Μενού Κλείσιμο

Κατσίποδας Βασίλης

 

Ο Βασίλης Κατσίποδας, του Μιχαήλ και της Αικατερίνης, γεννήθηκε το 1960 στο Τρίκορφο Μεσσηνίας. Σπούδασε στο Τ.Ε.Ι. Ναυπηγών στην Αθήνα. Εργάστηκε για ένα διάστημα στην εταιρεία διεθνών μεταφορών ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ. Το 1986 ίδρυσε -μαζί με τρεις συνεργάτες- την ΕΛΛΗΝΟΟΛΛΑΝΔΙΚΗ EXPRESS. Το 1999 σε συνεργασία με τον Ιωάννη Ανταλόγλου, προχώρησε στην ίδρυση της HOLLAND HELLAS LOGISTICS Α.Ε. με έδρα και αποθήκες στον Ασπρόπυργο Αττικής. Έχουν δημιουργήσει ένα πανευρωπαϊκό δίκτυο μεταφορών και αποθηκών κυρίως στο Βέλγιο, την Ολλανδία, την Ιταλία, τη Γερμανία και την Αυστρία. Διαθέτουν ένα πολύ καλό όνομα στην αγορά, μεγάλη και πολύχρονη εμπειρία στο χώρο των logistics και εφοδιαστικής αλυσίδας και συνεργάζονται με πλοία ελληνικών συμφερόντων σε όλα τα λιμάνια της Ευρώπης. Έχουν, δε, συνεργαστεί με τους περισσότερους Έλληνες εφοπλιστές.

Η ιστορία της οικογένειας Κατσίποδα ξεκινά πριν από περίπου 250 χρόνια από τα Μαγούλιανα και το Αρκουδόρεμα Αρκαδίας. Από εκεί μετοίκησαν στα ιστορικά Κοντοβούνια Μεσσηνίας, κοντά στην Αρχαία Ιθώμη, στον οικισμό Πεντιά (ονομαζόταν έτσι, γιατί είχε αρχικά μόνο πέντε κατοίκους). Στη συνέχεια ο οικισμός Πεντιά ονομάστηκε Τρίκορφο και έλαβε το όνομά του από την τοποθεσία που είναι χτισμένο το χωριό.

Ο προ-προπάππος, Μιχάλης Κατσίποδας, ήταν γεωργός. Με τη σύζυγό του Χρυσούλα απέκτησαν τέσσερα παιδιά: τον Παύλο, τον Βασίλη (παππού του βιογραφούμενου), την Ελένη και τη Γεωργία.

Ο παππούς Βασίλης Κατσίποδας γεννήθηκε το 1900 στο Τρίκορφο και ασχολήθηκε με την καλλιέργεια της γης.

Παντρεύτηκε τη Χριστίνα Γκούμα-Κοστρίβα, η οποία προερχόταν από οικογένεια παλαιών κατοίκων του Τρίκορφου κι απέκτησαν τρία παιδιά: τον Παναγιώτη, τον Μιχάλη (πατέρα του βιογραφούμενου) και την Κωνσταντίνα.

Διακρινόταν για το ήθος, την εντιμότητα και την εργατικότητά του. Υπήρξε υποδειγματικός οικογενειάρχης με αυστηρές αρχές, τηρούσε πάντα τα ήθη και τα έθιμα της πατρίδας.

Η Χριστίνα τού έμοιαζε σε πολλά πράγματα, ήταν όμως κάπως πιο ελαστική.

Αγωνίστηκαν και οι δυο σκληρά για να μεγαλώσουν τα παιδιά τους. Έζησαν όλα τους τα χρόνια στο Τρίκορφο και φρόντισαν να μεταδώσουν και στα εγγόνια τους τις αξίες της οικογένειας, τα ήθη και τις παραδόσεις.

Ο Μιχάλης Κατσίποδας, πατέρας του βιογραφούμενου, γεννήθηκε το 1935 στο Τρίκορφο, όπου παρακολούθησε το Δημοτικό. Από τα 14 του χρόνια εργαζόταν στα κτήματα της οικογένειας. Σε νεαρή ηλικία παντρεύτηκε την Αικατερίνη Φλώρου, γεννημένη το 1933 στο Παλαιόκαστρο Μεσσηνίας.

