Μενού Κλείσιμο

Νικολάου Γεώργιος

Ο Γεώργιος (George) Νικολάου γεννήθηκε στο Λονδίνο το 1970 και κατάγεται από την Κύπρο. Γονείς του είναι ο Ανδρέας από την Κυθρέα της επαρχίας Λευκωσίας και η Χριστάλα από τον Κάτω Πύργο Τηλλυρίας της επαρχίας Πάφου. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων και Βιολογία και εργάστηκε σε διάφορες δουλειές. Το 1997 άνοιξε το δικό του κτηματομεσιτικό γραφείο στο Λονδίνο και το 2003 πρόσθεσε στις επιχειρηματικές του δραστηριότητες μία εταιρεία αγοράς και πώλησης αυτοκινήτων. Από το 2006 μετά την αφυπηρέτηση του πατέρα του έχει αναλάβει και την εργολαβική του εταιρεία. Έχει ασχοληθεί επαγγελματικά με το τραγούδι και έχει δημιουργήσει τη δισκογραφική εταιρεία Eros Promotions που έχει ως σκοπό την προώθηση των τραγουδιών του για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Επίσης έχει ανοίξει μία μπουτίκ κρεάτων την οποία διαχειρίζεται η σύζυγός του, Αρετή. Είναι παντρεμένος και έχει τέσσερα παιδιά.

Παππούς του βιογραφούμενου από την πλευρά του πατέρα του ήταν ο Νικόλαος Προκοπίου από την Κυθρέα της επαρχίας Λευκωσίας στην Κύπρο.

Η Κυθρέα ή Κυθραία ή Τζυρκά είναι κατεχόμενη κωμόπολη της Κύπρου. Βρίσκεται στην περιοχή της Μεσαορίας, σε απόσταση 12 χιλιομέτρων βορειοανατολικά της Λευκωσίας. Είναι κτισμένη σε υψόμετρο 160 μέτρων στους πρόποδες του όρους Πενταδάκτυλος. Η Κυθρέα κατελήφθη από τα τουρκικά στρατεύματα την 14η Αυγούστου 1974, κατά τη διάρκεια της δεύτερης φάσης της τουρκικής εισβολής. Έκτοτε 48 κάτοικοι της κωμόπολης παραμένουν αγνοούμενοι, ενώ σημαντικές καταστροφές υπέστησαν μεταξύ άλλων οι εκκλησίες της Αγίας Μαρίνας (ναός που είχε ανακαινιστεί το 1934) και του Αγίου Ανδρόνικου. Σήμερα στην Κυθρέα εδρεύει η 14η Τεθωρακισμένη Μεραρχία των τουρκικών δυνάμεων κατοχής.

Ο Νικόλαος Προκοπίου ήταν κηπουρός στο επάγγελμα. Νυμφεύθηκε τη Μαρίτσα και απέκτησαν τρία παιδιά. Τον Λοΐζο, τον Ανδρέα, πατέρα του βιογραφούμενου, και την Ξένια.

Ο πατέρας του βιογραφούμενου, Ανδρέας, γεννήθηκε στις 2 Δεκεμβρίου 1942 στην Κυθρέα. Άνθρωπος με δυνατή προσωπικότητα, καλόκαρδος και γεμάτος ενέργεια. Ασχολήθηκε με το επάγγελμα του εργολάβου και το 1963 μετανάστευσε στο Λονδίνο. Εκεί γνωρίστηκε και παντρεύτηκε με τη Χριστάλα, γεννημένη στις 29 Απριλίου 1940, στον Κάτω Πύργο Τηλλυρίας της επαρχίας Πάφου. Η σύζυγός του ήταν μοδίστρα στο επάγγελμα. Το ζευγάρι απέκτησε τέσσερα παιδιά.

Ο βιογραφούμενος, Γιώργος (George) Νικολάου, γεννήθηκε στις 6 Οκτωβρίου 1970 στο Λονδίνο και είναι το τελευταίο παιδί του Ανδρέα και της Χριστάλας. Τελείωσε το δημοτικό σχολείο και το γυμνάσιο στο Λονδίνο και στη συνέχεια φοίτησε στο κολέγιο διοίκηση επιχειρήσεων. Από την ηλικία των 11 χρόνων είχε καταλάβει ότι αυτό ήταν το επάγγελμα που ήθελε να ακολουθήσει. Άλλωστε, από αυτή την ηλικία μέχρι τα 18 του έκανε διάφορες δουλειές. Διένειμε εφημερίδες, εργάστηκε σε διάφορα εμπορικά καταστήματα, στα Mac Donald’s και σε καταστήματα εστίασης. Συνέχισε να εργάζεται τόσο κατά τη διάρκεια των επιχειρησιακών σπουδών του όσο και αργότερα που αποφάσισε να σπουδάσει βιολογία. Ένας άλλος τομέας που τον ενδιέφερε ήταν η Ιατρική αλλά την απέρριψε λόγω της έλλειψης χρόνου από  την εργασία του.

