Μενού Κλείσιμο

Παπαδημητρίου Χρήστος

Ο Χρήστος Παπαδημητρίου γεννήθηκε το 1961 στο Αιγίνιο Πιερίας. Σπούδασε στην Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή Θεσσαλονίκης και από το 1988 διατηρεί Φορολογικό-Λογιστικό γραφείο, το οποίο έπειτα από τρεις δεκαετίες έχει εξελιχθεί σε μια ισχυρή δύναμη στον χώρο των Λογιστικών και Φοροτεχνικών υπηρεσιών στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών.

Οι ρίζες της οικογένειας του βιογραφούμενου είναι από το Καβακλί της Ανατολικής Ρωμυλίας. Ο παππούς του, Χρήστος, είχε άλλο επίθετο αλλά ερχόμενος στην Ελλάδα μετά το 1922 και την ανταλλαγή των πληθυσμών, το άλλαξε σε Παπαδημητρίου. Εγκαταστάθηκε στο Αιγίνιο Πιερίας και εκεί ασχολήθηκε με τη γεωργία. Η πρώην ονομασία του Αιγινίου ήταν Λιμπάνοβο. Ο παππούς απεβίωσε σε ηλικία 82 ετών. Η σύζυγός του, η γιαγιά Δήμητρα, καταγόταν και εκείνη από την Ανατολική Ρωμυλία. Από τον γάμο τους απέκτησαν δύο παιδιά.

Ο πατέρας του, Αργύρης Παπαδημητρίου, γεννήθηκε το 1931 στο Αιγίνιο. Ήταν κατασκευαστής τσιμεντόλιθων με μηχανήματα που κατασκεύαζε ο ίδιος. Άνθρωπος πανέξυπνος και εφευρετικός, έφτιαχνε μηχανήματα με υδραυλικά και ηλεκτρικά συστήματα, κερδίζοντας έτσι δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για τις κατασκευές του. Είχε επίσης καλλιτεχνική φλέβα και έπαιζε ακορντεόν σε διάφορες εκδηλώσεις με παραδοσιακά και λαϊκά τραγούδια. Απεβίωσε το 2008, σε ηλικία 76 ετών.

Από την πλευρά της μητέρας του, ο παππούς του λεγόταν Πασχάλης Ιβανούδης. Πρόσφυγας και εκείνος από την Ανατολική Ρωμυλία, ερχόμενος στην Ελλάδα άλλαξε το επίθετό του σε Ιωαννίδης. Ήταν γεωργός στο επάγγελμα. Με τη γυναίκα του την Ελένη απέκτησαν τέσσερα παιδιά και ζούσαν στο Αιγίνιο. Ο παππούς έφυγε σε ηλικία 80 περίπου ετών και η γιαγιά στα 78 της χρόνια.

Ο Αργύρης Παπαδημητρίου ένωσε τη ζωή του με την Κυριακούλα Ιωαννίδη (γεννημένη το 1941 στο Αιγίνιο) και απέκτησαν δύο παιδιά, τον βιογραφούμενο Χρήστο και τον Πασχάλη. Ο Πασχάλης είναι σήμερα έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών.

Ο Χρήστος Παπαδημητρίου γεννήθηκε το 1961 στο Αιγίνιο. Εκεί τελείωσε το Δημοτικό και το Γυμνάσιο και έπειτα εισήχθη στην Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή Θεσσαλονίκης, από όπου έλαβε το πτυχίο του με εξειδίκευση στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Ακολούθησε η στρατιωτική του θητεία ως Αξιωματικός στην Αεροπορία. Έπειτα, μαθήτευσε για ενάμιση χρόνο σε λογιστικό γραφείο, λαμβάνοντας πολύτιμη εμπειρία.

Το 1988 τρεις φίλοι και συνέταιροι αποφάσισαν να ανοίξουν ένα Φοροτεχνικό-Λογιστικό γραφείο στη Θεσσαλονίκη. Έπειτα από 7-8 χρόνια λειτουργίας του γραφείου, εισήλθε και ο αδερφός του Χρήστου, ο Πασχάλης, ο οποίος σπούδασε Οικονομικά.

Σήμερα το γραφείο το διατηρούν ο βιογραφούμενος με την κόρη του. Το γραφείο, από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης που βρισκόταν (στην οδό Κουντουριώτου), μεταφέρθηκε σε ιδιόκτητο σύγχρονο κτίριο στην οδό Μαβίλη 3 στον Βαρδάρη. Έπειτα από 33 χρόνια λειτουργίας, έχει εξελιχθεί σε μια ισχυρή δύναμη στον χώρο των Λογιστικών και Φοροτεχνικών υπηρεσιών.

Στην προσωπική του ζωή, είναι παντρεμένος με την Αθανασία Μπλουγκούρα, η οποία κατάγεται από την Κυψέλη Ημαθίας. Έχουν αποκτήσει δύο παιδιά, τη Μαρία και τον Αργύρη. Η Μαρία γεννήθηκε το 1989 και σπούδασε Λογιστική. Ο Αργύρης γεννήθηκε το 1992 και σπούδασε Λογιστική στο ΤΕΙ Σερρών. Σήμερα φοιτά στο Μουσικό Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης, ακολουθώντας τα χνάρια του συνονόματου παππού του στη μουσική.