Μενού Κλείσιμο

Καρπουζής Κωνσταντίνος

Ο Κωνσταντίνος Καρπούζης γεννήθηκε το 1958 στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στη Στρατιωτική Ιατρική (ΣΣΑΣ) στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Ειδικεύτηκε στη Ρευματολογία στα Νοσοκομεία Ιπποκράτειο και Άγιος Παύλος στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη αντίστοιχα. Διετέλεσε Διευθυντής της Υγειονομικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης με το βαθμό του ταξίαρχου της Ελληνικής Αστυνομίας από το 2006 έως το 2009 και αποχώρησε από την ενεργό υπηρεσία κατόπιν δικής του αιτήσεως με τον βαθμό του Υποστράτηγου. Έχει τιμηθεί από την Πολιτεία για το έργο του και την πορεία του ως υγειονομικός αξιωματικός με πολλά μετάλλια και παράσημα. Εκτός από το πλούσιο επιστημονικό και θεραπευτικό του έργο, άσκησε και διοικητικά καθήκοντα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Σήμερα ασκεί την ιατρική στο ιδιωτικό του ιατρείο. Είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών.

 

Ο Κωνσταντίνος Καρπούζης γεννήθηκε το 1958 στη Θεσσαλονίκη, όπου μεγάλωσε, σπούδασε και σταδιοδρόμησε. Ο πατέρας του, Αθανάσιος Καρπούζης, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη από πρόσφυγες γονείς. Ο παππούς του, Κωνσταντίνος Καρπούζης, ήταν από τη Στενήµαχο Ανατολικής Ρωμυλίας και η γιαγιά του, Αικατερίνη Κεραμμυδάκη, από την Κίο Προύσας. Ήρθαν πρόσφυγες στη Θεσσαλονίκη το 1922 με συμμετοχή και απώλειες μελών των οικογενειών τους κατά τον Μακεδονικό Αγώνα και τον Μικρασιατικό πόλεμο.

Η μητέρα του Κωνσταντίνου Καρπούζη, Στέλλα Φωκά, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη από πατέρα Κεφαλλονίτη, τον Διονύσιο Φωκά και μητέρα την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου από τα Καλάβρυτα. Έχει μια αδελφή, την Κατερίνα.

Ο Κωνσταντίνος Καρπούζης τελείωσε το 52ο Δημοτικό και στη συνέχεια φοίτησε στο 2ο και 10ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης. Από νεαρή ηλικία επιθυμούσε να γίνει στρατιωτικός γιατρός. Το 1977 πέτυχε την εισαγωγή του στη Στρατιωτική Ιατρική (ΣΣΑΣ) στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Με εξαιρετική πορεία στο Πανεπιστήμιο και τη Στρατιωτική Σχολή, αποφοίτησε το 1983 ως Ανθυπομοίραρχος-Ιατρός. Τοποθετήθηκε αρχικά στα Κεντρικά Ιατρεία Αθηνών και το 1986 μετετέθη στη Θεσσαλονίκη, όπου υπηρέτησε επί είκοσι τρία συνεχή χρόνια. Ειδικεύτηκε στη Ρευματολογία στα Νοσοκομεία Ιπποκράτειο και Άγιος Παύλος στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη αντίστοιχα. Δάσκαλός του υπήρξε ο αείμνηστος διευθυντής Ρευματολογίας Κώστας Βουδούρης. Με αμείωτο ενδιαφέρον και αγάπη για την ιατρική επιστήμη και τη Ρευματολογία, συμμετείχε σε πολλά σεμινάρια, συνέδρια και εκπαιδεύσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Επίσης, έλαβε μέρος σε ερευνητικές εργασίες και θεραπευτικά πρωτόκολλα. Είναι διακεκριμένος για την επιστημονική του κατάρτιση εντός και εκτός Ελλάδος.

Διετέλεσε Διευθυντής της Υγειονομικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης με τον βαθμό του ταξίαρχου της Ελληνικής Αστυνομίας από το 2006 έως το 2009. Υπηρέτησε επίσης ως Υποδιευθυντής του Υγειονομικού στην Αθήνα από το 2009 έως το 2010 και Πρόεδρος της Ανώτατης Υγειονομικής Επιτροπής. Το 2010 αποχώρησε από την ενεργό υπηρεσία κατόπιν δικής του αιτήσεως με τον βαθμό του Υποστράτηγου. Έχει τιμηθεί από την Πολιτεία για το έργο του και την πορεία του ως υγειονομικός αξιωματικός, με πολλά μετάλλια και παράσημα.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, ο Κωνσταντίνος Καρπούζης, εκτός από το πλούσιο επιστημονικό και θεραπευτικό του έργο άσκησε και διοικητικά καθήκοντα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ασυμβίβαστος με το μέτριο, δημιουργικός και ανήσυχος, είχε πολλούς στόχους και οράματα. Διακρινόμενος για τις καινοτόμες ιδέες και σκέψεις του, εργάστηκε επί μακρόν, συνεπικουρούμενος από υπηρεσιακούς και κοινωνικούς φορείς για την αποκέντρωση, την αναβάθμιση και την ενδυνάμωση των λειτουργιών και των υπηρεσιών Υγείας στη Μακεδονία και τη Θράκη. Αντιμετώπιζε τις δύσκολες καταστάσεις άμεσα, με αποφασιστικότητα, υπευθυνότητα, οξυδέρκεια και ψυχραιμία. Άνθρωπος με χιούμορ, συντελούσε στη δημιουργία ενός φιλικού, παραγωγικού και αποτελεσματικού κλίματος στην υπηρεσία του. Καθοριστικό ρόλο στη ζωή του έπαιξαν το οικογενειακό του περιβάλλον, η ιατρική, η υπηρεσιακή του πορεία και διάφορες κοινωνικές δραστηριότητες. Φιλικός, προσιτός και επιεικής με όλους, δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους νέους. Οι συμβουλές του προς αυτούς είναι να έχουν πίστη στον Θεό, στους στόχους τους, στις αρχές τους και στην ανθρώπινη αξία. Είναι ελεύθερο πνεύμα, με αγαπημένες του δραστηριότητες τη θάλασσα, το ψάρεμα και τις εξορμήσεις στη φύση. Άνθρωπος με εξαιρετικό ενδιαφέρον και ανησυχίες για τα κοινά της πόλης και τα δρώμενα σε αυτή.

Ο Κωνσταντίνος Καρπούζης σήμερα ζει και δραστηριοποιείται στη Θεσσαλονίκη, ασκώντας την ιατρική στο ιδιωτικό του ιατρείο.

Παντρεύτηκε τη Μαρία Καζάνη και απέκτησαν δύο παιδιά, τον Αθανάσιο και τον Νικόλαο. Ο Αθανάσιος γεννήθηκε το 1988 και είναι πτυχιούχος του Πολυτεχνείου Δυτικής Μακεδονίας της Σχολής Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Τεχνητή Νοημοσύνη. Ο Νικόλαος γεννήθηκε το 1992 και είναι πτυχιούχος του τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Sheffield. Έκανε μεταπτυχιακό στη Συμβουλευτική Ψυχολογία στο ίδιο Πανεπιστήμιο και μετά πιστοποιημένες σπουδές στη Γνωστική Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία.