Μενού Κλείσιμο

Πατριαρχέας Γεώργιος

Οι προγονικές ρίζες του Γεωργίου Πατριαρχέα έλκονται από τη Μάνη του νομού Μεσσηνίας από την πλευρά του πατέρα και από την Αμαλιάδα του νομού Ηλείας από την πλευρά της μητέρας του. Ο ίδιος γεννήθηκε το 1957 και είναι πτυχιούχος Ιατρικής. Σήμερα ζει και εργάζεται στην Πάτρα, όπου διατηρεί το δικό του διαγνωστικό κέντρο.

 Ο προπάππους του ονομαζόταν Βασίλειος Πατριαρχέας και ασχολείτο με το εμπόριο αγροτικών προϊόντων. Είχε παντρευτεί τη Γεωργία, με την οποία απέκτησαν έξι παιδιά· ένα εξ αυτών ήταν ο και ο παππούς του βιογραφούμενου που ονομαζόταν Δημήτριος και ασχολείτο και εκείνος με το εμπόριο. Ο Δημήτριος είχε μεταναστεύσει στην Αμερική για τέσσερα χρόνια και όταν επέστρεψε στην Ελλάδα εγκαταστάθηκε στην Καλαμάτα, όπου εργάστηκε και πάλι ως έμπορος. Ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου με τη Σοφία Μιχαλοπούλου και έφεραν στον κόσμο οκτώ παιδιά, εκ των οποίων έζησαν μόνο τα έξι· η πρωτότοκη Γεωργία και έπειτα ακολούθησαν οι Βασίλειος, Γεώργιος, Θανάσης, Νίκος, Αναστασία και Παναγιώτης.

Ο παππούς του Γεωργίου από την πλευρά της μητέρας του ονομαζόταν Ιωάννης Φάσσος και γεννήθηκε το 1891. Το επάγγελμά του ήταν συμβολαιογράφος και είχε παντρευτεί τη Μάρω Γκιόκα, η οποία γεννήθηκε σε μια μικρή κωμόπολη του νομού Ηλείας, το Επιτάλιο και ήταν απόφοιτος της Ελληνογαλλικής Σχολής «Ουρσουλίνες». Απέκτησαν τρία κορίτσια, την Αδαμαντία, τη Νιόβη και την Καίτη.

Ο πατέρας του βιογραφούμενου, Βασίλειος, αποφοίτησε από το Α’ Γυμνάσιο Καλαμάτας και έπειτα εισήχθη στο τμήμα της Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών απ’ όπου κατέστη πτυχιούχος το 1953. Λίγο αργότερα, διορίστηκε ειρηνοδίκης στο χωριό Καράτουλα του νομού Ηλείας. Το 1963, παραιτήθηκε από το δικαστικό σώμα και έγινε υποθηκοφύλακας στην Αμαλιάδα. Στο μεταξύ, το 1956 παντρεύτηκε την Αδαμαντία Φάσσου, η οποία επαγγέλλονταν Φιλόλογος και ήταν επίσης απόφοιτος και του τμήματος Γαλλικής Φιλολογίας. Οι γονείς του βιογραφούμενου απέκτησαν το 1957 δύο τέκνα, τα οποία ήταν δίδυμα· τον Γεώργιο (βιογραφούμενο) και τη Μαίρη, συνταξιούχο δικηγόρο, παντρεμένη με τον Κυριάκο Καραπάνο, επιχειρηματία από την Αμαλιάδα και μητέρα του Νικόλαου.

Ο Γεώργιος Πατριαρχέας ολοκλήρωσε το σχολείο στην Αμαλιάδα και το 1976 αναχώρησε για το Μιλάνο με σκοπό να σπουδάσει στο τμήμα της Ιατρικής, απ’ όπου αποφοίτησε το 1983. Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία αρχικά στην Κόρινθο, έπειτα στο Κέντρο εκπαίδευσης Υγειονομικού στην Άρτα και τέλος στο 44ο Σύνταγμα Πεζικού στο Ρέθυμνο ως γιατρός. Ολοκλήρωσε την υπηρεσία του ως αγροτικός ιατρός στη Βάρδα του νομού Ηλείας και στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας. Ειδικεύθηκε ως ακτινοδιαγνώστης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας. Μετεκπαιδεύτηκε στον τομέα του στο Μιλάνο, την Μπριζ και το Λονδίνο.Μαζί με μία ομάδα συνεργατών και τον καθηγητή του, άνοιξαν ένα ακτινοδιαγνωστικό κέντρο αν και σήμερα πλέον διατηρεί το δικό του Κέντρο.

Στην προσωπική του ζωή είναι παντρεμένος με την Κατερίνα Σολωμού, η οποία κατάγεται από την Πάτρα. Η Κατερίνα είναι απόφοιτος του τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, έλαβε την ειδικότητα ακτινοδιαγνωστικής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας και μετεκπαιδεύτηκε στη Ρώμη, στη Μπριζ και στο Λονδίνο. Είναι πλέον τακτική καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών και είναι διευθύντρια στο τμήμα Μαγνητικής Τομογραφίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών.

Από το 1993 έως το 1999 η Αικατερίνη υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών και από το 1999 έως το 2002 εκλεγμένο μέλος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου. Παράλληλα εκτέλεσε χρέη Νομαρχιακού Συμβούλου ως Αναπληρώτρια Νομάρχης και για δύο χρόνια εκλεγμένη Αντινομάρχης και συνεχίζει την έντονη κοινωνική και πολιτική δραστηριότητα. Είναι κόρη του Γρηγόριου Σολωμού, πρώην ιατρού, βουλευτή Αχαΐας, υπουργού και Διοικητή του ΙΚΑ.

Ο βιογραφούμενος έχει δύο τέκνα. Ο Βασίλης γεννήθηκε το 1988 και είναι πτυχιούχος Μοριακής Βιολογίας (Κρήτη), πτυχιούχος Ιατρικής Σχολής (Πάτρα), κάτοχος Master Γενετικής (Metropolitan University London) και σήμερα ειδικεύεται στην Αιματολογία (Θεσσαλονίκη). Το δεύτερο τέκνο είναι η Μόνικα, πτυχιούχος πολιτικός επιστήμων (Ecole Science politique Paris), κάτοχος Master (King College London), η οποία πλέον εργάζεται στις Βρυξέλες.

Ο Γεώργιος Πατριαρχέας έχει δημοσιεύσει πολλές εργασίες σε ξένα περιοδικά. Είναι ενεργό μέλος πολλών επιστημονικών εταιρειών σε Ελλάδα και εξωτερικό και έχει έντονη κοινωνική δραστηριότητα.