Αφού τελείωσε τις σπουδές του, ο βιογραφούμενος εργάστηκε για τέσσερα χρόνια σε γραφεία real estate. Το1997 άνοιξε το δικό του κτηματομεσιτικό γραφείο στο Λονδίνο, το οποίο διατηρεί μέχρι σήμερα, αναλαμβάνοντας ενοικιάσεις και αγοραπωλησίες ακινήτων. Επιθυμώντας να επεκτείνει τις δραστηριότητές του και σε άλλους τομείς, άνοιξε το 2003 μία εταιρεία αγοράς και πώλησης αυτοκινήτων. Ως άνθρωπος πολυπράγμων και εργασιομανής, παράλληλα με τις δύο εταιρείες από το 2006 έχει αναλάβει και την εργολαβική εταιρεία του πατέρα του. Τότε άρχισε να αγοράζει ακίνητα και ξενοδοχεία, τα οποία ανακατασκευάζει και στην συνέχεια τα πουλάει.

Ο Γιώργος Νικολάου εκτός από τις επιχειρήσεις ασχολείται και με το τραγούδι, αφού αγαπούσε τη μουσική από τα παιδικά του χρόνια. Έμαθε να παίζει βιολί και έκανε μαθήματα κλασικής μουσικής και τραγουδιού, ενώ τραγουδούσε επαγγελματικά σε διάφορα κονσέρτα και αίθουσες μουσικής. Η επιθυμία και το πάθος του ήταν πάντα να κάνει δικά του τραγούδια για φιλανθρωπικούς σκοπούς βοηθώντας κυρίως παιδιά και άτομα που πάσχουν από την επάρατη νόσο. Το 2018 κατάφερε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα γυρίζοντας σε βίντεο κλιπ το πρώτο του τραγούδι με τίτλο «Άνω κάτω», το οποίο έχει μεγάλη απήχηση στο youtube. Παίζεται σε 300 περίπου ραδιοφωνικούς σταθμούς και σε διάφορα νυχτερινά μαγαζιά στην Ελλάδα και την Κύπρο. Χάρη στην επιτυχία αυτή υπέγραψε με τη δισκογραφική εταιρεία Stigma Records και δημιούργησε άλλη μία εταιρεία για την προώθηση των τραγουδιών του, την Eros Promotions. Την εταιρεία διευθύνει ο Δημήτρης Αχιλαδέλλης, μέτοχος της Stigma Records στην Ελλάδα. Δέχεται πολλές προτάσεις για συνεντεύξεις σε Ελλάδα και Κύπρο και ετοιμάζεται να ηχογραφήσει κι άλλα τραγούδια για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Στην προσωπική του ζωή, ο Γιώργος Νικολάου είναι παντρεμένος με την Αρετή που κατάγεται από τα Γρεβενά, με την οποία απέκτησε το 2006 ένα γιο. Έχει άλλα δύο παιδιά από τον πρώτο του γάμο, μία κόρη που απέκτησε στα 25 του χρόνια και έναν γιο που απέκτησε στα 27 του. Επίσης μεγαλώνει σαν παιδί του τη μικρή κόρη της συζύγου του. Η Αρετή ασχολείται με την μπουτίκ κρεάτων που άνοιξε ο βιογραφούμενος στο ισόγειο της πολυκατοικίας που αγόρασε το 2016, δίπλα από την εργολαβική και μεσιτική του εταιρεία.

Στον ελεύθερο χρόνο του, ο βιογραφούμενος έχει ως χόμπι, εκτός από τη μουσική και το τραγούδι, και το χορό. Δίδασκε μάλιστα για πολλά χρόνια ελληνικούς και κυπριακούς χορούς σε ελληνικά σχολεία. Επίσης δραστηριοποιείται και ως μέλος στον Εργολαβικό Σύλλογο του Λονδίνου.

Άνθρωπος αεικίνητος, εργασιομανής και τελειομανής, ο Γιώργος Νικολάου θεωρεί ότι έχει πραγματοποιήσει ένα μεγάλο μέρος από τα όνειρά του.