Μενού Κλείσιμο

Κουφού Μικαέλα

Η Μικαέλα Κουφού γεννήθηκε το 1989 στην Αθήνα και οι ρίζες της είναι από τη Μικρά Ασία. Σπούδασε Κλασική Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και εργάζεται στην οικογενειακή επιχείρηση οικοδομικών υλικών του πατέρα της «Δημήτριος Μιχ. Κουφός ΑΕ». Είναι παντρεμένη με τον Νικόλαο Νικολόπουλο, με τον οποίο απέκτησε δύο γιους. Διατηρεί βαθιά μέσα της τις μνήμες των προγόνων της και είναι ευαισθητοποιημένη σε θέματα πολιτιστικής κληρονομίας.

 Ο παππούς της βιογραφούμενης, Μιχάλης Κουφός, καταγόταν από τη Μικρά Ασία. Ήρθε στην Αθήνα ως πρόσφυγας και εγκαταστάθηκε αρχικά στην Καισαριανή και έπειτα στον Βύρωνα. Ασχολήθηκε με οικοδομικές εργασίες και ήταν υπάλληλος σε εργοστάσιο παρασκευής μπετόν. Όντας ένας άνθρωπος πολύ έξυπνος, με εμπορικό πνεύμα, κατάφερε να δημιουργήσει τη δική του εταιρεία εμπορίου οικοδομικών υλικών. Στην πορεία της ζωής του, γνώρισε τη Σοφία με την οποία παντρεύτηκε και δημιούργησαν μια όμορφη οικογένεια. Απέκτησαν τρία παιδιά, τον πατέρα της βιογραφούμενης, Δημήτριο (1956), την Ειρήνη (1958) και τον Χαράλαμπο (1964).

Ο πατέρας της, Δημήτριος Κουφός, συνέχισε την επιχείρηση του πατέρα του, ο οποίος μετέδωσε την αγάπη του για το εμπόριο στα παιδιά του. Ανέλαβε τα ηνία της επιχείρησης το 1983, συνεχίζοντας την οικογενειακή παράδοση με μεγάλη επιτυχία, εξυπηρετώντας τις ανάγκες οικοδομικών υλικών τόσο ιδιωτών όσο και μεγάλων τεχνικών και κατασκευαστικών εταιρειών σε όλη την Αττική. Η εξαιρετική εμπειρία του Δημήτρη Κουφού, το άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό και ο ιδιόκτητος στόλος της εταιρείας συνεκτιμώνται από τους πελάτες της εταιρείας, στην οποία δείχνουν ακλόνητη εμπιστοσύνη από το ξεκίνημά της έως σήμερα.

Ο Δημήτρης Κουφός γνώρισε τη σύζυγό του, Ροδόπη Μπουλούκου το 1981. Η Ροδόπη έμενε στη Γλυφάδα και ο πατέρας της, Αχιλλέας, καταγόταν από τη Σάμο, ενώ η μητέρα της, Ποταρίνα (Παναγιώτα-Κατερίνα) καταγόταν από τη Μάνη. Σπούδασε οπτικός, επάγγελμα που εξάσκησε για λίγα χρόνια στο κατάστημα που διατηρούσε ο πατέρας της. Ο Δημήτρης Κουφός και η Ροδόπη Μπουλούκου παντρεύτηκαν το 1987 στη Γλυφάδα, όπου ζουν έως σήμερα. Καρπός του έρωτά τους είναι η βιογραφούμενη Μικαέλα. Η Ροδόπη από την πρώτη στιγμή υποστήριξε τον σύζυγό της στα επαγγελματικά του βήματα και ασχολήθηκε με τη διαπαιδαγώγηση της μονάκριβής τους κόρης. Σήμερα είναι μια ευτυχισμένη γιαγιά που φροντίζει τα εγγόνια της.

Η Μικαέλα Κουφού γεννήθηκε το 1989. Έχει πολύ ευχάριστες μνήμες από την παιδική της ηλικία και αυτό που έχει μείνει για πάντα χαραγμένο στη μνήμη της από τον παππού Μιχάλη και τη γιαγιά Σοφία είναι οι μουσικές παραδόσεις και οι εκπληκτικές συνταγές που κουβαλάνε από τη Μικρά Ασία, τις οποίες διαφυλάττει στη μνήμη της σαν θησαυρό.

Η Μικαέλα σπούδασε Κλασική Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών από το 2007 έως το 2012. Δεν άσκησε όμως το επάγγελμα αυτό ποτέ, καθώς την κέρδισε η επιχείρηση του πατέρα της, στην οποία ξεκίνησε να ασχολείται το 2011. Σαν νέο αίμα και τρίτη πλέον γενιά, θέλησε να δώσει νέα ώθηση και ανάπτυξη στην εταιρεία, παρ’ όλη τη δύσκολη οικονομική περίοδο που πέρασε η Ελλάδα στα χρόνια της κρίσης.

Το 2010 η Μικαέλα γνώρισε τον σύζυγό της, Νικόλαο Νικολόπουλο, που γεννήθηκε το 1981 στην Αθήνα. Κατάγεται από το Καλλιάνι της Αρκαδίας από τον πατέρα του και από την Πρέβεζα από τη μεριά της μητέρας του. Είναι ηλεκτρολόγος και τεχνικός ανελκυστήρων, συνεχίζοντας και εκείνος το επάγγελμα του πατέρα του, Γεώργιου. Το ζευγάρι παντρεύτηκε στις 28 Μαΐου 2014 και ολοκλήρωσαν την ευτυχία τους με τη γέννηση των δύο παιδιών τους, του Γεώργιου στις 17 Σεπτεμβρίου 2014 και του Δημήτριου, στις 8 Ιουλίου 2016. Ζουν ευτυχισμένοι στη Γλυφάδα.

Η Μικαέλα ασχολήθηκε με την εκμάθηση Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών από πολύ μικρή. Έχει συμμετάσχει σε πολλές μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις του Παραδοσιακού Πολιτιστικού Συλλόγου Γλυφάδας. Ο σύζυγός της είναι επίσης μέλος του ίδιου Συλλόγου. Η Μικαέλα και ο Νικόλαος είναι άνθρωποι με μεγάλη ευαισθησία στα θέματα της παράδοσης και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Προσπαθούν όσο πιο συχνά μπορούν να επισκέπτονται το χωριό του Νικόλαου, ώστε να κρατούν τις ρίζες τους όσο πιο κοντά γίνεται.