Μενού Κλείσιμο

Νικόπουλος Σπυρίδων Ρόμπιν

• Έτος Γεννήσεως: 1968
• Επάγγελμα: Atlas Shipping & Trading
• Τόπος Καταγωγής: Σεντ Ασάφ (St. Asaph, Wales) της Ουαλίας
• Τόπος Διαμονής: Λονδίνο

Ο Σπυρίδων Ρόμπιν Νικόπουλος γεννήθηκε το 1968 στο Σεντ Ασάφ (St. Asaph, Wales) της Ουαλίας από τον Ηλία με καταγωγή από την Υπάτη Λαμίας και μητέρα Ουαλέζα. Σπούδασε Γαλλική Φιλολογία και Γλωσσολογία στο Πανεπιστήμιο Bangor στην Ουαλία και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στα Ναυτιλιακά στο Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ. Εργάστηκε ως broker στα ναυτιλιακά στο Παρίσι και στο Λονδίνο και από το 1997 έως σήμερα διευθύνει την εταιρεία που δημιούργησε, την «Atlas Shipping & Trading», που ασχολείται με τον εφοδιασμό αναλώσιμων και ανταλλακτικών πλοίων και εδρεύει στην περιοχή του Salisbury στο Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.

Ο παππούς του βιογραφούμενου, από την πλευρά του πατέρα του, ονομαζόταν και εκείνος Σπυρίδων Νικόπουλος, αφού σύμφωνα με τα ελληνικά έθιμα το πρώτο αρσενικό παιδί παίρνει το όνομα του παππού από την πλευρά του πατέρα. Καταγόταν από την Υπάτη Λαμίας και πέθανε από την επάρατη νόσο όταν ο πατέρας του βιογραφούμενου ήταν 4 ετών. Είχε νυμφευθεί τη Μαρία με καταγωγή από τη Μικρά Ασία, αδελφή του τότε Υπουργού Συγκοινωνιών, Ιωάννη Γιαμά.

Το ζευγάρι απέκτησε τέσσερα παιδιά. Την Κωνσταντία, την Όλγα και τους δίδυμους Ηλία και Αθανάσιο.

Ο πατέρας του βιογραφούμενου, Ηλίας Νικόπουλος, γεννήθηκε στις 5 Δεκεμβρίου 1939 στη Θεσσαλονίκη. Ως χαρακτήρας ήταν καλός οικογενειάρχης, δυναμικός, κοινωνικός και ανήσυχος. Εργάστηκε ως τραπεζικός υπάλληλος σε υποκατάστημα της Βέροιας ως ότου μεταναστεύσει το 1968 στο Ηνωμένο Βασίλειο με τη σύζυγό του, Έριλ.

Η μητέρα του βιογραφούμενου, ήταν καθηγήτρια στο επάγγελμα. Παντρεύτηκε με τον Ηλία Νικόπουλο σε ένα μοναστήρι, στον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο, κοντά στη Βεργίνα. Μετά το γάμο τους άνοιξαν στη Βέροια φροντιστήριο αγγλικής γλώσσας, αλλά οι συνθήκες της εποχής δεν ήταν καλές και λόγω της δικτατορίας επέλεξαν  να φύγουν για το εξωτερικό.

Το ζευγάρι εγκαταστάθηκε αρχικά στην Ουαλία, την πατρίδα της Έριλ, και εκεί γεννήθηκαν τα δύο τους παιδιά. Ο βιογραφούμενος Σπυρίδων Ρόμπιν και η Μαρία Sian.

Η οικογένεια του βιογραφούμενου μετακόμισε στο Λονδίνο το 1971 αφού ο πατέρας του αποδέχτηκε μία θέση στον οργανισμό «The Greek Shipping Corporation Committee», όπου έμεινε για 3 χρόνια. Στη συνέχεια εργάστηκε σε αμερικανική εταιρεία χημικών ως πωλητής για 2 χρόνια και μετά ως ελεύθερος επαγγελματίας συνεργαζόταν με την εταιρεία τροφοδοσίας «Delta Marine Supply», μέλος του «Argo Group» της Νέας Υόρκης, διαμεσολαβώντας στις ναυτιλιακές εταιρείες του Ηνωμένου Βασιλείου. Έπειτα από 3-4 χρόνια σκέφτηκε να γίνει αντιπρόσωπος άλλων εταιρειών σε παγκόσμιο επίπεδο στήνοντας δικό του δίκτυο. Οι εργασίες πήγαν πολύ καλά και ασχολήθηκε με αυτό μέχρι το τέλος της ζωής του.

Ο Ηλίας Νικόπουλος διετέλεσε ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος της «Μακεδονικής Ένωσης Μεγάλης Βρετανίας» και μαζί με τον βιογραφούμενο και άλλους Έλληνες της Μακεδονίας υπερασπίστηκε το όνομα της Μακεδονίας με σημαντική ομιλία στο Εδιμβούργο της Σκωτίας.

