Μενού Κλείσιμο

Γεωργιόπουλος Παναγιώτης

Ο Παναγιώτης Γεωργιόπουλος γεννήθηκε στο Αγιονέρι Αρκαδίας το 1955 και είναι γιος του Γεωργίου και της Νικολέτας Γεωργιοπούλου. Ενώ ήταν 5 ετών, η οικογένειά του εγκαταστάθηκε στην Αθήνα. Παρακολούθησε το δημοτικό σχολείο και φοίτησε για λίγο καιρό σε σχολή μηχανικών αυτοκινήτων χωρίς όμως να τελειώσει. Ξεκίνησε να εργάζεται ως βοηθός υδραυλικού. Το 1980 ίδρυσε τη δική του μονοπρόσωπη επιχείρηση δημοσίων έργων, η οποία το 2002 μετατράπηκε στην εταιρία ΥΔΑΣΠΗΣ Ε.Ε. Το 1986 ίδρυσε την εταιρία ενοικιάσεων αυτοκινήτων SAFEWAY, η οποία έγινε SAFEWAY A.E. το 2002. Έχει παντρευτεί την Ευγενία Σοροβίγκα κι έχουν τρία παιδιά.

Ο παππούς του από την πλευρά του πατέρα του, Δημήτριος Γεωργιόπουλος, γεννήθηκε στο χωριό Αγιονέρι Αρκαδίας. Εκεί -και συγκεκριμένα στην περιοχή που ονομάζεται Αλώνι του Καλιντερή– ξεκίνησε η επανάσταση του 1821 και κάθε χρόνο πραγματοποιείται εκδήλωση στις 21 Μαρτίου. Ο Δημήτριος παντρεύτηκε τη συμπατριώτισσά του Μαρία Αλεξανδροπούλου και απέκτησαν δυο παιδιά, τον Γεώργιο και τη Λεμονιά. Και οι δυο, όμως, πέθαναν σε σχετικά νέα ηλικία, προτού προλάβουν να μεγαλώσουν και να αποκαταστήσουν τα παιδιά τους.

Ο παππούς του από την πλευρά της μητέρας του, Θεόδωρος Θεοδωρόπουλος, ήταν επίσης από το Αγιονέρι. Αγρότης στο επάγγελμα, παντρεύτηκε την Κωνσταντίνα και απέκτησαν τέσσερα παιδιά, τον Λάμπρο, τη Μαρίνα, τη Μαρία και τη Νικολέττα.

Ο Γεώργιος Γεωργιόπουλος, πατέρας του βιογραφούμενου, γεννήθηκε το 1925. Ενώ είχε μόλις μπει στην κρίσιμη ηλικία της εφηβείας (ήταν 13 ετών) ορφάνεψε κι απ’ τους δυο γονείς του. Ένα χρόνο αργότερα, οι συγγενείς του φρόντισαν να τον παντρέψουν, για να μην είναι ουσιαστικά μόνος. Η γυναίκα του, Νικολέττα, μεγαλύτερή του κατά δέκα χρόνια, τον φρόντισε με πολλή αγάπη παίζοντας γι’ αυτόν το ρόλο της μάνας, της αδελφής και της συζύγου. Το ζευγάρι απέκτησε έξι παιδιά: τη Μαρία, τον Δημήτρη, τη Ντίνα, τον Θανάση, τον Παναγιώτη και την Ελένη. Η Μαρία, ως μεγαλύτερη, ανέλαβε την ανατροφή των μικρότερων αδελφών της βοηθώντας έτσι αποτελεσματικά τη μητέρα της.

Ο Γεώργιος δούλεψε ως αγροφύλακας στο χωριό και στη γύρω περιοχή. Όλοι τον εκτιμούσαν και τον σέβονταν.

