Μενού Κλείσιμο

Σούλος Ιωάννης

• Έτος Γεννήσεως: 1974
• Επάγγελμα: Επιχειρηματίας
• Τόπος Καταγωγής: Πειραιάς, Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, Ελλάδα
• Τόπος Διαμονής: Γλυκά Νερά, Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, Ελλάδα

Ο Ιωάννης Σούλος γεννήθηκε το 1974 στην Αθήνα. Σπούδασε Γραφιστική και δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στην εταιρεία «ΣΟΥΛΟΣ Ι. Α. & ΣΙΑ ΟΕ» (GOBELIN L), η οποία ειδικεύεται στην παραγωγή τυπωμένων καμβάδων, κιτ μαξιλαριών και κεντημάτων. Είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών.

Ο παππούς του βιογραφούμενου, από την πλευρά του πατέρα του, ονομαζόταν Ιωάννης Σούλος. Γεννήθηκε στην Πάτρα και καταγόταν από τη Ναύπακτο. Ο παππούς ασχολείτο με το γενικό εμπόριο. Παντρεύτηκε την Ελισάβετ, το γένος Γερογιάννη, η οποία γεννήθηκε στην Ίο. Απέκτησαν τρία παιδιά, τον Κωνσταντίνο, τον Αντρέα και τη Μαρία. Πιθανολογείται ότι το επίθετο Σούλος προέρχεται από προγόνους της οικογένειας που κατάγονταν από το Σούλι.

Από την πλευρά της μητέρας του βιογραφούμενου, παππούς του ήταν ο Ιωάννης Τσιρικάς, ο οποίος γεννήθηκε στην Καβάλα. Ασχολείτο με την κηπουρική και ήταν παντρεμένος με τη Δομινίκη, το γένος Καμπερίδη. Απέκτησαν πέντε παιδιά, την Ηρώ, τον Απόστολο, την Ελισάβετ, τον Χαράλαμπο και την Άννα.

Ο πατέρας του βιογραφούμενου, Αντρέας Σούλος, γεννήθηκε στις 13 Νοεμβρίου 1939 στον Πειραιά και απεβίωσε την 1η Μαΐου 2017. Η καταγωγή του ήταν από την Πάτρα και ήταν το δεύτερο παιδί της οικογένειας. Τελείωσε το εξατάξιο γυμνάσιο αλλά από μικρό παιδί έμαθε την τέχνη της μεταξοτυπίας και έφτιαχνε επίσης και πινακίδες σήμανσης.

Η μητέρα του βιογραφούμενου, Ελισάβετ Τσιρικά, γεννήθηκε στην Καβάλα στις 14 Φεβρουαρίου 1940 και ήταν το τρίτο παιδί της οικογένειας. Σπούδασε στη Σχολή ΒΑΚΑΛΟ και ξεκίνησε να εργάζεται ως σχεδιάστρια σε ένα από τα μεγαλύτερα κλωστοϋφαντουργεία στην Ελλάδα. Μέχρι το 1960, είχε πάρει την απόφαση να ξεκινήσει τη δική της επιχείρηση και να ασχοληθεί με τον σχεδιασμό κεντημάτων. Έτσι, έκανε το μεγάλο βήμα και εκείνη τη χρονιά άνοιξε το δικό της εργαστήριο στην οδό Βουλής στο Σύνταγμα, όπου σχεδίαζε πρωτότυπες μινιατούρες gobelin σε μετάξι. Πολύ σύντομα, η μοναδική και εμπνευσμένη δουλειά της την έκανε ευρέως γνωστή στην αγορά.

Όταν γνωρίστηκε με τον Αντρέα Σούλο αποφάσισαν να ενώσουν τις δεξιότητές τους και να δημιουργήσουν μαζί την πρώτη τους εταιρεία το 1972 με το όνομα «Gobelin L. Α.Ε.». Δημιουργούσαν τυπωτούς καμβάδες για κέντημα και η έδρα τους ήταν στην οδό Δυρραχίου στα Σεπόλια. Στην πορεία εγκαταστάθηκαν στην Παλλήνη σε ιδιόκτητο χώρο 4000 τ.μ. Η επιχείρηση πήγαινε πολύ καλά και απασχολούσε περίπου 30 άτομα προσωπικό. Αναγκάστηκε να κλείσει το 1990 αλλά στη θέση της δημιουργήθηκε η «Α. Σούλος & ΣΙΑ ΟΕ» στα Γλυκά Νερά, συνέχεια της οποίας είναι η σημερινή επιχείρηση.

Ο Ανδρέας Σούλος και η Ελισάβετ Τσιρικά απέκτησαν δύο παιδιά, τη Δομινίκη και τον Ιωάννη, που είναι και οι συνεχιστές του έργου τους. Ο Ανδρέας και η Ελισάβετ ήταν πολύ οξυδερκείς, εργατικοί και διορατικοί αλλά και εξαίρετοι οικογενειάρχες.

