Μενού Κλείσιμο

Μπαρμπουνάκης Κωνσταντίνος

• Έτος Γεννήσεως: 1957
• Επάγγελμα: Ιδιοκτήτης της εταιρείας “COBART CHEMICALS"
• Τόπος Καταγωγής: Μολόχα, Καρδίτσα, Θεσσαλία, Ελλάδα
• Τόπος Διαμονής: Διόνυσος, Αττική, Στερεά Ελλάδα, Ελλάδα

Ο Κωνσταντίνος Μπαρμπουνάκης γεννήθηκε το 1957 στο χωριό Μολόχα της Καρδίτσας. Είναι ιδιοκτήτης της εταιρείας “COBART CHEMICALS” με αντικείμενο την παραγωγή επαγγελματικών απορρυπαντικών, καλλυντικών και ήπιων αντισηπτικών προϊόντων.

Ο Κωνσταντίνος Μπαρμπουνάκης, του Χρήστου και της Αλεξάνδρας, γεννήθηκε το 1957 στο χωριό Μολόχα, του τότε νομού Ευρυτανίας και του νυν νομού Καρδίτσας. Η ευρύτερη περιοχή στους αρχαίους χρόνους λεγόταν Δολοπία και περιλάμβανε το χώρο από τα «ριζά» του κάμπου μέχρι το Βελούχι. Στο κέντρο, σχεδόν, της περιοχής αυτής βρίσκεται και η Μολόχα. Απώτερη καταγωγή από τη μεριά του πατέρα του είναι η Ασή Γωνιά, ιστορικό χωριό του νομού Χανίων της Κρήτης.

Ο Κωνσταντίνος τελείωσε το δημοτικό σχολείο στη Μολόχα. Όταν ο πατέρας του του ανακοίνωσε ότι θα τον σταματήσει από το σχολείο για να τον απασχολήσει στις αγροτικές εργασίες, ο βιογραφούμενος διαπληκτίστηκε μαζί του, και στην ευαίσθητη ηλικία των 13 ετών έφυγε από το σπίτι του, έχοντας μόνο 500 δραχμές που του έδωσε η γιαγιά του, μαζί με την ευχή της.

Ο βιογραφούμενος έφτασε στην Αθήνα χωρίς να γνωρίζει κανέναν και, σοκαρισμένος από την πρώτη του επαφή με τη μεγαλούπολη, τα τρία πρώτα βράδια κοιμήθηκε σε ένα παγκάκι στην πλατεία Κουμουνδούρου, ώσπου ένας φιλάνθρωπος αστυνομικός τον πήρε στο σπίτι του, προσφέροντάς του φαγητό και στέγη για δύο εβδομάδες.

Έπειτα τον έγραψε σε σχολή του ΟΑΕΔ, όπου φοίτησε τρία χρόνια, μένοντας στο οικοτροφείο της σχολής. Εκεί σπούδασε Τεχνίτης Ναυπηγικής Βιομηχανίας. Ο αστυνομικός που τον είχε βοηθήσει παρευρισκόταν στην αίθουσα την ημέρα της ορκωμοσίας του, και μετά την απονομή των πτυχίων, αποχώρησε διακριτικά και οριστικά.

Αμέσως μετά την αποφοίτησή του, ο Κωνσταντίνος Μπαρμπουνάκης ξεκίνησε να εργάζεται στα «ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ», ενώ παράλληλα ασχολήθηκε με τον αθλητισμό και συγκεκριμένα με την άρση βαρών. Ανήκε στον αθλητικό σύλλογο «ΑΤΛΑΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ» και στο δεύτερο χρόνο έγινε αθλητής της Εθνικής Ομάδας.

Εκπροσώπησε τη χώρα σε πάνω από 20 διεθνείς διοργανώσεις. Υπήρξε συναθλητής των Ιακώβου, Ηλιάδη, Σπύρου, Κατσαηδόνη και άλλων σπουδαίων αθλητών. Κατέκτησε τον τίτλο του Βαλκανιονίκη στο Ιάσιο της Ρουμανίας, όπου κέρδισε 3 χρυσά μετάλλια. Το 1977, στο Gdansk της Πολωνίας κατέκτησε την 4η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων. Επί σειρά ετών (1975-1982) υπήρξε πρωταθλητής Ελλάδας με πανελλήνια ρεκόρ.

