Μενού Κλείσιμο

Φώτης Κωνσταντίνος

• Έτος Γεννήσεως: 1947
• Επάγγελμα: Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος ELFA Α.Ε.
• Τόπος Καταγωγής: Τρίκαλα
• Τόπος Διαμονής: Αθήνα

Ο Κωνσταντίνος Φώτης, του Αθανάσιου και της Ευγενίας, γεννήθηκε το 1947 στα Τρίκαλα. Σπούδασε Ηλεκτρολόγος Υπομηχανικός στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο. Το 1973 προσελήφθη στην εταιρεία ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ ως Υπεύθυνος Μηχανικός Παραγωγής στο εργοστάσιο παραγωγής στο Βόλο, ενώ το 1974 ανέλαβε τη θέση του Υπεύθυνου Μηχανικού στο Τμήμα Αυτοματισμού και Κατασκευής Πινάκων Χαμηλής Τάσης της AEG HELLAS. Το 1983 ίδρυσε συνεταιρικά την εταιρεία EL.F.A. Ε.Π.Ε. η οποία σαν κύριο αντικείμενο έχει την πώληση ηλεκτρολογικού υλικού χαμηλής τάσης, βιομηχανικής και οικιακής χρήσης, του οίκου AEG. Σήμερα διατελεί Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, η οποία το 1987 μετετράπη σε ανώνυμη με την επωνυμία EL.F.A. Α.Ε. Είναι παντρεμένος με την Ελένη-Ελευθερία Νικητάκη, με την οποία έχει αποκτήσει δύο παιδιά.

Ο παππούς του, Ηλίας Φώτης, αγρότης στο επάγγελμα, ζούσε στο Παλιοχώρι Τρικάλων. Η σύζυγός του, Ευαγγελία, με την οποία απέκτησαν έξι παιδιά, διακρινόταν για τον δυναμισμό αλλά και την τρυφερότητα με την οποία περιέβαλε τα μέλη της οικογένειάς της. Ο βιογραφούμενος δεν ευτύχησε να γνωρίσει τον παππού του, ο οποίος απεβίωσε πριν τη γέννησή του.

Ο παππούς, από τη μεριά της μητέρας του, Αθανάσιος Βαλκανιώτης και η γιαγιά του, Στέλλα, έζησαν όλη τους τη ζωή στο Παλιοχώρι. Το ζευγάρι απέκτησε πέντε παιδιά. Ο παππούς, αγρότης και μελισσοκόμος στο επάγγελμα, εργάστηκε σκληρά για να μπορέσει να εξασφαλίσει στα παιδιά του τα απαραίτητα εκείνα εφόδια που θα τα βοηθούσαν να βρουν μόνα τους το δρόμο τους στη ζωή. Την αγάπη του για τη μελισσοκομία προσπάθησε να εμφυσήσει και στον εγγονό του, Κωνσταντίνο, διδάσκοντάς τον τα μυστικά της τέχνης. Άνθρωπος πράος, καλόψυχος και κοινωνικός, με ιδιαίτερη έφεση στις τέχνες, καθιερώθηκε στη συνείδηση όλων σαν πραγματικός άρχοντας.

Οι γονείς του, Αθανάσιος και Ευγενία ζούσαν στο Παλαιοχώρι, όπου αρχικά ασχολούνταν με αγροτικές εργασίες. Οι ιδιαίτερα δυσχερείς συνθήκες της εποχής ώθησαν τον Αθανάσιο να εργασθεί ως υπάλληλος του ταχυδρομείου, εξασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο την οικονομική σιγουριά που του προσέφερε μία θέση στον δημόσιο τομέα. Έντονη και επιβλητική πατριαρχική παρουσία, κατεύθυνε και συμβούλευε διαρκώς τα παιδιά του να κάνουν αυτοκριτική, να επισημαίνουν και να διορθώνουν τα λάθη τους. Έχοντας, όμως, την ατυχία να χάσει τη σύντροφό του και όντας άνθρωπος αυστηρός και με βαθιά θρησκευτική πίστη, επέλεξε το δρόμο του μοναστικού βίου, διάγοντας, έκτοτε, έναν ήρεμο βίο.

Η σύζυγός του, Ευγενία, είχε αναλάβει πλήρως την καλλιέργεια των κτημάτων της οικογένειας, καθώς και τις υποθέσεις του σπιτιού. Στοργική και τρυφερή μητέρα, συνέδραμε καθοριστικά στη διαμόρφωση της προσωπικότητας των παιδιών της, ενώ έχοντας απεριόριστη εμπιστοσύνη στην κρίση τους, δεν προσπάθησε ποτέ να τα επηρεάσει στις αποφάσεις τους για τη ζωή. Πέθανε σε ηλικία εβδομήντα ετών. Το ζευγάρι απέκτησε τέσσερα παιδιά, τον Ηλία, απόφοιτο του «μικρού» Πολυτεχνείου και αγιογράφο, ο οποίος ακολούθησε το δρόμο του μοναστικού βίου, τον Μιλτιάδη, συνταξιούχο ταχυδρομικό υπάλληλο, τον βιογραφούμενο Κωνσταντίνο και την Ευαγγελία, η οποία εργάζεται στο Δήμο.