Ο πατέρας της, Ιωάννης Φλώρος, γεννήθηκε το 1898 στο Παλαιόκαστρο της Μεσσηνίας και ασχολήθηκε με τη γεωργία και την κτηνοτροφία. Συμμετείχε μαζί με τον αδελφό του, Ηλία, στη Μικρασιατική εκστρατεία, όπου ο ίδιος τραυματίστηκε και ο Ηλίας σκοτώθηκε.

Με τη σύζυγό του, Μαρία Δεδούση από το Χρύσοβο Μεσσηνίας, απέκτησαν εκτός από την Αικατερίνη άλλα επτά παιδιά: τον Ηλία, τον Σωκράτη, τον Κωνσταντίνο, τον Νίκο, τον Αναστάσιο, τον Φώτη και τον Γιώργο.

Ο Ηλίας, ο Γιώργος και ο Σωκράτης μετανάστευσαν στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας. Ο Ηλίας έχει αποκτήσει δύο παιδιά: τον Διονύση και τη Νίκη. Ο Σωκράτης έχει αποκτήσει ένα γιο, τον Γιάννη. Ο Κωσταντίνος έχει δύο κόρες: τη Μαρία και την Ευανθία. Ο Νίκος παντρεύτηκε δύο φορές και απέκτησε τέσσερα παιδιά από την πρώτη του σύζυγο: τον Θανάση, τον Γιάννη, τον Παναγιώτη και τη Σοφία. Ο Αναστάσιος έχει τέσσερα παιδιά: τον Γιάννη, την Ασπασία, τη Μαρία και τον Κώστα. Ο Φώτης έχει αποκτήσει δύο γιους: τον Γιάννη και τον Παναγιώτη. Ο Γιώργος έχει δύο γιους: τον Ιωάννη και τον Σπύρο.

Ο αδερφός του Μιχάλη (πατέρα του βιογραφούμενου), Παναγιώτης, απέκτησε δύο παιδιά, τον Βασίλη και τον Θωμά. Η Κωνσταντίνα, αδερφή του Μιχάλη, απέκτησε δύο παιδιά, την Ολυμπία και τον Παναγιώτη.

Αμέσως μετά το γάμο του, ο Μιχάλης Κατσίποδας πήγε στρατιώτης και μετά συνέχισε να εργάζεται στα κτήματα. Πέρασε ένα χρονικό διάστημα στην Αθήνα, όπου έκανε διάφορες δουλειές. Δεν μπόρεσε όμως να προσαρμοστεί στον τρόπο ζωής κι έτσι επέστρεψε στο χωριό του.

Ο Μιχάλης και η Αικατερίνη απέκτησαν τρία παιδιά: τη Χριστίνα, τον Βασίλη (βιογραφούμενο) και τον Θεόδωρο.

Ως άνθρωπος, ο Μιχάλης είναι ακριβώς όπως και ο πατέρας του. Ασχολείται με τις παραδόσεις και είναι αφοσιωμένος στην οικογένειά του, φροντίζοντας να τους κρατά όλους ενωμένους.

Η Αικατερίνη είναι μια γυναίκα εργατική, που στάθηκε άξια δίπλα στον άντρα της. Και οι δυο φρόντισαν να αναθρέψουν σωστά τα παιδιά τους, μεταδίδοντάς τους θεμελιώδεις αρχές και αξίες, που τα βοήθησαν πολύ στη μετέπειτα ζωή τους.

Η Χριστίνα γεννήθηκε το 1957 στο Τρίκορφο. Απέκτησε δυο παιδιά: τον Ηλία και την Κατερίνα.

Ο Θεόδωρος γεννήθηκε το 1962 στο Τρίκορφο. Έχει τελειώσει το Λύκειο και ασχολείται με αγροτικές εργασίες.

Ο βιογραφούμενος Βασίλης Κατσίποδας γεννήθηκε το 1960 στο Τρίκορφο. Παρακολούθησε το Δημοτικό στη γενέτειρά του και το Γυμνάσιο-Λύκειο στην Καλαμάτα. Στη διάρκεια των διακοπών βοηθούσε στα κτήματα.

