Μενού Κλείσιμο

Κοντοράβδης Γεώργιος

Ο Γεώργιος Κοντοράβδης γεννήθηκε το 1954 στην Αθήνα από τους γονείς Ελπιδοφόρο και Ελένη Κοντοράβδη. Απόφοιτος της Σχολής Υπαξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού, ο Γεώργιος στη συνέχεια φοίτησε και στη Σχολή Υποβρυχίων. Από τυχαίο γεγονός ανακάλυψε την κλίση του προς τον χώρο των μεσιτικών και -κουβαλώντας τις εμπειρίες και τον επαγγελματισμό που κέρδισε μέσα από το Πολεμικό Ναυτικό- αποφάσισε να στραφεί στον ιδιωτικό τομέα ως επαγγελματίας. Αφού πέρασε μια περίοδο προσαρμογής και περιπλάνησης στον τομέα των μεσιτικών, απέκτησε την άδεια του μεσίτη και ίδρυσε το 1991 το Μεσιτικό Γραφείο «MONOPOLY» στη Γλυφάδα. Η πορεία του υπήρξε από την αρχή σταθερά ανοδική, φτάνοντας σήμερα να στεγάζεται σε ιδιόκτητο γραφείο, να είναι μέλος του Συλλόγου Μεσιτών Αθηνών Αττικής και της παγκόσμιας ομοσπονδίας επαγγελματιών FIABCI, και να έχει καθιερωθεί στην αγορά κυρίως των νοτίων προαστίων της Αττικής.

 Ο παππούς από την πλευρά του πατέρα του, Αντώνης Κοντοράβδης, γεννήθηκε στα Φιλιατρά Μεσσηνίας. Κάποια στιγμή έφυγε για την Αθήνα, όπου εγκαταστάθηκε στον Κόκκινο Μύλο στη Νέα Φιλαδέλφεια και εργαζόταν ως κουρέας στη Σχολή Ευελπίδων. Χαρακτήρας αυταρχικός, κλασικός πατριάρχης, ο παππούς Αντώνης υπήρξε ο αρχηγός της οικογένειας.

Παντρεύτηκε τη Σοφία, με την οποία απέκτησε δύο παιδιά, τον Ελπιδοφόρο, πατέρα του Γεωργίου Κοντοράβδη και τον Γεώργιο. Η γιαγιά Σοφία ήταν μια γυναίκα πολύ ήπια ως χαρακτήρας και υπάκουη στον σύζυγό της. Το ζευγάρι μεγάλωσε τα παιδιά κάτω από δύσκολες συνθήκες, υφιστάμενο τις μεγάλες στερήσεις εκείνης της εποχής και με πολύ περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες.

Ο Ελπιδοφόρος Κοντοράβδης γεννήθηκε στη δεκαετία του ’20 στα Φιλιατρά. Το 1945 εισήχθη ως Εύελπις Αξιωματικός στη Σχολή Ευελπίδων, όπου τον πέτυχε ο Ανταρτοπόλεμος του ’49. Αποφοίτησε με τον βαθμό του Ανθυπολοχαγού και πήγε με ειδικότητα στο Σ.Ε.Μ. (Σώμα Εφοδιασμού και Μεταφορών). Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του καριέρας, ο Ελπιδοφόρος ανέβηκε όλες τις βαθμίδες και συνταξιοδοτήθηκε με τον βαθμό του Ταξιάρχου.

Ως άνθρωπος υπήρξε αυστηρός με την οικογένειά του, αλλά εκτός αυτής, ήταν πολύ φιλικός και προσιτός, πολύ κοινωνικός και διπλωμάτης. Λόγω της στρατιωτικής του ιδιότητας γύρισε όλη την Ελλάδα με την οικογένειά του.

Παντρεύτηκε την Ελένη Παλαιολόγου, με την οποία απέκτησε έναν γιο, τον Γεώργιο Κοντοράβδη, ο οποίος, όμως, τον έζησε πολύ λίγο μαζί με τη μητέρα του -μέχρι 5 ετών- αφού το ζευγάρι χώρισε. Ακολούθως ο πατέρας του ξαναπαντρεύτηκε και με τη δεύτερή του γυναίκα απέκτησε άλλα τρία παιδιά, τη Σοφία, τη Σταυρούλα και την Ευαγγελία.

Η Ελένη Παλαιολόγου γεννήθηκε στη Σάμο και βρέθηκε σε μικρή ηλικία στην Αθήνα, όπου εξακολουθεί να ζει μέχρι σήμερα. Τα παιδικά της χρόνια τα έζησε μέσα σε κλίμα καταπίεσης, το οποίο την έκανε να βλέπει τον γάμο της με τον Ελπιδοφόρο ως πιθανή λύση διαφυγής. Ωστόσο, αποδείχθηκε ότι η καταπίεση συνεχίστηκε και από τον σύζυγό της -ως στρατιωτικός που ήταν- γεγονός που οδήγησε στον χωρισμό με δική της πρωτοβουλία.

Μητέρα της Ελένης ήταν η Νότα Δεληνικόλα, η οποία από τον πρώτο της γάμο με τον Νίκο Δεληνικόλα απέκτησε δύο παιδιά, τη Θεώνη και τον Δημήτρη. Η Νότα έμοιαζε με μια σύγχρονη Μπουμπουλίνα: δυναμική και κοινωνική, εργαζόταν στον Ερυθρό Σταυρό, βοηθούσε κι έκανε τη δική της αντίσταση (μετέφερε μηνύματα, γεγονός για το οποίο μάλιστα την έκλεισαν 40 μέρες στη φυλακή).

Ενώ δεν είχε πάει ποτέ στο σχολείο, η Νότα ήξερε όλα τα Ευαγγέλια, τους ψαλμούς και την ιστορία, σε σημείο μάλιστα που ήταν σε θέση να εργαστεί και ως ξεναγός σε μεγάλη ηλικία, σε εκδρομές που οργανώνονταν από την πλατεία Κάνιγκ. Η ενασχόλησή της με την ξενάγηση την έκανε περιζήτητη, αφού, εκτός από το να δίνει πληροφορίες για την ιστορία στους τουρίστες, τους τραγουδούσε και τους έλεγε διάφορες ιστορίες.

Ήταν μια γυναίκα πολύ κομψή, όμορφη και πάντα περιποιημένη και καλοντυμένη. Ένας άνθρωπος που χαρακτηριζόταν από μεγάλη δύναμη ψυχής και διορατικότητα. Με τον σύζυγό της χώρισε λίγα χρόνια μετά τον γάμο. Ξαναπαντρεύτηκε τον Γεώργιο Παλαιολόγο, ο οποίος καταγόταν από τη Συκιά Κορινθίας και ήταν εκτελωνιστής στο επάγγελμα. Από τον γάμο του με τη Νότα, απέκτησαν την Ελένη και τον Ευτύχιο.

Ο μικρός Γιώργος Κοντοράβδης ήταν ο αγαπημένος εγγονός της Νότας. Ο ίδιος θυμάται ότι η γιαγιά του ζητούσε να τη μαγνητοφωνήσει για να θυμάται τη φωνή της και τα τραγούδια της, αλλά και να πάει μαζί της στην πατρίδα της, τη Σάμο, για να του δείξει την περιουσία τους, ώστε να την επιβλέπει όταν θα μεγάλωνε. Η γιαγιά Νότα πέθανε σε ηλικία 80 ετών.

Ο Γιώργος Κοντοράβδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1954. Τα πρώτα 4 χρόνια της ζωής του τα έζησε με τους γονείς του, ενώ από 5 μέχρι 11 ετών έζησε κυρίως με τον πατέρα του και τη μητριά του, κάτι που στον ίδιο δημιούργησε μεγάλη ανασφάλεια. Παρ’ όλα αυτά, η κατάσταση αυτή λειτούργησε θετικά στη συνέχεια, γιατί σκεπτόταν ότι λόγω της οικογενειακής και οικονομικής κατάστασης δύσκολα θα σπούδαζε και έτσι το 1970 εισήχθη στη Σχολή Υπαξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού με την ειδικότητα του ηλεκτρικού.

Μέχρι το 1970 και λόγω της μεγάλης του αγάπης για το ποδόσφαιρο, είχε υπογράψει στον Παναθηναϊκό ως ταλέντο από το 1968 στη μικρή ομάδα (στο τσικό), όπου ξεκίνησε μαζί με μεγάλα ονόματα όπως ο Παλαμάρας, ο Ροκίδης, ο Καψής κ.ά. Παρόλο που σταμάτησε ν’ ασχολείται εντατικά με το άθλημα, δεν το εγκατέλειψε ποτέ. Αντιθέτως, το διατήρησε ως αγαπημένο χόμπι.

Αφού τελείωσε τη Σχολή Υπαξιωματικών, ο Γιώργος μπήκε κατευθείαν στο Πολεμικό Ναυτικό κάνοντας την πρώτη του υπηρεσία στο αντιτορπιλικό Σφενδόνα. Στη συνέχεια, το 1976, έδωσε εξετάσεις στη Σχολή Υποβρυχίων και τελειώνοντας μετετέθη στο Υποβρύχιο Πρωτεύς. Ο ίδιος νιώθει ότι το Ναυτικό ήταν εκείνο που του έδωσε τα σωστά εφόδια, την εμπειρία και τον επαγγελματισμό, ώστε να βγει αργότερα με σθένος στον ιδιωτικό τομέα ως επαγγελματίας.

Πράγματι, αφήνοντας το Ναυτικό ο Γιώργος αποφάσισε ν’ ασχοληθεί με τα μεσιτικά. Η ενασχόλησή του με τον τομέα αυτόν άρχισε τυχαία, όταν κατασκεύασε για ένα φίλο του μεσίτη ένα μεσιτικό πρόγραμμα μέσω υπολογιστή. Ο φίλος του αμέσως του έκανε πρόταση να εργαστεί στην επιχείρησή του με μισθό και ποσοστά, πράγμα που όντως έπραξε.

Αργότερα αποχώρησε από τη συγκεκριμένη επιχείρηση και ρίχτηκε στον αγώνα για επιβίωση. Πήγε λοιπόν στον Μεσιτικό Σύλλογο Αθηνών και έκανε επίδειξη του προγράμματός του στα μεσιτικά προκαλώντας πραγματικά μεγάλο ενδιαφέρον. Ωστόσο, οι οικονομικές δυσκολίες δεν του επέτρεπαν να συνεχίσει.

Το 1991 λοιπόν ξεκίνησε ν’ ασχολείται με την πώληση υπολογιστών και την εκπόνηση προγραμμάτων. Ταυτόχρονα έβγαλε και άδεια μεσίτη και μπήκε δειλά στον τομέα των μεσιτικών ανοίγοντας ένα γραφείο στο Εμπορικό Κέντρο Colosseum στη Γλυφάδα. Ακολούθως, το γραφείο μεταφέρθηκε σε ιδιόκτητο χώρο στη Γλυφάδα αποκτώντας την επωνυμία «MONOPOLY».

Η επιτυχία ήρθε γρήγορα για τον Γιώργο Κοντοράβδη. Σε αυτό συντέλεσαν οι γνώσεις του, η αναπτυσσόμενη περιοχή στην οποία άνοιξε το γραφείο, η σωστή οργάνωση και το νεαρό της ηλικίας του, που του έδινε τη δυνατότητα να εργάζεται σκληρά για πολλές ώρες. Σήμερα το MONOPOLY θεωρείται ένα από τα καλύτερα μεσιτικά γραφεία στην Ελλάδα.

Όσον αφορά στην προσωπική του ζωή, είναι παντρεμένος με την Ελπίδα Γεωργοπούλου και έχει αποκτήσει δύο παιδιά, τον Αλέξη και την Ελένη. Σήμερα ο Γεώργιος Κοντοράβδης έχει συνταξιοδοτηθεί αλλά συνεχίζει να παρευρίσκεται στο μεσιτικό γραφείο, μεταλαμπαδεύοντας την εμπειρία του στον γιο του Αλέξη, στον οποίο το έχει μεταβιβάσει, και στο οποίο εργάζεται και η κόρη του Ελένη.

Ο Γεώργιος Κοντοράβδης θεωρεί ότι την επιτυχία της επιχείρησής του την οφείλει στη σύζυγό του Ελπίδα, η οποία τον στήριξε με τον επαγγελματισμό και τις γνώσεις της, αλλά και με την έμπρακτη συμβολή της, αφιερώνοντας πολλές ώρες εργασίας στο MONOPOLY, καθώς και στη μητέρα του Λένα, που του συμπαραστάθηκε σε όλη του τη ζωή. Ακόμα, ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ οφείλει και στον αείμνηστο πατριό του, Ευάγγελο Λύρα, για την αμέριστη συμπαράστασή του.

Ο γιος του, Αλέξιος Ιωάννης Κοντοράβδης, αποφοίτησε το 2010 από το Πανεπιστήμιο Ηρακλείου Κρήτης, όπου σπούδασε εφαρμοσμένη πληροφορική και πολυμέσα, έχοντας εντωμεταξύ εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις στο Πολεμικό Ναυτικό, έχοντας πάρει το πτυχίο Αγγλικής Γλώσσας και έχοντας σπουδάσει με το πρόγραμμα ERASMUS σε πανεπιστήμιο της Τσεχίας. Η πτυχιακή του εργασία ήταν η δημιουργία ιστοσελίδας Μεσιτικού Γραφείου. Τότε ανέλαβε ως μαθητευόμενος μεσίτης τις υποχρεώσεις του στην οικογενειακή μεσιτική επιχείρηση δίπλα στον πατέρα του και το 2013 ανέλαβε την επιχείρηση, έχοντας πλέον εμπειρία και κάνοντας παράλληλα σεμινάρια πάνω στο αντικείμενο του Real Estate, τα οποία συνεχίζει έως και σήμερα.

Οι γνώσεις και η εμπειρία του συντέλεσαν ώστε να εκσυγχρονιστεί ο τρόπος λειτουργίας του γραφείου, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της εποχής, αντέχοντας τα δύσκολα χρόνια των μνημονίων και της πανδημίας.

Συνεχίζοντας την οικογενειακή παράδοση, έγινε μέλος του Συλλόγου Μεσιτών Αττικής και της FIABCI. Το 2015 εξελέγη μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο της FIABCI Ελλάδος, διετέλεσε Γενικός Γραμματέας της FIABCI Ελλάδος και συνεχίζει να βρίσκεται στο Διοικητικό Συμβούλιο με ενεργό ρόλο.

Όσον αφορά την προσωπική του ζωή, ο Αλέξιος Ιωάννης παντρεύτηκε τη Χριστίνα Μαρία Φουνταλή και έχουν έναν γιο 2 ετών, τον Γιώργο Κοντοράβδη.

Το 2021 στο γραφείο προστέθηκε ως ενεργή μεσίτρια η κόρη του Γεώργιου και αδερφή του Αλέξιου-Ιωάννη Κοντοράβδη, η Ελένη-Μαρία Κοντοράβδη, ετών 30. Η Ελένη έχει σπουδάσει Μουσειολογία-Μουσειογραφία και Σχεδιασμό Εκθέσεων στο ΑΤΕΙ Πύργου Ηλείας. Έχει συμμετάσχει σε επιμέλειες εκθέσεων όπως στην έκθεση «Κ.Π. Καβάφης: Ζωγραφισμένα. 40 Έλληνες σύγχρονοι δημιουργοί» στο Ίδρυμα Θεοχαράκη, σε εκδηλώσεις τέχνης (ART-ATHINA) και στην οργάνωση διαφόρων Gallery. Συγχρόνως, πήρε το δίπλωμα δασκάλας χορού Latin (IDTA-International Dance Teacher Association) από τη Σχολή Χορού GALLENA και έγινε η πρώτη πιστοποιημένη γυναίκα στην Ελλάδα Εκπαίδευσης Ευεξίας Γέλιου. Έχοντας πιστοποιηθεί με τους τίτλους “Laughter Wellness Teacher”, “Laughter Yoga Leader”, “Gibberish Leader” και έχοντας πάρει την κρατική πιστοποίηση «Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων» και ολοκληρώσει τη «Θετική Ψυχολογία» στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ίδρυσε τη δική της μέθοδο γελωτοθεραπείας “Laughter Experience”.

Σε αυτό το αντικείμενο εργάστηκε με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Καθηγητών Ιδιοκτητών «EUROPALSO» σε συνέδρια και σε 130 Κέντρα Ξένων Γλωσσών σε όλη την Ελλάδα. Στον Δήμο Γλυφάδας παρείχε εθελοντικά για 1,5 χρόνο τις υπηρεσίες της ως συντονίστρια Ευεξίας Γέλιου, ιδρύοντας το πρώτο «Κλαμπ Γέλιου Γλυφάδας» αλλά και ως δασκάλα χορού Latin. Γνωρίζει Αγγλικά και Νορβηγικά, καθώς έχει εργαστεί ως συντονίστρια Ευεξίας Γέλιου στο Ξενοδοχείο Radisson Blu Resort στη Νορβηγία. Περισσότερες πληροφορίες για τη μέθοδό της στην ιστοσελίδα https://laughterexperience.gr/

Στο Μεσιτικό Γραφείο εργάζεται με επιτυχία, έχοντας την ικανότητα να φέρει εις πέρας την εργασία της, λαμβάνοντας πολύ καλές κριτικές από τους πελάτες που συνδιαλλάσσεται. Παράλληλα, συνεχίζει να παρακολουθεί σεμινάρια που αφορούν τον κλάδο της μεσιτείας και εκτίμησης ακινήτων.

ΜΕΣΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ MONOPOLY

Το μεσιτικό γραφείο MONOPOLY στεγάζεται στη Γλυφάδα, στην οδό Αγίου Νικολάου 55 και Οινόης, σε ιδιόκτητο ισόγειο γραφείο, με άνετο χώρο για στάθμευση και λειτουργεί καθημερινά 09:00 π.μ – 21:00 μ.μ και Σάββατο 10:00 π.μ – 15:00 μ.μ.

Ως αναγνωρισμένο μεσιτικό γραφείο και μέλος της FIABCI (International Real Estate Federation), με βαρύνουσα άποψη στο γίγνεσθαι της ελληνικής κτηματαγοράς και με έντονη παρουσία στον ελληνικό τύπο, επιδιώκει να προσφέρει το έργο του στην ελληνική κοινωνία.

Στοχεύοντας στην καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών του, το μεσιτικό γραφείο MONOPOLY διαθέτει ιδιόκτητα γραφεία με σύγχρονη μηχανοργάνωση, πέντε έμπειρους μεσίτες και δύο γραμματείες.

Το γραφείο παρέχει τις ακόλουθες υπηρεσίες:

  • Πωλήσεις και ενοικιάσεις, εκτιμήσεις, επενδύσεις και διαχείριση ακινήτων, οικιστικών και επαγγελματικών.
  • Εκδόσεις δανείων, σε συνεργασία με όλες τις Ελληνικές τράπεζες.
  • Νομικές και τεχνικές υπηρεσίες

Το γραφείο διαχειρίζεται σήμερα πάνω από 1.500 ακίνητα, προβάλλεται σε 85 χώρες, η εταιρική ιστοσελίδα είναι διαθέσιμη σε 16 γλώσσες και έχει διεθνές πελατολόγιο και συνεργασίες. Το χαρτοφυλάκιο έχει φιλοξενήσει 66.000 ακίνητα και 72.000 πελάτες ως σήμερα.