Η αδερφή του βιογραφούμενου, Δομινίκη Σούλου, γεννήθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου 1971 στην Αθήνα και είναι συνιδιοκτήτρια της επιχείρησης. Σπούδασε γαλλική φιλολογία όμως δεν την άσκησε ποτέ. Εισήλθε ενεργά στην εταιρεία από το 2010 και σήμερα ασχολείται με το εμπορικό κομμάτι. Παντρεύτηκε τον Βασίλη Μπαράκο το 1995, ο οποίος κατάγεται από την Κύμη και έχει γεννηθεί στο Αλιβέρι Ευβοίας. Έχουν αποκτήσει μία κόρη, την Ελισάβετ, η οποία γεννήθηκε στις 27 Δεκεμβρίου 1999 και φοίτησε στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Ο Βασίλης Μπαράκος εισήλθε στην επιχείρηση το 1997.

Ο βιογραφούμενος, Ιωάννης Σούλος, γεννήθηκε στις 2 Μαρτίου 1974 στην Αθήνα και είναι το δεύτερο παιδί της οικογένειας. Αποφοίτησε από το Γενικό Λύκειο Μελισσίων και ύστερα σπούδασε Γραφιστική στα ΙΕΚ Δέλτα. Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στο πεζικό σώμα στη Χίο και στις Σέρρες. Από μικρό παιδί, σχεδόν από την ηλικία των 10 χρόνων, βρισκόταν καθημερινά στην εταιρεία που είχαν δημιουργήσει οι γονείς του, οπότε ήταν φυσικό και επόμενο μετά τον στρατό να ασχοληθεί και ο ίδιος με την οικογενειακή επιχείρηση ως γραφίστας.

Ο Ιωάννης Σούλος εισήλθε στην επιχείρηση στα μέσα της δεκαετίας του ’90 και ανέλαβε μαζί με τον γαμπρό του, Βασίλη Μπαράκο, τη διαχείριση της επιχείρησης. Η εταιρεία ειδικεύεται σε τυπωμένους καμβάδες, κιτ μαξιλαριών και κεντήματα και είναι ένας από τους κύριους προμηθευτές στην ελληνική αγορά. Εκτός από την εξέλιξη των κεντημάτων από σχεδιαστικής πλευράς, ασχολήθηκε ενεργά με το εξαγωγικό κομμάτι της εταιρείας. Το 1999 η εταιρεία εξαγόρασε την ανταγωνιστική εταιρεία «DIAMANT» και έκτοτε παράγει και τις δύο συλλογές. Στην αυγή της νέας χιλιετίας ενίσχυσαν επιπλέον την παραγωγή με την απόκτηση νέων μηχανημάτων. Η πορεία της επιχείρησης, όσον αφορά τις εξαγωγές, ήταν έκτοτε ανοδική, καθώς κάνει εξαγωγές σε περισσότερες από είκοσι πέντε χώρες.

Οι εγκαταστάσεις της εταιρείας βρίσκονται σήμερα στον Γέρακα Αττικής, σε ένα νεόκτιστο εργοστάσιο 2.000 τετραγωνικών μέτρων με σύγχρονο εξοπλισμό και μηχανήματα, που επιτρέπουν στο προσωπικό της εταιρείας να προετοιμάζει και να παραδίδει παραγγελίες γρήγορα και αξιόπιστα χωρίς να θυσιάζεται η ποιότητα.

Στην προσωπική του ζωή, ο Ιωάννης Σούλος παντρεύτηκε το 2009 τη Χριστίνα Τσίτου, η οποία γεννήθηκε το 1983 στην Αθήνα και έχει καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη. Έχει σπουδάσει ηλεκτρολόγος στο ΤΕΙ Πάτρας. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται ενεργά με την επιχείρηση και συγκεκριμένα με την οργάνωση της αποθήκης και των παραγγελιών. Μαζί απέκτησαν δύο παιδιά, τον Ανδρέα που γεννήθηκε στις 8 Αυγούστου 2011 και τον Πέτρο που γεννήθηκε στις 14 Φεβρουαρίου 2014.• Επωνυμία Εταιρίας: ΣΟΥΛΟΣ Ι. Α. & ΣΙΑ ΟΕ
• Έτος Ίδρυσης: 1972
• Δραστηριότητα: Παραγωγή τυπωμένων καμβάδων, κιτ μαξιλαριών και κεντημάτων
• Διεύθυνση: Καστοριάς 49 & Φθιώτιδας, 153 44, Γέρακας, Τηλέφωνο: 2106658869, Fax: 2106040303
• Ιστοσελίδα: http://www.gobelinl.gr/

Η «ΣΟΥΛΟΣ Ι. Α. & ΣΙΑ ΟΕ» ειδικεύεται σε τυπωμένους καμβάδες, κιτ μαξιλαριών και σετ κεντημάτων. Οι εγκαταστάσεις της εταιρείας βρίσκονται σε προάστιο κοντά στην Αθήνα και το διεθνές αεροδρόμιο. Ένα νεόκτιστο εργοστάσιο 2.000 τετραγωνικών μέτρων με σύγχρονο εξοπλισμό και μηχανήματα υψηλής χωρητικότητας το καθιστούν ικανό να προετοιμάζει και να παραδίδει παραγγελίες γρήγορα και αξιόπιστα χωρίς θυσίες ποιότητας.