Ο Κωνσταντίνος Φώτης γεννήθηκε το 1947 στα Τρίκαλα, όπου ολοκλήρωσε τις βασικές σπουδές του. Το 1966 εισήχθη κατόπιν εξετάσεων στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, απ’ όπου αποφοιτώντας το 1971 απέκτησε πτυχίο Ηλεκτρολόγου Υπομηχανικού. Το 1973 προσελήφθη στην εταιρεία ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ ως Υπεύθυνος Μηχανικός Παραγωγής στο εργοστάσιο παραγωγής στο Βόλο, θέση στην οποία παρέμεινε για έναν χρόνο. Το 1974 προσελήφθη στην AEG HELLAS ως Υπεύθυνος Μηχανικός στο Τμήμα Αυτοματισμού και Κατασκευής Πινάκων Χαμηλής Τάσης.

Το 1983 ίδρυσε, με ποσοστό συμμετοχής 55%, την εταιρεία EL.F.A. Ε.Π.Ε., αναλαμβάνοντας πλήρως τις δραστηριότητες του Τμήματος Αυτοματισμού και Κατασκευής Πινάκων Χαμηλής Τάσης της AEG HELLAS, το οποίο κινδύνευε να κλείσει καθώς ήταν ζημιογόνο για την εταιρεία. Το 1993 ο συνέταιρός του, Δημήτριος Αργυρός, αποχώρησε από την επιχείρηση. Το 1987 η εταιρεία EL.F.A., της οποίας η επωνυμία προέρχεται από τα αρχικά των λέξεων Ηλεκτρικά Φώτης Αργυρός, μετετράπη σε ανώνυμη, παίρνοντας τη σημερινή της μορφή. Παρά τις ιδιαίτερα δυσχερείς οικονομικές συνθήκες τις οποίες αντιμετώπιζε αρχικά η εταιρεία, η γρήγορη ανάπτυξη και διεύρυνση του κύκλου εργασιών της είχαν σαν αποτέλεσμα να της αναθέσει η AEG Γερμανίας την αποκλειστική αντιπροσώπευση των προϊόντων της στην Ελλάδα, αναδεικνύοντάς την έτσι σε μία από τις πρώτες εταιρείες εμπορίου ηλεκτρολογικού υλικού στην ελληνική αγορά.

Έχοντας σαν αρχή της ότι το συμφέρον στις συναλλαγές πρέπει να είναι αμφίπλευρο, η εταιρεία δημιούργησε και διατηρεί πάντοτε άριστες σχέσεις με όλους τους επαγγελματίες του κλάδου της, εξυπηρετώντας τις ανάγκες τους σε όλη την ποικιλία του ηλεκτρολογικού υλικού που απαιτείται για τη δουλειά τους.

Η EL.F.A. Α.Ε., εδρεύει στα Κάτω Πετράλωνα, σε ιδιόκτητο χώρο 1.000 τ.μ. στον αριθμό 40 της οδού Αλκμήνης. Η εταιρεία, απασχολώντας δεκαπέντε άτομα προσωπικό, διαθέτει τα προϊόντα της σε αποθήκες ηλεκτρολογικού υλικού σε όλη την Ελλάδα.

Διευρύνοντας τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες, η EL.F.A. Α.Ε. ανοίγει σήμερα νέους ορίζοντες, προσφέροντας στους πελάτες της ολοκληρωμένες λύσεις, οι οποίες διακρίνονται για την ποιότητα, την αξιοπιστία και την άρτια εφαρμογή τους.

Στους άμεσους επαγγελματικούς και προσωπικούς στόχους του βιογραφούμενου συμπεριλαμβάνονται η ανοδική πορεία της εταιρείας και η περαιτέρω ισχυροποίηση της θέσης της στην αγορά.

Στην προσωπική του ζωή είναι παντρεμένος με την Ελένη-Ελευθερία Νικητάκη, από την Κρήτη, η οποία εργάστηκε για χρόνια ως κοινωνική λειτουργός στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Το ζευγάρι έχει αποκτήσει δύο παιδιά, τον Αθανάσιο, ο οποίος έχει σπουδάσει Τεχνολογία και Διοίκηση Επιχειρήσεων και τον Χρήστο, Ηλεκτρονικό-Ηλεκτρολόγο με Master στην Αγγλία. Και τα δύο παιδιά εργάζονται σήμερα στην πατρική επιχείρηση, κατόπιν συνειδητής επιλογής τους.

