν στις 18-12-2001 την κόρη τους Στέλλα. Η Στέλλα είναι γλυκιά, ειλικρινής και αυθόρμητη, μαθήτρια της 2ας τάξης Γυμνασίου και φοιτά σε Ελβετικό Γυμνάσιο. Αγαπά την ιππασία, είναι λάτρης της φύσης, του σκι, ενώ επίσης λατρεύει και τη Μύκονο στην οποία πολύ συχνά πηγαίνει με τον πατέρα της.

Από μικρά παιδιά ο βιογραφούμενος και ο αδερφός του πήγαιναν κάθε καλοκαίρι στη Μύκονο, καθώς είναι λάτρεις του νησιού. Στον γάμο και τη βάπτιση της μικρής κόρης του βιογραφούμενου ήρθαν πολλοί φίλοι τους από Ελβετία. Τούς άρεσαν οι Μυκονιάτικες νύχτες, το φαγητό και οι παραλίες της. Έτσι, αποφάσισαν να διοργανώσουν στο ”KAUFLEUTEN” στην Ελβετία μια Μυκονιάτικη νύχτα και για τους φίλους τους που δεν είχαν έρθει στον γάμο τους. Οι καλεσμένοι ξετρελάθηκαν με το Ελληνικό φαγητό και τα βίντεο που είδαν από τον γάμο στη Μύκονο με Ελληνική και ξένη μουσική και ο Σάκης αποφάσισε να διοργανώσουν κι άλλα events ”Μυκονιάτικης νύχτας”. Από τότε μέχρι σήμερα καθιερώθηκε η διοργάνωση ενός event που συγκεντρώνει 3.000 άτομα. Σε αυτό προσέρχονται και διασκεδάζουν κάθε χρόνο πολλοί διάσημοι και μεγάλες προσωπικότητες. Θεωρείται το event της χρονιάς. Πολλά, μάλιστα, έχουν γραφτεί και στον τύπο. Την 1η Απριλίου του 2016,  τα δύο αδέρφια ανέλαβαν και το εστιατόριο του ”KAUFLEUTEN” με μεγάλη επιτυχία, με πολύ γνωστό Έλληνα chef καθώς και Έλληνες εργαζόμενους στο σέρβις.

Ο βιογραφούμενος στον ελεύθερο χρόνο του αρέσκεται να κάνει διακοπές στη Μύκονο, να παρακολουθεί ποδόσφαιρο, καθώς είναι φίλαθλος, να ασχολείται με την οικογένειά του και να πηγαίνει βόλτες στη Ζυρίχη.