Μενού Κλείσιμο

Παπαγεωργίου Κωνσταντίνος

Ο Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου του Εμμανουήλ και της Ανδριάνας, γεννήθηκε το 1951 στην Αθήνα. Σε νεαρή ηλικία ανέλαβε την πατρική επιχείρηση, δραστηριοποιούμενος στην ενοικίαση και επισκευή ποδηλάτων και μοτοποδηλάτων έως το 1973, οπότε προσελήφθη ως μηχανικός, με ειδικότητα στην επισκευή μοτοσικλετών Ιαπωνικής κατασκευής, στην αντιπροσωπεία “ΚΑΜΜΕΝΟΣ”. Το 1974 αποφάσισε να κάνει τα πρώτα του βήματα ως επιχειρηματίας πια, ανοίγοντας συνεργείο μοτοσικλετών Ιαπωνικής κατασκευής. Η επιχείρηση λειτούργησε έως το 1977, οπότε ο Κωνσταντίνος δραστηριοποιήθηκε στην εμπορία μοτοσικλετών Ιαπωνικής κατασκευής, ανοίγοντας κατάστημα στο Πολύγωνο, το οποίο λειτούργησε έως το 1994. Το 1980 στράφηκε στην αποκλειστική εμπορία μοτοσικλετών Honda, Yamaha και Kawasaki όλων των κυβισμών, καθώς και αξεσουάρ μηχανών και αναβάτη, ανοίγοντας ένα δεύτερο κατάστημα, το οποίο διατηρεί έως σήμερα. Παράλληλα με την επιχειρηματική του δράση έχει συμμετάσχει σε πανελλήνιους και παγκόσμιους αγώνες ταχύτητας, κατακτώντας πολλά πρωταθλήματα.

Ο προπάππους του, Ιωάννης Παπαγεωργίου, του Εμμανουήλ, γεννήθηκε στο χωριό Παναγιά Κανάλα της Κύθνου. Όντας αξιωματικός του ναυτικού, διακρίθηκε για την πολεμική του δράση και τιμήθηκε με πολλά μετάλλια ανδρείας. Αξίζει να σημειωθεί πως στη γενέτειρά του υπάρχει η προτομή του, φόρος τιμής για την προσφορά του στην πατρίδα. Με τη σύζυγό του, Θεοδώρα Γεωργίου, απέκτησαν ένα γιο, τον παππού του βιογραφούμενο, Τζανή.

Ο Τζανής Παπαγεωργίου γεννήθηκε στην Κύθνο, αλλά εγκαταστάθηκε σε πολύ μικρή ηλικία στην Αθήνα. Ασχολήθηκε με το εμπόριο οπωροκηπευτικών, διατηρώντας δικό του πάγκο στην κεντρική λαχαναγορά, η οποία βρισκόταν τότε στη συμβολή των οδών Πειραιώς και Ιεράς Οδού. Με τη σύζυγό του απέκτησαν τέσσερα παιδιά, μεταξύ των οποίων και ο πατέρας του βιογραφούμενου, Εμμανουήλ.

Ο Εμμανουήλ Παπαγεωργίου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1927. Ακολουθώντας το επάγγελμα του πατέρα του, ασχολήθηκε με το εμπόριο οπωροκηπευτικών. Έλαβε μέρος στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, μαχόμενος στο ελληνοαλβανικό μέτωπο. Αλλάζοντας επαγγελματικό προσανατολισμό, το 1966 άνοιξε κατάστημα ενοικιάσεων ποδηλάτων και μοτοποδηλάτων, το οποίο διατήρησε έως το θάνατό του. Με τη σύζυγό του, Ανδριάνα Χατζηλάκου, από την Αθήνα, απέκτησαν τέσσερα παιδιά, τον Ιωάννη, το βιογραφούμενο Κωνσταντίνο, το Θεόδωρο και τη Μαρία.

Ο Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου γεννήθηκε το 1951 στην Αθήνα. Αποφοιτώντας από το δημοτικό σχολείο στην περιοχή της Ακαδημίας Πλάτωνος, συνέχισε τις σπουδές του στο Γυμνάσιο Αγίου Γεωργίου. Ο αιφνίδιος θάνατος του πατέρα του, όμως, τον ανάγκασε να εγκαταλείψει τις σπουδές του και να αναλάβει την πατρική επιχείρηση, δραστηριοποιούμενος στην ενοικίαση και επισκευή ποδηλάτων και μοτοποδηλάτων έως το 1973, οπότε προσελήφθη ως μηχανικός, με ειδικότητα στην επισκευή μοτοσικλετών Ιαπωνικής κατασκευής, στην αντιπροσωπεία “ΚΑΜΜΕΝΟΣ”. Εκπληρώνοντας τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις, υπηρέτησε ως προσωπικός οδηγός του αρχηγού της Αεροπορίας, Αντιπτεράρχου Θωμά Μήτσανα.