Συμβουλεύει τους νέους να είναι ενάρετοι, έντιμοι και, κυρίως, ειλικρινείς τόσο στις προσωπικές όσο και στις επαγγελματικές τους σχέσεις. Βασική του πεποίθηση είναι ότι η ειλικρίνεια, ως βασική προϋπόθεση των ανθρώπινων σχέσεων, δίνει στους ανθρώπους τη δυνατότητα να υλοποιούν τα όνειρα και τους στόχους τους αλλά και να αντεπεξέρχονται σε κάθε δύσκολη στιγμή της ζωής τους.

Τον ελεύθερο χρόνο του, ο οποίος είναι περιορισμένος λόγω των επαγγελματικών του υποχρεώσεων, του αρέσει να επισκέπτεται κοντινά νησάκια με το φουσκωτό του σκάφος και να ασχολείται με το υποβρύχιο ψάρεμα.

EL.F.A. Α.Ε.

Προφίλ της εταιρείας

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1983 με την επωνυμία EL.F.A. Ε.Π.Ε. από στελέχη της εταιρείας AEG ΕΛΛΑΣ. Το 1987 η εταιρεία μετατράπηκε σε ανώνυμη με την επωνυμία EL.F.A. Α.Ε. Κύριο αντικείμενο της είναι η πώληση ηλεκτρολογικού υλικού χαμηλής τάσης, βιομηχανικής και οικιακής χρήσης, του οίκου AEG.

Η γρήγορη ανάπτυξη και διεύρυνση του κύκλου εργασιών της EL.F.A. Α.Ε., καθώς και οι καλές σχέσεις της εταιρείας με προμηθευτές και πελάτες, οδήγησαν την AEG Γερμανίας -που εδώ και 100 χρόνια έχει διαμορφώσει την εξέλιξη του συνόλου της γερμανικής βιομηχανίας και τεχνολογικής της προόδου- να της αναθέσει την αποκλειστική αντιπροσώπευση των προϊόντων της στην Ελλάδα, αναδεικνύοντάς την έτσι σε μία από τις πρώτες εταιρείες εμπορίου ηλεκτρολογικού υλικού στην Ελλάδα.

Η EL.F.A. Α.Ε. έχει στελεχωθεί από άρτια καταρτισμένο και έμπειρο προσωπικό, το οποίο απαρτίζεται από νέους και φιλόδοξους ανθρώπους, που επιμορφώνονται και εκπαιδεύονται διαρκώς στις εξελίξεις του χώρου. Τα στελέχη της είναι σε θέση να υποστηρίξουν οποιοδήποτε δημόσιο ή ιδιωτικό έργο, ενώ η υπάρχουσα δομή και οργάνωσή της επιτρέπουν στην EL.F.A. Α.Ε. να αναλαμβάνει μεγάλης κλίμακας και τεχνολογίας έργα.

Διαθέτοντας ένα άρτιο και πλήρως οργανωμένο δίκτυο πωλήσεων και αποθήκες υλικού έτοιμες να αντιμετωπίσουν κάθε ζήτηση της ελληνικής αγοράς, η EL.F.A. Α.Ε. ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των πελατών της, οι οποίοι είναι κυρίως κατασκευαστές πινάκων, τεχνικές εταιρείες, υπηρεσίες του ευρύτερου Δημόσιου τομέα, καθώς και ιδιώτες.

Η υψηλή τεχνολογία, το άρτια καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό, η φιλοσοφία και η παράδοση ενός βιομηχανικού κολοσσού, όπως η AEG, δίνουν στην EL.F.A. Α.Ε. τη δυνατότητα να παρέχει τα προϊόντα της σε δημόσια έργα, βιομηχανικές μονάδες, πλοία, καταστήματα, και όπου αλλού χρειάζεται μία κατασκευή υψηλής ποιότητας. Η συνεργασία της AEG με την G.E. την εφοδιάζει με ακόμα μεγαλύτερη τεχνογνωσία για την επιτυχή ολοκλήρωση των πιο δύσκολων και εξειδικευμένων έργων.

Η αποστολή της EL.F.A. Α.Ε. είναι η πλήρης ικανοποίηση των απαιτήσεων του πελάτη. Παρέχοντας ολοκληρωμένες λύσεις, τηρεί απαρέγκλιτα τα χρονικά και οικονομικά περιθώρια στην εκτέλεση των έργων που αναλαμβάνει, ενώ διατηρεί σε υψηλά επίπεδα τα ποιοτικά standards που η ίδια θέτει.

Σκοπός της είναι η μετατροπή της υψηλής αυτής τεχνολογίας και της άριστης τεχνογνωσίας σε επιχειρηματική αξία για τους πελάτες της, μέσα από ένα άρτια οργανωμένο δίκτυο σε όλη την Ελλάδα.

Σήμερα η EL.F.A. Α.Ε. ανοίγει νέους ορίζοντες στην επιχειρηματική της δράση και διευρύνει τις δραστηριότητές της, αναλαμβάνοντας μεγάλα έργα στον τομέα της πράσινης ενέργειας, εντός και εκτός Ελλάδος, τα οποία έχει ολοκληρώσει με μεγάλη επιτυχία.