Μενού Κλείσιμο

Καλογερόπουλος Κωνσταντίνος

Ο Κωνσταντίνος Καλογερόπουλος γεννήθηκε το 1954 στην Αθήνα και κατάγεται από το Μοναστηράκι Γορτυνίας. Σπούδασε στο Οικονομικό Τμήμα της Νομικής και συνέχισε στην Αγγλία στο Πολυτεχνείο για δύο χρόνια με ειδίκευση στη Διοίκηση Προσωπικού. Είναι Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας “TALANTON Business Consulting and Marketing Services”, εταιρείας Ανάθεσης Εξειδικευμένων Υπηρεσιών Δικτύων Πωλήσεων & Merchandising που ιδρύθηκε από έμπειρα στελέχη της Βιομηχανίας. Η ΤΑΛΑΝΤΟΝ είναι μια εταιρεία που δραστηριοποιείται εκτελεστικά ως εξωτερικός συνεργάτης στο management, τις πωλήσεις, το merchandising και σε δραστηριότητες marketing. Ιδρύθηκε το 1996 και ασκεί τη δραστηριότητά της τόσο στην Ελλάδα όσο και στα Βαλκάνια και την Κύπρο.

Ένας από τους προγόνους του εμφανίζεται σε κάποια χειρόγραφα ως «Παπασπύρος», πολεμιστής έμπιστος του Κολοκοτρώνη. Βοήθησε τον μεγάλο Πελοποννήσιο στρατάρχη να διαφύγει από πολιορκία στην ορεινή Γορτυνία. Συμμετείχε επίσης στην έξοδο του Μεσολογγίου.

Ο παππούς του Κωνσταντίνου, Κώστας Καλογερόπουλος, είχε γεννηθεί στην Κοντοβάζαινα Γορτυνίας το 1886. Ήταν δάσκαλος και εκτελούσε παράλληλα και χρέη ειρηνοδίκη στην περιοχή. Στη μεγάλη διαμάχη για την ελληνική γλώσσα, υποστήριξε θερμά την εισαγωγή της δημοτικής γλώσσας, θέση την οποία πλήρωσε ακριβά, αφού οι υποστηρικτές της καθαρεύουσας τον εκδίωξαν από το χωριό. Μετεκινήθη σε άλλη περιοχή και αργότερα, στον Α΄ Παγκόσμιο πόλεμο, πρόσφερε τις υπηρεσίες του, όπως και στον Β΄ Παγκόσμιο, συμμετέχοντας στην Εθνική Αντίσταση. Παντρεύτηκε την Αγγελική, επίσης από τη Γορτυνία και μαζί απέκτησαν τέσσερα παιδιά, μεταξύ των οποίων και τον Κίμωνα, πατέρα του Κώστα.

Ο Κίμων Καλογερόπουλος γεννήθηκε στο Μοναστηράκι της Γορτυνίας το 1912. Τελείωσε την Εμπορική Σχολή στην Αθήνα και κατόπιν ασχολήθηκε ενεργά με το εμπόριο υφασμάτων και ενδυμάτων. Δημιούργησε δικό του κατάστημα στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας και ο ίδιος υπήρξε από τους ιδρυτές του πρετ α πορτέ. Στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο ήταν στο πυροβολικό, συμμετέχοντας στις ιστορικές μάχες στην Αλβανία. Αγωνίστηκε στην Εθνική Αντίσταση κατά των κατακτητών. Μετά το τέλος του εμφύλιου πολέμου, διώκεται για τις πολιτικές του πεποιθήσεις. Δραστηριοποιείται στο εμπόριο, δημιουργώντας σημαντική μονάδα λιανικού εμπορίου με δύο καταστήματα, το «ΝΕΟΝ» και το «ΝΕΩΤΕΡΟΝ». Συνεχίζει, παράλληλα, την ενασχόλησή του με την πολιτική ως μέλος της ΕΔΑ. Υπήρξε υποψήφιος Βουλευτής το 1961. Το 1967 ανακόπτεται η δράση του, καθώς η χούντα τον εξορίζει στη Γυάρο και τη Λέρο αυτή τη φορά μέχρι το 1971. Ήταν παντρεμένος με τη Μαρίκα Χοβαρδά από την Κωνσταντινούπολη, με την οποία απέκτησε δύο παιδιά. Έφυγε από τη ζωή το 1996.