Το 1974, έμπειρος πλέον γνώστης της τέχνης, αποφάσισε να κάνει τα πρώτα του βήματα ως επιχειρηματίας πια, ανοίγοντας συνεργείο μοτοσικλετών Ιαπωνικής κατασκευής επί της οδού Αναξαγόρα στην περιοχή του Καλυκοποιείου. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τραγουδιστής Γιώργος Νταλάρας και ο ηθοποιός Αλέκος Τζανετάκος -ιδιοκτήτες μοτοσικλετών Kawasaki 900cc την εποχή εκείνη- υπήρξαν οι δύο πρώτοι πελάτες του. Η επιχείρηση λειτούργησε έως το 1977, οπότε ο Κωνσταντίνος δραστηριοποιήθηκε στην εμπορία μοτοσικλετών Ιαπωνικής κατασκευής, ανοίγοντας κατάστημα στον αριθμό 55 της οδού Τσαλδάρη, στο Πολύγωνο, το οποίο λειτούργησε έως το 1994.

Άνθρωπος με ανήσυχο επιχειρηματικό πνεύμα, το 1980 στράφηκε στην αποκλειστική εμπορία μοτοσικλετών Honda, Yamaha και Kawasaki όλων των κυβισμών, καθώς και αξεσουάρ μηχανών και αναβάτη, ανοίγοντας ένα δεύτερο κατάστημα, στον αριθμό 198 της οδού Μιχαλακοπούλου, το οποίο διατηρεί έως σήμερα.

Παράλληλα με την επιχειρηματική του δράση έχει συμμετάσχει σε πανελλήνιους και παγκόσμιους αγώνες ταχύτητας, κατακτώντας πολλά πρωταθλήματα. Συμμετέχοντας ήδη από το 1966 με μία Floretta 50cc στους πανελλήνιους αγώνες μοτοποδηλάτων μικρού κυβισμού, κατέκτησε δύο πανελλήνια πρωταθλήματα. Το 1971 άρχισε να συμμετάσχει με Kawasaki 900cc σε πανελλήνιους αγώνες μοτοσικλετών μεγάλου κυβισμού, κατακτώντας τρία πρωταθλήματα σε αναβάσεις στην Ελλάδα και ένα πρωτάθλημα Motocross 125cc. Παράλληλα, και μέχρι το 1991, συμμετείχε σε αγώνες ταχύτητας, κατακτώντας δεκατέσσερα πανελλήνια πρωταθλήματα σε Motocross, αναβάσεις και circuit. Επίσης έχει λάβει τρεις φορές μέρος σε παγκόσμια πρωταθλήματα, με καλύτερη επίδοση την κατάκτηση της δωδέκατης θέσης.

Στην προσωπική του ζωή είναι παντρεμένος από το 1978 με τη Σοφία, το γένος Φουργιώτη, από την Αθήνα, με την οποία έχουν αποκτήσει τρία παιδιά, την Ανδριάνα, τη Μαρία και το Μανώλη. Η Ανδριάνα, η οποία γεννήθηκε το 1978 και έχει σπουδάσει Marketing και Λογιστική, έχει ενταχθεί στην οικογενειακή επιχείρηση, αναλαμβάνοντας τον τομέα πώλησης αξεσουάρ μηχανών και αναβάτη. Η Μαρία γεννήθηκε το 1982 και σήμερα ακολουθεί τα χνάρια της αδελφής της, εντασσόμενη στην οικογενειακή επιχείρηση. Ο Μανώλης γεννήθηκε το 1990 και σήμερα είναι μαθητής Γυμνασίου.

Τον ελεύθερο χρόνο τους όλα τα μέλη της οικογένειας ασχολούνται με τις μηχανές, που αποτελούν τη μεγάλη τους αγάπη. Αγαπούν, επίσης, το σκι, στο οποίο επιδίδονται με ιδιαίτερη επιτυχία.