Μενού Κλείσιμο

Παπαγιάννης Βασίλης

O Βασίλης Παπαγιάννης, γιος του Χρήστου Παπαγιάννη και της Φλώρας Γιαπράκη, γεννήθηκε το 1968. Οι ρίζες του βιογραφούμενου από τη μεριά του πατέρα του είναι από το Τρίβουνο Φλώρινας και από τη μητέρα του από τη Μελίτη Φλώρινας.

Τελείωσε το Λύκειο στη Φλώρινα και στη συνέχεια σπούδασε στην Παιδαγωγική Ακαδημία, από την οποία αποφοίτησε το 1988. Από μικρός δούλευε ως υπάλληλος σε διάφορες εταιρείες.

Το 1993 άνοιξε στην πόλη της Φλώρινας το βιβλιοπωλείο «Η Γωνιά». Γρήγορα, η αποδοχή και η αγάπη του κόσμου οδήγησε στην επέκταση της επιχείρησής του. Ενσωματώνοντας το διπλανό κατάστημα, επέκτεινε το βιβλιοπωλείο του και ταυτόχρονα επένδυσε και σε ένα κατάστημα παιχνιδιών στο κέντρο της πόλης.

Το 2013 οργάνωσε δύο bazaar βιβλίου στη Φλώρινα και την Πτολεμαΐδα για φιλανθρωπικό σκοπό.

Είναι συνιδιοκτήτης του μητροπολιτικού βιβλιοχαρτοπωλείου Books Plus, που λειτουργεί από το 2016 στην οδό Πανεπιστημίου, στο κέντρο της Αθήνας.

Είναι μέλος στο Συμβούλιο του Συλλόγου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες. Ταυτόχρονα είναι μέλος του Συλλόγου Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Φλώρινας, μέλος του Συλλόγου Ξιφασκίας «ΟΞΙΦ» και μέλος του Συλλόγου Χιονοδρομίας «ΣΟΧ Φλώρινας».

Είναι παντρεμένος με την Όλγα Γιαλαουτζίδου. Από τον γάμο τους απέκτησαν έναν γιο, τον Χρήστο.