Μενού Κλείσιμο

Στάμου Μιχαήλ

• Έτος Γεννήσεως: 1933
• Επάγγελμα: Επιχειρηματίας
• Τόπος Καταγωγής: Θήβα, Βοιωτία
• Τόπος Διαμονής: -

O Μιχαήλ Στάμου, γιος του Σωτήρη Στάμου και της Άννας Παπακωνσταντίνου, γεννήθηκε το 1933 στην Αθήνα. Ασχολήθηκε επιτυχώς με τον χώρο της ενοικίασης και της εμπορίας αυτοκινήτου, δραστηριότητα που συνεχίζουν σήμερα επάξια οι κόρες του. Απεβίωσε το 2010.

 Ο παππούς του βιογραφούμενου, Χαράλαμπος, λεβεντάνθρωπος, ψηλός και δραστήριος, μεγαλοκτηματίας της Βοιωτίας, έλαβε μέρος στους Βαλκανικούς Αγώνες. Αργότερα μετακινήθηκε στο Περιστέρι, όπου αγόρασε κτήματα. Παντρεύτηκε τη Φλώρα Τσαφέρη και μαζί απέκτησαν τον Σωτήρη, τον Αθανάσιο και τη Χρυσούλα.

Ο Σωτήρης, πατέρας του βιογραφούμενου, γεννήθηκε το 1898 στο Δριμάρι Θηβών, όπου διατηρούσε ταβέρνα και μπακάλικο. Έλαβε μέρος στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και αιχμαλωτίστηκε από τους Τούρκους. Τραυματίστηκε, μάλιστα, στο πόδι και έμεινε ανάπηρος. Παντρεύτηκε την Άννα Παπακωνσταντίνου από τα Αρμά Θηβών και απέκτησαν την Αθανασία, τον Χαράλαμπο, τον Μιχάλη και την Αναστασία.

Ο Μιχάλης Στάμου γεννήθηκε το 1933 στο Περιστέρι και πέρασε τα παιδικά και εφηβικά του χρόνια μεταξύ σχολείου και δουλειάς σε συνεργείο αυτοκινήτων. Η αγάπη του για τα αυτοκίνητα τον οδήγησε να φοιτήσει στη σχολή «Θαλή», όπου ακολούθησε τεχνικές σπουδές. Αργότερα, υπηρέτησε στο Τεχνικό Σώμα ως μηχανικός αυτοκινήτων και αρμάτων και ως Δεκανέας στον στρατό. Αμέσως μετά τον στρατό μετανάστευσε στη Γερμανία, όπου εργάστηκε ένα χρόνο σε εργοστάσιο με χρώματα. Με τα πρώτα του χρήματα, επέστρεψε στην Ελλάδα και αγόρασε ένα πειρατικό αυτοκίνητο, με το οποίο εργάσθηκε έχοντας «πιάτσα» στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, στην Ομόνοια. Μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα απέκτησε συνολικά τριάντα αυτοκίνητα και δημιούργησε το πρώτο γραφείο ενοικιάσεων στην οδό Αχαρνών.

Το 1975 επεκτάθηκε και μετακόμισε στη Λεωφόρο Συγγρού 47, δημιουργώντας την ESEM RENT A CAR καθώς και εμπορία αυτοκινήτων. Λίγα χρόνια μετά, το 1980, αναλαμβάνει την αποκλειστική αντιπροσώπευση μιας από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές εταιρείες στο χώρο των ενοικιάσεων, την «BUDGET». Κατείχε 2.500 αυτοκίνητα και 20 υποκαταστήματα σε όλη την Ελλάδα, τα οποία απασχολούσαν πάνω από 100 άτομα και 30 dealers.

Ταυτόχρονα, στον χώρο της εμπορίας, υπήρξε αντιπρόσωπος της «MERCEDES BENZ», όπως και άλλων μεγάλων αντιπροσωπειών ενώ κατάκτησε πολλές φορές την πρώτη θέση στις πωλήσεις αυτοκινήτων.

Ο βιογραφούμενος δημιούργησε την πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα με πολυτελή αυτοκίνητα, την «Luxury Cars For Rent» με σκοπό να παρέχει υψηλές υπηρεσίες στον χώρο των ενοικιάσεων. Η κινητή και ακίνητη περιουσία της εταιρείας του ανέρχεται στα τριάντα (30) δισεκατομμύρια, συμπεριλαμβανομένου και του κτιρίου του Ο.Τ.Ε. επί της Λεωφόρου Συγγρού 15-17 καθώς και ξενοδοχειακών συγκροτημάτων με κινηματογράφο και μαγαζιά στο κέντρο της Ομόνοιας.

Στην προσωπική του ζωή, ο βιογραφούμενος παντρεύτηκε το 1967 την Αναστασία Λιάκου από την Εύβοια. Μαζί απέκτησαν δυο κόρες. Την Άννα, απόφοιτο της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών, παντρεμένη και μητέρα του Μιχάλη και της Χλόης, και τη Φλώρα, απόφοιτο του Παιδαγωγικού-Νηπιαγωγικού Τμήματος της Σχολής Ρόδου, μητέρα της Αναστασίας και του Μιχαήλ. Και οι δυο κόρες συνεχίζουν την ανοδική πορεία της εταιρείας.

Ο Μιχάλης Στάμου απεβίωσε στις 4 Μαρτίου 2010 αφήνοντας στο τιμόνι της επιχείρησης τις κόρες του, Άννα και Φλώρα Στάμου, οι οποίες συνεχίζουν με αμείωτο τρόπο και με μεγάλη επιτυχία τις δραστηριότητες της επιχείρησης στον τομέα των πωλήσεων και ενοικιάσεων πολυτελών αυτοκινήτων αλλά και ιδιαίτερων αυτοκινήτων (αντίκες).

Παρά τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στην αγορά, η επιχείρηση έχει συμπληρώσει με επιτυχία 60 χρόνια παρουσίας στον χώρο, συνεχίζοντας την ανοδική της πορεία με οδηγό το όραμα του ιδρυτή της.