Ταυτόχρονα με την εργασία και την άθληση, ο βιογραφούμενος παρακολουθούσε νυχτερινό σχολείο στην Καλλιθέα, όπου και το τελείωσε. Λόγω του ότι ήταν πρωταθλητής και μαθητής ταυτόχρονα, έλαβε για 3 χρόνια υποτροφία από το κράτος, που ήταν σημαντική βοήθεια γι’ αυτόν καθώς δεν είχε άλλους πόρους. Κατάφερε να μπει στο Πανεπιστήμιο, στη Γυμναστική Ακαδημία, αλλά δε μπόρεσε να συνεχίσει τις σπουδές του λόγω οικονομικής δυσχέρειας. Αργότερα όμως απέκτησε το κρατικό δίπλωμα Προπονητή Άρσης Βαρών Α’ κατηγορίας και εργάστηκε στον αθλητικό σύλλογο Πειραιά «ΕΡΜΗΣ», όπου και γνώρισε τη σύζυγό του.

Το 1986, αξιοποιώντας συγκυριακά τις τεχνικές γνώσεις που αποκόμισε από τη σχολή του ΟΑΕΔ, έγινε εταίρος σε επιχείρηση με αντικείμενο το service επαγγελματικών πλυντηρίων πιάτων και το εμπόριο απορρυπαντικών.

Από το 1990, χωρίς συνεταίρους πλέον, συνέχισε οριστικά τη δική του επιχείρηση με την επωνυμία “COBART CHEMICALS”. Με έγκριση από το Υπουργείο Βιομηχανίας και το Γενικό Χημείο του Κράτους, η εταιρεία δραστηριοποιείται στο σχεδιασμό και την παραγωγή απορρυπαντικών και χημικών προϊόντων καθαρισμού και είναι πιστοποιημένη με ISO. Η επιχείρηση παρουσιάζει μια διαρκή ανοδική και αναπτυξιακή πορεία, με δίκτυο σε Αττική, επαρχία και εξωτερικό.

Ο Κωνσταντίνος δημιούργησε μια πολύ δεμένη οικογένεια. Το 1990 παντρεύτηκε με τη Σταυρούλα Γεωργοπούλου, με καταγωγή από την Λακωνία, η οποία συνταξιοδοτήθηκε ως νηπιαγωγός από τον Δήμο Κηφισιάς και κατόπιν εκλέχθηκε κοινοτική σύμβουλος στον Δήμο Διονύσου, όπου βρίσκεται και η μόνιμη κατοικία της οικογένειας.

Απέκτησαν δύο παιδιά, τον Χρήστο το 1992, και τον Βασίλη το 1995. Μετά το πέρας των σπουδών τους και εκπληρώνοντας τη στρατιωτική τους θητεία ως έφεδροι αξιωματικοί και αποτελώντας τη νέα γενιά, εισέρχονται δυναμικά στην εταιρεία με καινοτόμες ιδέες και πρακτικές ανάπτυξης, όπως την εξαγωγική δραστηριότητα της επιχείρησης και την επέκτασή της στον τομέα των καλλυντικών και ήπιων αντισηπτικών προϊόντων γνωστοποιημένων στον ΕΟΦ.

Όταν ο Κωνσταντίνος Μπαρμπουνάκης επισκέπτεται το γραφικό χωριό του στην οροσειρά των Αγράφων, ψαρεύει στο ποτάμι με τους γιους του και ανεβαίνουν στο Καπροβούνι, ένα βουνό στα 1.600 μέτρα, από όπου αγναντεύουν ολόκληρο τον Θεσσαλικό κάμπο.

Η εταιρεία COBART CHEMICALS ιδρύθηκε το 1990 από τον Κωνσταντίνο Μπαρμπουνάκη. Αντικείμενο της εταιρείας είναι η παραγωγή επαγγελματικών απορρυπαντικών, καλλυντικών και ήπιων αντισηπτικών προϊόντων.