Ο πατέρας του βιογραφούμενου έφυγε από τη ζωή στις 6 Μαρτίου 1995, ενώ η μητέρα του ζει μόνιμα στην Ουαλία.

Ο βιογραφούμενος, Σπυρίδων Ρόμπιν Νικόπουλος, τελείωσε το δημοτικό στο Έσσεξ και στη συνέχεια πήγε στο Λύκειο, όπου ασχολιόταν με τον αθλητισμό και ήταν αρχηγός της ομάδας ράγκμπι. Του άρεσαν γενικά τα δημοφιλή βρετανικά σπορ, όπως το τένις και το κρίκετ και έχει πολύ όμορφες αναμνήσεις από την ενασχόλησή του με τον αθλητισμό και από τα μαθητικά του χρόνια.

Τον Οκτώβριο του 1987 μπήκε στο Πανεπιστήμιο Βangor της Ουαλίας, όπου σπούδασε Γαλλική Φιλολογία και Γλωσσολογία. Πήρε το πτυχίο του το 1991 και στη συνέχεια έκανε το μεταπτυχιακό του στο Πανεπιστήμιο Κάρντιφ της Ουαλίας όπου απέκτησε master στα Ναυτιλιακά.

Η πρώτη του εργασία ήταν ως broker στα ναυτιλιακά στο Λονδίνο. Για να αποκτήσει εμπειρία είχε εργαστεί σε γαλλική ναυτιλιακή εταιρεία στο Παρίσι το 1989-90 για ένα χρόνο και μετά στο γραφείο της στο Λονδίνο για 6 μήνες. Το 1994 όταν έκλεισε η εταιρεία που εργαζόταν ο πατέρας του του πρότεινε να συνεργαστεί μαζί του και μετά να αναλάβει τα ηνία της επιχείρησης. Ήταν τότε που ο πατέρας του είχε μάθει ότι πάσχει από την επάρατη νόσο και γνώριζε πως είχε λιγοστό χρόνο ζωής. Έφυγε από τη ζωή ένα χρόνο αργότερα.

Από το 1997 έως και σήμερα, ο Σπυρίδων Ρόμπιν Νικόπουλος, διευθύνει την εταιρεία που δημιούργησε, την «Atlas Shipping & Trading» που εφοδιάζει με αναλώσιμα, χρώματα και ανταλλακτικά, όπως κάβους, συρματόσκοινα και άλλα τα εφοπλιστικά γραφεία και τα γραφεία που διαχειρίζονται το μάνατζμεντ των πλοίων. Η εταιρεία εδρεύει στο Salisbury του Ηνωμένου Βασιλείου και συνεργάζεται κυρίως με ελληνικά γραφεία και γιαπωνέζικες πολυεθνικές εταιρείες, αλλά και με εταιρείες από όλο τον κόσμο. Είναι μία μικρή οικογενειακή επιχείρηση που απασχολεί τρία άτομα.

Ο βιογραφούμενος γνώρισε την γυναίκα  του, τη Ρόζι, στα χρόνια των σπουδών του. Παντρεύτηκαν τον Ιούνιο του 1996 και απέκτησαν δύο παιδιά, τη Σόφι – Χριστίνα
και τον Αλεξάντερ – Jake – Ηλία.

Η κόρη τους γεννήθηκε το 1999 και πέρασε πρόσφατα εξετάσεις για να σπουδάσει Κοινωνιολογία στο Πανεπιστήμιο. Είναι καλή μαθήτρια, κοινωνική και ευαίσθητη και της αρέσει το τένις.

Ο γιος τους είναι σήμερα 16 ετών. Είναι κοινωνικό παιδί, ήπιων τόνων και πολύ καλός μαθητής. Σε δύο χρόνια θα δώσει εξετάσεις, σε τέσσερα μαθήματα, για να μπορέσει να συνεχίσει τις σπουδές του Πανεπιστήμιο. Ασχολείται με το τένις και το ράγκμπι.

Ο Σπυρίδων Ρόμπιν Νικόπουλος είναι ένας άνθρωπος πολύ δραστήριος και κοινωνικός. Είναι ιδρυτικό μέλος της «Παμμακεδονικής Ένωσης του Ηνωμένου Βασιλείου» που ιδρύθηκε το 1989 με πολιτιστικό και ενημερωτικό σκοπό, κυρίως για το θέμα των Σκοπίων. Επίσης είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Μηχανικών της Μεγάλης Βρετανίας.

Στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με τον αθλητισμό ως φίλαθλος, με το τένις, το γυμναστήριο και τη γιόγκα, ενώ του αρέσουν τα ταξίδια. Μελλοντικά, αφού βγει στη σύνταξη θα ήθελε να ζει μερικούς μήνες στην Νότια Γαλλία, με τη γυναίκα του Ρόζι, και τους υπόλοιπους στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ελλάδα.