Σε μια εποχή που η ελληνική επαρχία δεν πρόσφερε και πολλές ευκαιρίες στους νέους ανθρώπους, ο μεγάλος γιος της οικογένειας, ο Δημήτρης, πήγε στην Αθήνα αναζητώντας μια καλύτερη τύχη. Εργατικός και οικονόμος, αγόρασε σε ηλικία μόλις 20 ετών ένα οικόπεδο στο Περιστέρι, όπου αργότερα χτίστηκε το σπίτι που στέγασε τον ίδιο, τους γονείς και τα υπόλοιπα αδέλφια του, οι οποίοι ήλθαν στην Αθήνα μερικά χρόνια αργότερα, το 1960. Ο Γεώργιος τότε εργάστηκε ως υπάλληλος αποθήκης στο ΚΤΕΛ Τριπόλεως.

Ο Παναγιώτης Γεωργιόπουλος, το πέμπτο παιδί του Γεώργιου και της Νικολέττας, γεννήθηκε το 1955 στο Αγιονέρι και σε ηλικία 5 ετών ήλθε στην Αθήνα μαζί με τους γονείς και τα υπόλοιπα αδέλφια του. Παράλληλα με το σχολείο, πήγαινε στην Ομόνοια και πουλούσε λαχεία για να βοηθήσει κι αυτός οικονομικά τους δικούς του. Όταν τέλειωσε το δημοτικό, φοίτησε για ένα διάστημα σε σχολή μηχανικών αυτοκινήτων την οποία όμως δεν τελείωσε, επειδή χρειαζόταν να δουλέψει για να βοηθήσει την οικογένειά του.

Ξεκίνησε να εργάζεται ως βοηθός υδραυλικού. Έξυπνος και παρατηρητικός καθώς ήταν, έμαθε τη δουλειά πολύ καλά. Έτσι το 1980 ξεκινά τη δική του ατομική επιχείρηση ως υδραυλικός παίρνοντας διάφορες εργολαβίες. Από τα πιο σημαντικά έργα που ανάλαβε ήταν το χιονοδρομικό κέντρο στον Παρνασσό και αργότερα τα δικαστήρια στην Ευελπίδων, διάφορα κέντρα υγείας, το Ωνάσειο, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και άλλα. Η εταιρία του εξελίχθηκε σημαντικά με αποτέλεσμα να απασχολεί σήμερα γύρω στα 80 άτομα με στελέχη μηχανολόγους μηχανικούς και να αναλαμβάνει το μηχανολογικό κομμάτι στα δημόσια έργα σε συνεργασία με τις πιο σοβαρές ελληνικές εταιρίες.

Παράλληλα, το 1986 ίδρυσε τη SAFEWAY στο Ναύπλιο, με αντικείμενο τις ενοικιάσεις αυτοκινήτων. Η SAFEWAY έγινε Α.Ε. το 2002. Επίσης, την ίδια χρονιά η προηγούμενη ατομική επιχείρησή του για δημόσια έργα γίνεται η εταιρεία ΥΔΑΣΠΗΣ Ε.Ε.

Δημιουργικός και πνεύμα ανήσυχο, μπαίνει πλέον δυναμικά και στο χώρο των οικοδομικών κατασκευών με στόχο την κατασκευή κτιρίων.

Στην προσωπική του ζωή ο Παναγιώτης Γεωργιόπουλος είναι παντρεμένος με την Ευγενία Σοροβίγκα από το Ναύπλιο κι έχουν τρία παιδιά: τη Νικολέττα, τον Γιώργο και τον Άγγελο.

Στον ελεύθερο χρόνο του ο Παναγιώτης ασχολείται με το ποδόσφαιρο. Μάλιστα έχει διατελέσει πρόεδρος στην Ομάδα της Χρυσούπολης του Περιστερίου.

ΥΔΑΣΠΗΣ Ε.Ε.

Προφίλ της εταιρείας

 Η εταιρεία ΥΔΑΣΠΗΣ Ε.Ε., που εδρεύει στο Περιστέρι, οδός Αστερίωνος 2, έχει δυναμική παρουσία στο χώρο των μηχανολογικών κατασκευών από το 1981. Αντικείμενο εργασιών της ΥΔΑΣΠΗΣ Ε.Ε. είναι οι υδραυλικές εγκαταστάσεις για ύδρευση, αποχέτευση, πυρόσβεση, κλιματισμό, καύσιμο αέριο και όποιες άλλες εφαρμογές περιλαμβάνονται στις μελέτες.

Ένα από τα πρώτα σημαντικά έργα που ανέλαβε είναι η κατασκευή του σαλέ στο χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού (Κελάρια).

Στο πέρασμα των χρόνων εδραιώθηκε και εξελίχθηκε σημαντικά, προσθέτοντας στο βιογραφικό της μεγάλα έργα υποδομών, από σημαντικά κέντρα λειτουργίας, νοσοκομεία, όπως ο ΟΜΙΛΟΣ ΙΑΤΡΙΚΩΝ έως το ΜΕΤΡΟ του ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ. Στην ίδια κατηγορία έργων έρχονται να προστεθούν με μεγάλη επιτυχία και τα δύο μεγάλα Αεροδρόμια της Ζακύνθου και της Κεφαλονιάς. Ο ΥΔΑΣΠΗΣ με το αστέρευτο επαγγελματικό του προφίλ, με όνομα την αξιοπιστία και εγγύηση την άψογη διεκπεραίωση όλων των εργασιών, με εμπεριστατωμένη γνώση του αντικειμένου και με κλίμα συνεργασίας με τις μεγαλύτερες εταιρείες της αγοράς, όπως ΤΕΡΝΑ, ΙΝΤΡΑΚΑΤ, ΑΚΤΩΡ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΕΡΓΟΣΤΗΛ, CLIMATISM, J&P ABAΞ κ.ά., μεγαλουργεί μέσα στα έτη αναλαμβάνοντας από τα μεγαλύτερα έργα από πολιτιστικά κέντρα, όπως το Ίδρυμα του Μείζονος Ελληνισμού, το Δημαρχείο του Περιστερίου, το Αχίλλειο στην Κέρκυρα έως μεγάλα κτίρια γραφείων, όπως το εμπορικό κέντρο ΑΤΗΕΝS HEART, το κτιριακό συγκρότημα γραφείων της ΑΓΓΕΜΑΡ, το κτίριο γραφείων AUBERGE κ.ά. Βασικό σταθμό στο βιογραφικό της εταιρείας αποτέλεσε το έργο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό προσυπογράφοντας με την άψογη γνώση του αντικειμένου και την άμεση ανταπόκριση της σε δύσκολες και υψηλές απαιτήσεις, η εταιρεία συνδέει το όνομά της με έργα υψηλών προδιαγραφών, όπως η φαρμακοβιομηχανία BOEHRINGER INGELHEIM, έργο που μετράει συνεργασία πολλών ετών, καθώς και η ΔΕΗ της Πτολεμαΐδας. Από το βιογραφικό της εταιρείας δεν θα μπορούσε να λείψει και η συνεργασία της με τον τομέα των ξενοδοχειακών συγκροτημάτων και καταλυμάτων, όπως COSTA NAVARINO-NAVARINO BAY, MONA AUM, ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ, KINETA BEACH, ΚΥΚΝΟΣ στο Ναύπλιο, AMADA COLOSSOS στη Ρόδο, ATLANTICA DREAM RESORT, είναι κάποια από τα πολυτελή συγκροτήματα που συνέδεσε το όνομα της. Την περίοδο που διανύουμε, η εταιρεία ΥΔΑΣΠΗΣ υλοποίησε ένα ακόμα μεγάλο στόχο του Παναγιώτη, δηλαδή την εξάπλωσή του και σε διεθνή εδάφη. Έτσι αναλαμβάνει το έργο της κατασκευής του μεγαλύτερου Καζίνο της Ευρώπης, του πρώτου μεγαλύτερου πολυτελούς πολυθεματικού θέρετρου της Ευρώπης, στην Κύπρο και συγκεκριμένα στην τοποθεσία της Λεμεσού.

Οι βάσεις που έθεσε ο Παναγιώτης Γεωργιόπουλος ήταν τόσο ισχυρές και σταθερές που οι προσδοκίες του για την επέκταση και την εξέλιξη του ονείρου επιτεύχθηκαν με μεγάλη επιτυχία. Στον δρόμο που χάραξε ο ίδιος αποφάσισαν να συνεχίσουν και τα τρία τέκνα του με γνώμονα την πορεία της εταιρείας και στις επόμενες γενιές. Έτσι, η κόρη του Νικολέτα ολοκληρώνοντας τις σπουδές της στην Ιταλία στον τομέα της ψυχολογίας, επιστρέφοντας στην Ελλάδα, συνέχισε τις σπουδές της στα οικονομικά και ανέλαβε το λογιστήριο της εταιρείας. Έτσι με την παρουσία της ίδιας και των έμπειρων επαγγελματιών λογιστών του γραφείου, αναλαμβάνουν δυναμικά τα ηνία των οικονομικών της εταιρείας. Ο Γιώργος αντίστοιχα έχοντας μια λαμπρή καριέρα στον τουριστικό κλάδο αποφασίζει παράλληλα με την ενασχόληση του με την εταιρεία του SAFEWAY, ενοικιάσεων αυτοκινήτων, να αναλάβει την διεκπεραίωση όλων των οικονομικών στοιχείων του Υδάσπη και καθίσταται υπεύθυνος ανθρωπίνου δυναμικού. Συνάμα, με τα καθήκοντα του στην Ελληνική Υδάσπης ιδρύει και την Κυπριακή εταιρεία Υδάσπης και αναλαμβάνει ενεργά την διεξαγωγή του έργου στην Κύπρο. Ο Άγγελος, έχοντας στα χέρια του επίσημα το πτυχίο του Μηχανολόγου Μηχανικού αναλαμβάνει τον πλήρη συντονισμό και την παρακολούθηση της ομαλής διεξαγωγής των έργων, αφοσιωμένος στην μεγάλη και λαμπρή οικογενειακή επιχείρηση που μεσουρανεί, δίνοντας με την παρουσία του, τις γνώσεις του και τον σύγχρονο τρόπο σκέψης του άλλη πνοή στην εταιρεία.

Ο Υδάσπης σήμερα αποτελεί εταιρεία συνώνυμο της επιτυχίας. Αναλαμβάνει την κατασκευή μηχανολογικών εγκαταστάσεων όσον αφορά την Ύδρευση, Αποχέτευση , Πυρόσβεση , Κλιματισμό , Ατμό, Πεπιεσμένο Αέρα, Καύσιμο αέριο σε όλο το φάσμα των οικοδομικών κατασκευών. Έχοντας στο βιογραφικό της τα μεγαλύτερα έργα υποδομής, πολιτιστικά κτίρια, βιομηχανικά και ενεργειακά έργα, ξενοδοχειακές μονάδες, νοσοκομεία, σιδηροδρομικούς σταθμούς, λιμάνια, εμπορικά κτίρια, κτίρια γραφείων και πολλά άλλα, απαρτίζεται από αξιόπιστο και έμπειρο προσωπικό. Στα στελέχη της περιλαμβάνει έμπειρους μηχανολόγους μηχανικούς, οι οποίοι επιβλέπουν κάθε στάδιο της κατασκευής, διενεργούν ελέγχους ποιότητας επιβεβαιώνοντας με όλες τις δυνατές μεθόδους ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της κατασκευής, οι διαδικασίες συμμορφώνονται με την αναγκαία νομοθεσία (περιβαλλοντικές προδιαγραφές και ποιότητα), εξειδικευμένους εργοδηγούς, συνεργεία που απαρτίζονται από στελεχωμένους τεχνίτες και βοηθούς. Επιπλέον, τα οργανωμένα συνεργεία της διαθέτουν πλήρη εξοπλισμό και αυτοδυναμία ώστε να λειτουργούν ανεξάρτητα.