Η Μαρίκα, η σύζυγός του, γεννήθηκε το 1920 στην Κωνσταντινούπολη. Συμμετείχε κι εκείνη στην Εθνική Αντίσταση κατά των Ναζί. Αγαπά την ιστορία και πρόσφατα κατέγραψε ένα ιστορικό διήγημα με θέμα στιγμές από την ιστορία της έλευσης των προσφύγων από τη Μικρά Ασία μέχρι την απελευθέρωση και τον Εμφύλιο, που έχει εκδοθεί με τίτλο «Σκόρπιες θύμησες που απόμειναν στην μνήμη από μια ταραγμένη εποχή».

Ο Κωνσταντίνος Καλογερόπουλος γεννήθηκε το 1954 στην Αθήνα. Απόφοιτος της Βαρβακείου, στη συνέχεια σπουδάζει στο Οικονομικό Τμήμα της Νομικής και συνεχίζει στην Αγγλία στο Πολυτεχνείο για δύο χρόνια με ειδίκευση στη Διοίκηση Προσωπικού. Γίνεται μέλος του Βρετανικού Ινστιτούτου Διοίκησης Προσωπικού και επιστρέφει στην Ελλάδα το 1979.

Το 1982 διδάσκει Διοίκηση Επιχειρήσεων και Προσωπικού στο ΕΛΚΕΠΑ καθώς επίσης και σε άλλους εκπαιδευτικούς οργανισμούς. Από το 1983 εργάσθηκε σαν στέλεχος στη βιομηχανία αναψυκτικών.

Το 1991 αποφασίζει να δημιουργήσει τη δική του επιχείρηση παροχής υπηρεσιών με αντικείμενο την ανάπτυξη των πωλήσεων. Έτσι, ιδρύεται προσωπική εταιρεία στη Γλυφάδα. Η επιχείρηση αυτή εξελίχθηκε, για να πάρει τη σημερινή της μορφή ως «TALANTON Business Consulting and Marketing Services, Εταιρεία Υπηρεσιών Δικτύων Πωλήσεων & Merchandising».

Η ΤΑΛΑΝΤΟΝ είναι μια εταιρεία που δραστηριοποιείται εκτελεστικά ως εξωτερικός συνεργάτης στο management, τις πωλήσεις, το merchandising και σε δραστηριότητες marketing. Ιδρύθηκε το 1996 και ασκεί τη δραστηριότητά της τόσο στην Ελλάδα όσο και στα Βαλκάνια και την Κύπρο.

Η ΤΑΛΑΝΤΟΝ δημιουργεί και εφαρμόζει τακτικές που υλοποιούν-εφαρμόζουν τις στρατηγικές πωλήσεων και merchandising με περίπου 1.000.000 επισκέψεις ετησίως στην αγορά, ενώ οι πελάτες της διατηρούν τον έλεγχο χωρίς την καθημερινή διοικητική επιβάρυνση. Από το 2002 έχει εγκαταστήσει και εφαρμόζει σύστημα διαχείρισης και ποιότητας που πληροί τις προδιαγραφές του διεθνούς προτύπου ποιότητας ISO με πιστοποίηση από την TUV Rheinland Group και τη Certech Hellas, στο πεδίο «Παροχή υπηρεσιών Marketing μέσω Merchandising και ανάπτυξη δικτύων πωλήσεων».

Επενδύει σε ανθρώπους που είναι:

  • έτοιμοι να συμπλεύσουν με την κουλτούρα της αλλαγής

  • είναι πρόθυμοι να εμπλακούν στις απαραίτητες διαδικασίες με στόχο τη διά βίου μάθηση

  • ευπροσάρμοστοι στα εναλλασσόμενα δεδομένα

Η εταιρεία εφαρμόζει πρότυπες και ευέλικτες μεθοδολογίες που προσαρμόζονται στις ιδιαίτερες συνθήκες-απαιτήσεις της κάθε εταιρείας-πελάτη, προκειμένου να εξυπηρετηθεί στην αγορά των λιανικών πωλήσεων. Στελεχώνεται με άτομα μεγάλης εμπειρίας και γνώσης. Η εστίαση στις ανάγκες του πελάτη είναι αυτό που κρατά την ομάδα διοίκησης απασχολημένη διαρκώς.

