Ο Πάνος Βουδούρης γεννήθηκε το 1968 στο Κάντερμπερι της Αγγλίας και κατάγεται από την Πελοπόννησο από τον πατέρα του και από την Εύβοια από τη μητέρα του. Σπούδασε Τοπογράφος Μηχανικός στο Πολυτεχνείο της Θεσσαλονίκης και έκανε Μεταπτυχιακές Σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Leicester στην Αγγλία στα Γεωγραφικά Πληροφοριακά Συστήματα (GIS). Κατέχει τις θέσεις του Product Manager Consultant στην εταιρεία Bentley Systems (ΗΠΑ) και Director of Spatial Services της εταιρείας Consortis Geospatial (Ελλάδα). Είναι μέλος της Επιτροπής GIS του Συλλόγου Τοπογράφων Μηχανικών Βορείου Ελλάδας και έχει τελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών. Έχει τελέσει δύο γάμους και είναι πατέρας τριών παιδιών.
Ο παππούς του, Πάνος Βουδούρης, γεννήθηκε στη Φιγαλεία. Η Φιγαλεία (παλαιά ονομασία Ζούρτσα) είναι μία μικρή κωμόπολη που ανήκει στο Νομό Ηλείας. Είναι κτισμένη αμφιθεατρικά σε επτά κατάφυτους λόφους στις παρυφές του Όρους Μίνθη, με καταπληκτική θέα στο Ιόνιο Πέλαγος. Βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τον ποταμό Νέδα, που είναι το φυσικό σύνορο με το Νομό Μεσσηνίας. Πρόκειται για ένα μέρος που έγραψε τη δική του ιστορία, με τις ονομαστές οικογένειες που συμμετείχαν στην επανάσταση του 1821.
Ο παππούς Πάνος έφυγε από τη Φιγαλεία σε ηλικία 17 ετών και πήγε στην Αθήνα, κάνοντας διάφορες δουλειές για να βιοπορίζεται. Διετέλεσε βουλευτής της ΕΡΕ την περίοδο 1951-1958. Ήταν ο ιδρυτής και αρχικός ιδιοκτήτης της Λουτρόπολης Νέας Απολλωνίας έχοντας ενοικιάσει τις ιαματικές πηγές το 1928 από το Ελληνικό κράτος για μια αρχική περίοδο 25 ετών. Κατά τα πρώτα χρόνια της Κατοχής το 1941, διατηρεί κρυφά ασύρματο για επικοινωνία και ανταλλαγή πληροφοριών με τις συμμαχικές δυνάμεις. Έγραψε, υπό καθεστώς ανωνυμίας ως «Έφεδρος Αξιωματικός», το βιβλίο «Υπό το φως της Αλήθειας» που πραγματεύεται την ιστορία των αντιστασιακών οργανώσεων της Βορείου Ελλάδος. Τον Οκτώβριο του 1944 συνελήφθη από τον ΕΑΜ και οδηγούνταν για εκτέλεση η οποία ευτυχώς ακυρώθηκε τη τελευταία στιγμή. Ζούσε στη Θεσσαλονίκη μαζί με τη γυναίκα του, Ιωάννα, η οποία καταγόταν από τη Μικρά Ασία και απέκτησαν δύο παιδιά, τον πατέρα του βιογραφούμενου Κωνσταντίνο και τον Χρήστο. Ο εγγονός του δεν πρόλαβε να τον γνωρίσει, καθώς ο παππούς Πάνος πέθανε το 1961.
Ο πατέρας του βιογραφούμενου, Κωνσταντίνος Βουδούρης, γεννήθηκε το 1937 στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Ιατρική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και έκανε μετεκπαίδευση στη Ρευματολογία στην Αγγλία, όπου έμεινε από το 1965 έως το 1970. Με το πέρας των σπουδών του, παρέμεινε εκεί και εργάστηκε για κάποια χρόνια ως επιμελητής. Το 1970 γύρισε στην Ελλάδα και εγκαταστάθηκε στη Θεσσαλονίκη. Εργάστηκε σαν Ρευματολόγος στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Άγιος Παύλος», όπου έγινε Διευθυντής της Κλινικής Ρευματολογίας. Αποτελούσε έναν από τους δύο καθηγητές στην Ελλάδα που έδινε ειδικότητα Ρευματολογίας. Παράλληλα λειτουργούσε και το ιδιωτικό του ιατρείο. Έγραψε δύο βιβλία, την «Διαγνωστική Ρευματολογία», που αποτελεί πλέον βασικό εγχειρίδιο ρευματολογίας, καθώς και το «Λεξικό Ρευματολογίας». Συμμετείχε σε πολλά συνέδρια και διαλέξεις σε όλο τον κόσμο. Ήταν διακεκριμένος ρευματολόγος, προσφέροντας πολλά στην επιστήμη του. Ο Κωνσταντίνος Βουδούρης παντρεύτηκε το 1963 την Καίτη Κιούση.
