Μενού Κλείσιμο

Παπέλης Παναγιώτης

Ο Παναγιώτης Παπέλης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1956. Είναι ιδρυτής της εταιρείας ανακύκλωσης σιδήρων «ΠΑΠ ΣΚΡΑΠ».

Η οικογένεια του βιογραφούμενου Παναγιώτη Παππέλη κατάγεται από την Τολοφώνα Δωρίδος. Ο παππούς του βιογραφούμενου και συνονόματος Παναγιώτης ήταν ξυλουργός κι επίσης κατασκευαστής σκεπών. Ήρεμος κι αξιοπρεπής άνθρωπος της εποχής του, παντρεύτηκε τη συντοπίτισσά του, Παναγιώτα. Η γιαγιά του βιογραφούμενου, όμορφη και παραδοσιακή κοπέλα της εποχής, διατηρούσε  μαλλιά μακριά μέχρι τις φτέρνες των ποδιών της, ξεχωριστό για εκείνη και προσωπικό της καμάρι. Μαζί απέκτησαν τον Επαμεινώντα, τον Χρήστο, τον Κωνσταντίνο, τον Γιάννη και τον Θεόδωρο.

Ο πατέρας του βιογραφούμενου, Επαμεινώντας, σκεποποιός στο επάγγελμα πριν τον πόλεμο, υπηρέτησε στον ελληνικό στρατό εναντίων των Ιταλών. Ήρθε στην Αθήνα το 1949 κι αρχικά εργάστηκε ως ξυλουργός. Αργότερα ίδρυσε βιομηχανία επαγγελματικών ψυγείων, πάγου και ηλεκτρικών. Παντρεύτηκε τη Σοφία Ζαχαριάδη, καταγόμενη από την Καβάλα, με μικρασιάτικες ρίζες, εργαζόμενη στο ΙΚΑ. Γέννησαν δυο παιδιά, τον βιογραφούμενο Παναγιώτη το 1956 και τον Ιωάννη το 1967.

Ο Παναγιώτης Παπέλης γεννήθηκε στην Αθήνα. Φοίτησε σε ιδιωτικό γυμνάσιο, στη σχολή «ΚΑΠΕΡΝΕΚΑ» κι αμέσως μετά εργάστηκε σε βιοτεχνία φερμουάρ ρούχων. Στον στρατό υπηρέτησε στα τεθωρακισμένα, από το 1979 έως το 1981, στην Κω. Ιδιαίτερα ανήσυχος, κινητικός και δραστήριος, ενόσω υπηρετούσε τη στρατιωτική του θητεία, ίδρυσε στην Κω σχολή σκι, το οποίο είναι και ένα από τα αγαπημένα του αθλήματα. Μετά απ’ την απόλυσή του επέστρεψε στην Αθήνα, όπου ίδρυσε μαζί με τον πατέρα του την «ΠΑΠ ΣΚΡΑΠ». Το αντικείμενο της εταιρείας έως και σήμερα είναι η ανακύκλωση σιδήρων, μετάλλων και η διάλυση πλοίων. Απασχολεί εποχιακά δεκαπέντε μέχρι είκοσι άτομα. Παράλληλα με την ίδρυση της εταιρείας αγόρασε φορτηγό, το οποίο οδηγούσε ο ίδιος και το χρησιμοποιούσε για τη συγκέντρωση των σίδερων που προορίζονταν για ανακύκλωση, τα οποία και μετέφερε στην εταιρεία στον Ασπρόπυργο.

Ο βιογραφούμενος Παναγιώτης Παπέλης επέδειξε εκτός αυτών κι άλλες επιχειρηματικές κινήσεις. Έχει ιδρύσει δύο Piano-Restaurant, ένα στον Πειραιά και ένα στο Κολωνάκι, με τον διακριτικό τίτλο Ensemble. Επίσης, ίδρυσε την επιχείρηση “Flying Doctors Club”, με σκοπό τη μεταφορά ασθενών απ’ όλη την Ελλάδα, με πλήρη εξοπλισμό και επιστημονικό προσωπικό. Η επιχείρηση, στην οποία επένδυσε γύρω στα 180 εκατομμύρια, δεν στηρίχτηκε από τους αρμόδιους φορείς, αφήνοντας την πικρή γεύση της αδιαφορίας της κρατικής μέριμνας για την ιδιωτική πρωτοβουλία.

Τα μελλοντικά του σχέδια στρέφονται γύρω από την κύρια επιχείρηση «ΠΑΠ ΣΚΡΑΠ», για την οποία μεριμνά να αναπτύξει περισσότερο με τρόπο ώστε να ωφεληθούν καλύτερα από την ανακύκλωση μετάλλων. Βέβαια, σχεδιάζει και την ίδρυση μιας νέας μονάδας κατασκευής ειδικών σκαφών, τα οποία δεν απαντώνται σήμερα στον Ελλαδικό χώρο. Πρόκειται για τον οραματισμό σκαφών μεγάλων ταχυτήτων, τα οποία θα διαθέτουν μηχανές αεροπλάνων και θα είναι ειδικής μορφής και χρήσεως ‒θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως αγωνιστικά ή ως πολεμικά για παράδειγμα. Στόχος είναι μια δραστική αντιμετώπιση προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα, όπως για παράδειγμα το λαθρεμπόριο κ.ά.

Ο Παναγιώτης Παπέλης είναι ανύπαντρος και απολαμβάνει τη ζωή, έχοντας πλήθος από ενδιαφέροντα παράλληλα με την εργασία του. Τέτοια είναι αθλήματα όπως η ιππασία, οι εκδρομές στα βουνά και στην ελληνική ύπαιθρο, τα θαλάσσια σπορ ‒ασχολείται με όλα‒ και οι καταδύσεις. Αγαπά τη φύση και κυρίως γοητεύεται από την επαφή και την εξερεύνηση της θάλασσας.