Επαγγελματικοί στόχοι του Κώστα Καλογερόπουλου είναι η εξέλιξη της εταιρείας με διαρκώς ανανεωμένη-εξελιγμένη παροχή υπηρεσιών καθώς και η ενεργή συμμετοχή της εταιρείας σε δίκτυα ανάπτυξης πωλήσεων στο εξωτερικό, με στόχο την κατάκτηση της αγοράς κερδίζοντας ηγετική θέση, δίνοντας έμφαση στα εξής:

  • Εμπειρία-εξειδίκευση προσωπικού στους τομείς των παρεχόμενων υπηρεσιών.

  • Ταχύτητα ανταπόκρισης στις ανάγκες των πελατών με άμεσες και αποτελεσματικές λύσεις

  • Επαγγελματισμός, γνώση αγοράς και ανάπτυξη σχέσεων εμπιστοσύνης και διάρκειας με εταιρείες-πελάτες

  • Σταθερότητα-εφαρμογή συμφωνημένων ενεργειών και χρονικών πλαισίων για κάθε έργο που αναλαμβάνεται

Βασικές δραστηριότητες της εταιρείας είναι οι εξής: merchandising, sales networks, market research, database marketing and direct marketing, logistics, promotions, store auditing, and personnel recruiting. Η οργάνωση της ΤΑΛΑΝΤΟΝ είναι πολυεπίπεδη, με υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης από την Global Team International, NY.

Ο βασικός σκοπός της εταιρείας για το 2021 είναι να συνδέσει, να εμπνεύσει και να εκπαιδεύσει τα στελέχη και το λοιπό προσωπικό της επιχείρησης, σε μια «φιλική ατμόσφαιρα» που καλλιεργεί καινοτόμο και μη συμβατικό τρόπο σκέψης, με σκοπό τη δημιουργία ενός εμπνευσμένου περιβάλλοντος για την παροχή επιτυχημένων και αξιόπιστων υπηρεσιών, με σκοπό τη βελτίωση και ανάπτυξη της επιχείρησης, μέσω της δύναμης της κοινής εμπειρίας και της συνεχούς προσωπικής ανάπτυξης.

Ο Κώστας Καλογερόπουλος είναι παντρεμένος με την Παναγιώτα Παπαδημητρίου από την Αθήνα και μαζί έχουν αποκτήσει δύο παιδιά.

Είναι Αντιπρόεδρος της ΕΠΕΑΝ (Εταιρεία Πνευματικής και Επιστημονικής Αναπτύξεως). Πρόκειται για επιστημονική μη κερδοσκοπική εταιρεία που ασχολείται με τις εφαρμοσμένες φυσικές επιστήμες, μια εκ των οποίων είναι και η σπηλαιολογία. Έχουν εξερευνήσει και καταγράψει-κινηματογραφήσει δεκάδες ελληνικά σπήλαια λιμναία και ξηρά και έχουν δώσει τα εφόδια στις τοπικές κοινωνίες να τα διαχειριστούν σαν τουριστικούς πόρους.

Για περισσότερο από 20 χρόνια υπήρξε μέλος του ΣΕΠ με πλούσια δράση και τώρα μέλος σε επιτροπές που βοηθούν το έργο του Ελληνικού Προσκοπισμού.

Είναι επίσης μέλος του CEO Club of Greece από το 2011, διεθνούς οργανισμού ο οποίος ιδρύθηκε το 2009 ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός και ειδικεύεται στην παροχή συμβουλών για τη μεταμόρφωση ηγεσίας και την εκτελεστική καθοδήγηση, προσφέροντας προηγμένες λύσεις για την ενίσχυση της οργάνωσης και της αποτελεσματικότητας της επιχείρησής τους.