Ο παππούς από την πλευρά της μητέρας, Γιώργος Κιούσης γεννήθηκε στην Εύβοια. Ήταν Τοπογράφος Μηχανικός, από τους πρώτους που δημιούργησαν τρισδιάστατους χάρτες. Δραστηριοποιείτο στην Αθήνα, όπου διέμενε και στη Θεσσαλονίκη. Στη διάρκεια της Κατοχής, όταν ήρθαν οι Γερμανοί στην Αθήνα, του ζήτησαν επιτακτικά να αφήσει το γραφείο του και να τους βοηθήσει. Εκείνος ζήτησε λίγες μέρες διορία, κερδίζοντας χρόνο, ώστε να πουλήσει τα πάντα και να διαφύγει. Με τα χρήματα αυτά, αγόρασε τόνους σιτάρι, τους οποίους φόρτωσε σε ένα καΐκι μαζί με την οικογένειά του και γύρισε στην Εύβοια, όπου πούλησε το σιτάρι για να μπορέσει να επιβιώσει στα άθλια χρόνια που ακολούθησαν. Κάποια στιγμή προοριζόταν για εκτέλεση από την ΕΠΟΝ, αλλά κατάφερε να διαφύγει. Μετά την Κατοχή και τα ταραγμένα χρόνια του Εμφυλίου, γύρισε στην Αθήνα όπου εργάστηκε και τελικά απέκτησε ένα εργοστάσιο ξυλείας. Με τη γυναίκα του, τη γιαγιά Άννα, απέκτησε τρία παιδιά, την Καίτη, την Έλλη και τον Ντίνο.
Η μητέρα του βιογραφούμενου, Καίτη, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1936 και έζησε στην Αθήνα. Πήγε σχολείο στην Ελληνογαλλική σχολή Ουρσουλίνων στη Νάξο και εργάστηκε ως δημοσιογράφος μόδας στην εφημερίδα «Η Βραδυνή», έως ότου παντρεύτηκε. Ήταν για αρκετά χρόνια Κοσμήτορας στο Λύκειο Ελληνίδων Θεσσαλονίκης. Με τον Κωνσταντίνο Βουδούρη απέκτησε δύο παιδιά, τον βιογραφούμενο Πάνο και την Ελεάνα. Η Ελεάνα γεννήθηκε το 1973 και ζει στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε γραφιστική και είναι παντρεμένη με τον Οδυσσέα Σπυρόγλου, με τον οποίο απέκτησε δύο παιδιά, τον Κλεομένη και τον Κωστή.
Ο βιογραφούμενος, Πάνος Βουδούρης, γεννήθηκε το 1968 στο Κάντερμπερι της Αγγλίας, όπου έμεινε μέχρι την ηλικία των 2 ετών και ύστερα η οικογένειά του εγκαταστάθηκε στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από το 1ο Λύκειο της Καλαμαριάς και σπούδασε Τοπογράφος Μηχανικός στο Πολυτεχνείο της Θεσσαλονίκης. Το 1993, μετέβη στην Αγγλία για Μεταπτυχιακές Σπουδές στα Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφορικής (M.Sc in GIS) στο Πανεπιστήμιο του Leicester. Μέχρι το 2003 ζούσε και εργαζόταν στην Αγγλία. Μεταξύ 1997 και 2003 ήταν παντρεμένος με τη Susan Penelope Child με την οποία απέκτησε δυο παιδιά, τον Κωνσταντίνο (1997) και τον Αλέξη (2001).
Επιστρέφοντας στη Θεσσαλονίκη το 2003, συνέχισε να εργάζεται ως εξωτερικός σύμβουλος σε εταιρείες της Ελλάδας και του εξωτερικού, πάντα στο επιστημονικό πεδίο των Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών. Το 2007 έκανε τον δεύτερο γάμο του με τη Μαρίζα Χριστοπούλου με την οποία απέκτησε τον Βασίλη (2008). Ο γάμος λύθηκε το 2013.
Σήμερα, κατέχει τις θέσεις του Product Manager Consultant στην εταιρεία Bentley Systems (ΗΠΑ) και Director of Spatial Services της εταιρείας Consortis Geospatial (Ελλάδα) και είναι αρραβωνιασμένος με την Αναστασία Καράτσαλου, Δικαστή Δ.Δ. Παραδίδει σεμινάρια και διαλέξεις για τα GIS και είναι ομιλητής σε συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό.