Μενού Κλείσιμο

Σκούρτης Παναγιώτης

Ο Παναγιώτης Σκούρτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1972. Τελείωσε το Λύκειο Κηφισιάς και στην συνέχεια φοίτησε στο Πανεπιστήμιο «LAVERN California USA» και πήρε πτυχίο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και στα Οικονομικά (BACHELOR). Στη συνέχεια, έκανε μεταπτυχιακό στην «Ανάλυση των Οικονομικών», ενώ παράλληλα παρακολούθησε επιμορφωτικά σεμινάρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό στο Marketing, στην Επικοινωνία και στις «Νέες Τεχνικές στη Σύγχρονη Πτηνοτροφία».

Εργάστηκε ως Οικονομικός Αναλυτής στην Εταιρεία «FILIPAS CONSTRUCTIONS» με έδρα τη Φιλοθέη και μετά στην οικογενειακή επιχείρηση. Με την εκπλήρωση της στρατιωτικής του θητείας στην Αεροπορία, εισέρχεται στην «Π. ΣΚΟΥΡΤΗΣ ΑΒΕΕ». Υπήρξε Συνιδρυτής της μεγάλης εμπορικής εταιρείας «ΧΡΥΣΑ ΑΥΓΑ Α.Ε.», που ένωσε τις μεγαλύτερες τότε πτηνοτροφικές μονάδες της χώρας με αντικείμενο την παραγωγή και εμπορία αυγών.

Ο Παναγιώτης Σκούρτης καταγόταν από μια μεγάλη, εύπορη αγροτική οικογένεια της Κορινθίας. Ο παππούς του, του οποίου έφερε το όνομα, Παναγιώτης Σκούρτης, υπήρξε ένας εργατικός και μεθοδικός πρωτοπόρος αγρότης. Με μεγάλο κοινωφελές έργο στην περιοχή του Χιλιομοδίου, της οποίας κοινότητας εξελέγη κοινοτάρχης, υπηρέτησε για πάνω από 15 χρόνια. Παντρεύτηκε τη Δήμητρα Λελέκου και απέκτησαν πέντε παιδιά. Πρόσφεραν μεγάλο φιλανθρωπικό έργο, ειδικά κατά την διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, στήριξαν τους συμπολίτες τους όσο μπορούσαν περισσότερο. Ο πιο μικρός γιος ήταν ο Παντελής Σκούρτης (1933-2002), πατέρας του Παναγιώτη, ο οποίος διέκοψε τις σπουδές του στην Βιέννη σαν πολιτικός μηχανικός για να στηρίξει την οικογενειακή επιχείρηση που πέρναγε κρίση.

Έτσι, από το 1956 που υπάρχει ακόμη το κρατικό φύλλο επίσημης ωοσκόπησης, τα αυγά της πτηνοτροφικής μονάδας στο Χιλιομόδι αρχίζουν και γεμίζουν τα ράφια των μεγάλων Super market, όπως ΑΒ Βασιλόπουλος, Μαρινόπουλος, Γαλαξίας κ.ά.

Το 1989 εισέρχεται δυναμικά στην Εταιρεία ο δεύτερος γιος του Χρήστου Σκούρτη, ο Νίκος Σκούρτης, που είναι απόφοιτος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου με ειδίκευση στη Ζωοτεχνία και αναλαμβάνει την αυξημένη παραγωγή αλλά και την ποιότητα των προϊόντων, καθώς και τις νέες εκτροφές όπως βιολογικά αυγά, ελευθέρας βοσκής, εμπλουτισμένα αυγά με βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Άλλος ένα οραματιστής με στόχο τις καινοτόμες λύσεις, όπως αυτή που έλυσε το πρόβλημα όλων των πτηνοτροφείων της χώρας με τα απόβλητα των ορνίθων. Μπόρεσε και ίδρυσε, μετά από μελέτες χρόνων, δύο εργοστάσια βιολογικής ξήρανσης των αποβλήτων των ορνίθων και παράγει μέχρι σήμερα εδαφοβελτιωτικό λίπασμα.

Στη συνέχεια γίνονται συνιδρυτές της πρωτοποριακής μονάδας στο Σχηματάρι Βοιωτίας, της «ΣΟΒΙΜΟ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.» που παράγει παστεριωμένο αυγό, ασπράδι, κρόκο και ανάμεικτο για βιομηχανική χρήση και επίσης νωπό ασπράδι αυγού κανονικό ή με γεύσεις φράουλας και σοκολάτας καθώς και βιολογικό ασπράδι αυγού για πρώτη φορά στη χώρα μας, με στόχο τους αθλητές και όσους γυμνάζονται και ενδιαφέρονται να ενισχύσουν τον οργανισμό τους με τις πολύτιμες πρωτεΐνες του αυγού.

Τα προϊόντα διαθέτουν όλες τις πιστοποιήσεις και έχουν διεθνή και ελληνικά βραβεία. Το καταναλωτικό κοινό, έχοντας αντιληφθεί την ποιότητα τους, παραμένει πιστό και με τις καθημερινές του επιλογές χαρίζει στα «ΧΡΥΣΑ ΑΥΓΑ» την ηγετική θέση στην αγορά.

Ο Παναγιώτης Σκούρτης (1972-2016) πρόσφερε μεγάλο φιλανθρωπικό έργο αφανώς και ήταν πολύ αγαπητός σε πελάτες και συνεργάτες. Έθεσε τις βάσεις για την ανάπτυξη του Ομίλου καθώς και την επέκταση των εξαγωγών. Έφθασε στη θέση του Προέδρου του Δ.Σ. και Διευθύνοντος Συμβούλου όλου του Ομίλου, μέχρι που έχασε την βραχύχρονη μάχη με τον καρκίνο σε ηλικία 44 χρόνων.