Στον μηχανολογικό εξοπλισμό της εταιρίας περιλαμβάνονται, φορτηγά αυτοκίνητα, ανυψωτικά μηχανήματα, μηχανήματα διάνοιξης οπών σε μπετόν (καροταρία) και για κάθε συνεργείο τόρνους-βιδολόγους, ηλεκτροκολλήσεις, οξυγόνα και άλλα βαρέως τύπου εργαλεία.

Η ΥΔΑΣΠΗΣ Ε.Ε. διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις για αποτελεσματικό έλεγχο ποιότητας των υπηρεσιών της (εκπαιδευμένο προσωπικό, μηχανοργάνωση, τήρηση αρχείων), ενώ -με τη σιγουριά της πολύχρονης και δοκιμασμένης σχέσης με τους μεγαλύτερους προμηθευτές υλικών- έχει πετύχει όλα αυτά τα χρόνια την αναγνώριση και την εμπιστοσύνη των σημαντικότερων τεχνικών εταιρειών της Ελλάδας.

Επιπλέον, η εταιρεία εφαρμόζει σύστημα διαχείρισης ποιότητας σύμφωνα με το πρότυπο ISO 9001:2015 βάσει των διαδικασιών Tüv Hellas (Tüv Nord) Α.Ε.

SAFEWAY Α.Ε.

Προφίλ της εταιρείας

Η SAFEWAY RENT A CAR με αντικείμενο τις ενοικιάσεις αυτοκινήτων ιδρύθηκε το 1986 στο Ναύπλιο από τον Παναγιώτη Γεωργιόπουλο, ενώ το 2002 με νέα μορφή εταιρίας SAFEWAY Α.Ε. επεκτάθηκε και στην Αθήνα, διαθέτοντας όλες τις κατηγορίες αυτοκινήτων με όλα τα τελευταία μοντέλα.

Συγκεκριμένα, η εταιρία παρέχει:

  • Στόλο που ανανεώνεται συνεχώς
  • Αυστηρό service σε εξουσιοδοτημένα από τον κατασκευαστή συνεργεία
  • Ασφαλιστική κάλυψη από κορυφαία εταιρεία
  • Άμεση αντικατάσταση αυτοκινήτου όταν απαιτείται
  • Οδική βοήθεια

Η SAFEWAY Α.Ε. με υποκαταστήματα στο Ναύπλιο δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες της Αργολίδας να απολαύσουν την παραμονή τους εκεί, να επισκεφθούν τους αρχαιολογικούς χώρους των Μυκηνών, της Τίρυνθας και της Επιδαύρου, ακόμη και να ταξιδέψουν στην ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου γνωρίζοντας την Αρχαία Ολυμπία, τον Μυστρά τη Μονεμβασιά ή να απολαύσουν τον ήλιο και τη θάλασσα.

Συμβάλλοντας στο χειμερινό τουρισμό, η SAFEWAY Α.Ε. έχει επεκτείνει τις δραστηριότητές της και στις ενοικιάσεις jeep αυτοκινήτων για ομαδικές ή ατομικές εξορμήσεις στα χιονοδρομικά κέντρα ή όπου αλλού είναι αδύνατη η πρόσβαση με τα υπόλοιπα αυτοκίνητα.

Τέλος, βασικά πλεονεκτήματα της SAFEWAY Α.Ε. είναι η πολύχρονη εμπειρία, η γνώση του αντικειμένου και βέβαια οι ανταγωνιστικές τιμές και η άψογη παροχή υπηρεσιών.