Το 1977 πήγε στην Αθήνα, όπου έδωσε εξετάσεις και πέρασε στο Τ.Ε.Ι. Ναυπηγών. Παράλληλα με τις σπουδές του εργαζόταν στην εταιρεία διεθνών μεταφορών ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ.

Έχοντας αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία και τεχνογνωσία, προχώρησε το 1986 -μαζί με τρεις συνεταίρους- στην ίδρυση της εταιρείας ΕΛΛΗΝΟΟΛΛΑΝΔΙΚΗ EXPRESS.

Το 1999 ο Βασίλης ίδρυσε μαζί με τον Ιωάννη Ανταλόγλου τη HOLLAND HELLAS LOGISTICS Α.Ε.με έδρα και αποθήκες στον Ασπρόπυργο Αττικής.

Έχουν καθιερώσει  ένα σταθερό και οργανωμένο πανευρωπαϊκό δίκτυο μεταφορών κυρίως στο Βέλγιο, την Ολλανδία, την Ιταλία, τη Γερμανία και την Αυστρία. Διαθέτουν ένα πολύ καλό όνομα στην αγορά, μεγάλη και πολύχρονη εμπειρία, και συνεργάζονται με τις περισσότερες ναυτιλιακές εταιρείες ελληνικών συμφερόντων, με ελληνικές εταιρείες εφοδιασμού τροφίμων, αναλώσιμων πλοίων, υλικών και ανταλλακτικών.

Εδώ και 40 χρόνια, η HOLLAND HELLAS LOGISTICS Α.Ε. έχει καθιερωθεί ως στρατηγικός συνεργάτης και υποστηρίζει τα ελληνικά πλοία σε όλα τα λιμάνια της Ευρώπης. Το ευρωπαϊκό δίκτυο της HOLLAND HELLAS LOGISTICS Α.Ε. (https://www.hollandhellas.gr) υποστηρίζει ελληνικές βιομηχανίες στις εξαγωγές και τις εισαγωγές με γνώμονα πάντοτε την αξιοπιστία και την εντιμότητα.

«Τόσο ο συνεταίρος μου όσο κι εγώ φροντίζουμε να είμαστε πάντα τυπικοί και ακριβείς στην ώρα μας. Βασική, δε, φιλοσοφία μας είναι ο σεβασμός στη δουλειά μας και στην προσωπικότητα του κάθε συνανθρώπου μας, ανεξαρτήτως ηλικίας, εργασίας και μόρφωσης. Επιμένουμε δε στο να γίνονται όλα με προσοχή και μέτρο», υπογραμμίζει ο βιογραφούμενος.

Ο Βασίλης εργάζεται πολλές ώρες την ημέρα για να μπορέσει με το συνεταίρο του να φτάσουν την εταιρεία στο σημείο που θέλουν. Βασικός τους στόχος είναι να μεγαλώσουν το εύρος και το κύρος της επιχείρησής τους.

Συνδυάζοντας μία επιτυχημένη σταδιοδρομία στον επιχειρηματικό χώρο με μία καλή προσωπική και οικογενειακή ζωή, ο Βασίλης Κατσίποδας είναι παντρεμένος από το 1990 με την Ευσταθία Γούρα από τον Άγιο Γεώργιο Λιβαδειάς. Η Ευσταθία έχει σπουδάσει Νομική και Νηπιαγωγός και είναι διευθύντρια παιδικού σταθμού. Το ζευγάρι έχει αποκτήσει δύο παιδιά, τον Μιχάλη (1991) και την Παναγιώτα (1993).

Ο Μιχάλης έχει σπουδάσει ναυτιλιακά, οικονομικά και μάρκετινγκ. Η Παναγιώτα έχει σπουδάσει Ιστορία και Αρχαιολογία, ναυτιλιακά και Logistics. Και τα δύο παιδιά εργάζονται στη HOLLAND HELLAS LOGISTICS Α.Ε. και ακολουθούν, με νέες δημιουργικές ιδέες, τη συνέχιση του οράματος και την περαιτέρω ανάπτυξη της επιχείρησης.

Στον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο του, ο Βασίλης Κατσίποδας ασχολείται με τα χόμπι του, στα οποία περιλαμβάνονται το διάβασμα, το κολύμπι, το ψάρεμα και διάφορες αθλητικές δραστηριότητες.