Μενού Κλείσιμο

Προκόπη Βασιλική

Οι ρίζες της οικογένειας της Βασιλικής Προκόπη έλκονται από το χωριό Σύβρος Λευκάδας, τόσο από την πλευρά του πατέρα της, όσο και από την πλευρά της μητέρας της. Η ίδια γεννήθηκε στον Σύβρο, ενώ σήμερα ζει στη Λευκάδα, όπου διατηρεί φαρμακείο.

Ο πατέρας της βιογραφούμενης, Αριστείδης Προκόπης, έζησε στον Σύβρο, όπου τελείωσε το Σχολαρχείο. Ήταν έφεδρος αξιωματικός και μάλιστα πολέμησε σε όλους τους πολέμους. Στη συνέχεια εργάστηκε στο χωριό ως αγρότης. Παράλληλα ήταν πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου και ιδρυτικό μέλος της βιβλιοθήκης, ενώ στα ενδιαφέροντά του συγκαταλεγόταν το σκάκι. Ένωσε τη ζωή του με τη Μαριάνα Καββαδία, κόρη του Νικολάου και της Στέλλας, και μαζί απέκτησαν 4 παιδιά: τον Διονύση, τον Σπύρο, τη Γιαννούλα και τη βιογραφούμενη Βασιλική. Ο Διονύσης και ο Σπύρος έφυγαν δυστυχώς νέοι από την ζωή, όπως και ο πατέρας τους. Ο Διονύσης έζησε στο χωριό και ασχολήθηκε με την οικογενειακή περιουσία, ενώ ο Σπύρος ήταν πτυχιούχος της Παντείου και εργαζόταν στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο. Η αδελφή τους Γιαννούλα ζει σήμερα στη Λευκάδα ως συνταξιούχος φιλόλογος. Παλαιότερα δίδασκε στο 2ο Λύκειο της πόλης.

Η βιογραφούμενη Βασιλική Προκόπη γεννήθηκε στον Σύβρο, όπου τελείωσε το Δημοτικό. Στη συνέχεια τελείωσε το Γυμνάσιο και το Λύκειο στη Λευκάδα. Έπειτα έφυγε στην Ιταλία, όπου σπούδασε φαρμακευτική. Μετά το τέλος των σπουδών της επέστρεψε στη Λευκάδα. Αφού εργάστηκε για 8 μήνες σε ένα φαρμακείο ως υπάλληλος, το 1978 άνοιξε το δικό της φαρμακείο στο κέντρο της Λευκάδας, το οποίο διατηρεί έως και σήμερα.

Το 1977 η βιογραφούμενη γνώρισε τον μετέπειτα σύζυγό της Σταύρο Γρηγόρη, ο οποίος ήταν γιατρός στο επάγγελμα.

Ο Σταύρος Γρηγόρης γεννήθηκε στη Λευκάδα. Ο πατέρας του Γιώργος ήταν δημόσιος υπάλληλος. Με τη μητέρα του Σταύρου, Μαρία, απέκτησαν 2 παιδιά, τον ίδιο και τη Βασιλική, η οποία ζει στη Λευκάδα. Ο Σταύρος, αφού τελείωσε το Λύκειο στη Λευκάδα, σπούδασε ιατρική στην Αθήνα. Έκανε ειδικότητα στην ειδική παθολογία στο Λαϊκό Νοσοκομείο της Αθήνας. Στη συνέχεια έκανε το αγροτικό του στη Λευκάδα και στη Βόνιτσα. Ακολούθησε η στρατιωτική του θητεία και η εγκατάστασή του στη Λευκάδα, ανοίγοντας ιατρείο στην πόλη της Λευκάδας.

Παράλληλα με την επαγγελματική του σταδιοδρομία, ο Σταύρος Γρηγόρης έχει να επιδείξει μεγάλη κοινωνική δράση. Έχει διατελέσει για μία τετραετία δημοτικός σύμβουλος, καθώς και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου για 2 τετραετίες. Επίσης προσφέρει σημαντική βοήθεια στο κοινωνικό ιατρείο Λευκάδας. Από το 2014 είναι περιφερειακός σύμβουλος και βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Η βιογραφούμενη Βασιλική Προκόπη ένωσε την ζωή της με τον Σταύρο Προκόπη το 1982. Μαζί απέκτησαν έναν γιο, τον Γιώργο, ο οποίος σπούδασε στη Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών και Αεροναυπηγών του Πανεπιστημίου της Πάτρας. Όντας άριστος μαθητής σε όλα τα σχολικά του χρόνια, δεν δυσκολεύτηκε να περάσει πρώτος στη σχολή του και να αριστεύσει. Ο Γιώργος έκανε επίσης μεταπτυχιακές σπουδές στο Ε.Μ.Π στην Αθήνα, όπου ζει. Από το 2012 μέχρι και σήμερα εργάζεται ως προϊστάμενος παραγωγής στη Nestle. Είναι ένας άνθρωπος πολύ κοινωνικός και αγαπητός, ο οποίος διαπνέεται από έντονο ανθρωπισμό. Επίσης λατρεύει την ιστορία και το σκάκι, στο οποίο επιδίδεται από την ηλικία των 6 ετών.

Η βιογραφούμενη Βασιλική Προκόπη έχει διατελέσει πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λευκάδας από το 2000 έως το 2004. Σήμερα παραμένει απλό μέλος του. Είναι μέλος επίσης της Φιλαρμονικής της Λευκάδας, καθώς και των πολιτιστικών συλλόγων «Φάρος», «Ορφέας» και «Πήγασος».

Η βιογραφούμενη πιστεύει πως το νησί της Λευκάδας προσφέρει στον επισκέπτη άφθονο φυσικό κάλλος, καταπληκτικές παραλίες, σημαντική ιστορία και κουλτούρα, καθώς και φιλόξενους ανθρώπους. Χρειάζεται όμως περισσότερη προβολή του νησιού, καθώς και αύξηση στις υποδομές και στις παρεχόμενες υπηρεσίες.