Ο Χρίστος Καραολής γεννήθηκε στις 29 Απριλίου 1984 στο Λονδίνο, την πόλη όπου ζει και εργάζεται έως σήμερα. Οι ρίζες της οικογένειάς του βρίσκονται στην Κύπρο. Μεγάλωσε με τις ιστορίες των γονιών και των παππούδων του για τις ομορφιές της Κύπρου, τις πορτοκαλιές και τα περιβόλια της Μόρφου, το Ριζοκάρπασο και τον Απόστολο Ανδρέα αλλά και τον όλεθρο, την καταστροφή και την προσφυγιά που έφερε η τουρκική εισβολή τον Ιούλιο του 1974 και η κατοχή του 37% της Κύπρου, που συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Από την παιδική του ηλικία, με χιλιάδες Ελληνοκυπρίους, συμμετέχει σε όλες τις εκδηλώσεις για τον τερματισμό της τουρκικής κατοχής, την ελευθερία και την επανένωση της Κύπρου. Συνεχίζει να αγωνίζεται με πάθος για την προάσπιση της Κυπριακής Δημοκρατίας και την ελευθερία της Κύπρου Διετέλεσε επί σειρά ετών Πρόεδρος της Νεολαίας της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας Η.B. και της Νεολαίας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αποδήμων Κυπρίων (ΝΕΠΟΜΑΚ) Σήμερα, ο Χρίστος Καραολής, είναι Πρόεδρος της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας Ηνωμένου Βασιλείου και αποτελεί το νεότερο μέλος του Συμβουλίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αποδήμων Κυπρίων.
Ο παππούς του, ο συνονόματος Χρίστος Καραολής, γεννήθηκε και έζησε στη Μόρφου. Ήταν γεωργός στο επάγγελμα. Ο βιογραφούμενος δεν είχε τη χαρά να τον γνωρίσει, γιατί έφυγε από τη ζωή τρία χρόνια πριν τη γέννησή του. Με τη γιαγιά Χρυστάλα, η οποία ήταν επίσης από τη Μόρφου, απέκτησαν πέντε παιδιά. Ο πατέρας του βιογραφούμενου, Αντρέας, ήταν το πρώτο παιδί της οικογένειας. Γεννήθηκε το 1939 στη Μόρφου. Αποφοίτησε από το Ελληνικό Γυμνάσιο Μόρφου, σπούδασε στην Παιδαγωγική Ακαδημία Κύπρου και εργάστηκε ως δάσκαλος στην Κύπρο. Συμμετείχε στον επικό απελευθερωτικό αγώνα της Κύπρου του 1955-1959 κατά της βρετανικής αποικιοκρατίας . Το 1969, αποσπάστηκε στο Λονδίνο από το Υπουργείο Παιδείας, με τέσσερις άλλους εκπαιδευτικούς, για να βοηθήσουν στην καλύτερη οργάνωση και λειτουργία των ελληνικών παροικιακών σχολείων. Από το 1972-1981 δίδαξε σε Αγγλικά και Ελληνικά σχολεία της παροικίας και από το 1981 διορίστηκε Γραμματέας της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας Η.Β. και της Ελληνικής Κυπριακής Αδελφότητας Το 1983, παντρεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του, τη Μαρία Παλλήκαρου, η οποία γεννήθηκε στο Λονδίνο το 1947 από το Γρηγόρη και την Αντριάνα.
Ο παππούς Γρηγόρης γεννήθηκε στο Σύσκληπο της Κύπρου το 1916 και όταν αποφοίτησε από τη Σχολή Σαμουήλ στη Λευκωσία, εργάστηκε στην Παλαιστίνη, ενώ το 1937 μετανάστευσε στο Λονδίνο. Με την έναρξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου κατετάγη στον Αγγλικό στρατό και πολέμησε στην Αίγυπτο την Παλαιστίνη, τη Γαλλία και τη Γερμανία. Όταν τελείωσε ο πόλεμος, εγκαταστάθηκε στο Λονδίνο και άνοιξε το δικό του εστιατόριο. Στο μεταξύ, είχε γνωρίσει τη σύντροφο της ζωής του, τη γιαγιά Αντριάνα, η οποία καταγόταν από το Ριζοκάρπασο της Κύπρου. Παντρεύτηκαν και απέκτησαν την κόρη τους Μαρία. Η γιαγιά είχε άλλα δύο παιδιά, τον Παναγιώτη και τον Ζαχαρία, από τον πρώτο της σύζυγο που είχε αποβιώσει. Το 1974 πούλησαν το εστιατόριο, αγόρασαν σπίτι και εγκαταστάθηκαν στο Β. Λονδίνο.
Η μητέρα του βιογραφούμενου σπούδασε Οικονομικά στο London School of Economics. Ασχολήθηκε με την εκπαίδευση, συνταξιοδοτήθηκε ως διευθύντρια Αγγλικού Γυμνασίου και της απονεμήθηκε η τιμητική διάκριση OBE από τη Βασίλισσα, για τις εξαίρετες υπηρεσίες της στην εκπαίδευση της Βρετανίας. Οι γονείς του βιογραφούμενου απέκτησαν τρία παιδιά, τον βιογραφούμενο Χρίστο, τον Γρηγόρη και τον Γιώργο.
Ο Γρηγόρης γεννήθηκε το 1985 στο Λονδίνο. Σπούδασε Χημεία στο Πανεπιστήμιο του Cambridge και σήμερα, ζει και εργάζεται στο Λονδίνο. Είναι παντρεμένος και έχει αποκτήσει δύο κόρες, την Αντριάνα, που γεννήθηκε το 2015 και την Κλειοδώρα που γεννήθηκε το 2017.
Ο Γιώργος γεννήθηκε το 1987 στο Λονδίνο. Σπούδασε Οικονομικά στο LSE και σήμερα εργάζεται στο City Group στο Λονδίνο.
Ο βιογραφούμενος Χρίστος αποφοίτησε από το Queen Elizabeth Boys School το 2002. Στη συνέχεια, σπούδασε Νομικά στην Οξφόρδη και κατόπιν πήρε υποτροφία από το Ίδρυμα του Πρίγκηπα της Ουαλλίας (Prince of Wales Scholarship). Όταν έλαβε το δίπλωμα του δικηγόρου (Barrister at Gray’s Inn.), εργάστηκε για τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό (Deputy Prime Minister) της Βρετανίας ως γραμματέας ερευνητής. Το 2007, άρχισε να εργάζεται στο Bain & Company ως στρατηγικός σύμβουλος και σήμερα κατέχει τη θέση του Διευθυντή στην εταιρεία, όπου ειδικεύεται στον τραπεζικό τομέα.
Ο Χρίστος, εκτός από επιτυχημένος επαγγελματίας, είναι άνθρωπος με μεγάλη κοινωνική δράση. Το 2002, εξελέγη στο ιδρυτικό συμβούλιο της “ΝΕΠΟΜΑΚ” (Νεολαίας Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αποδήμων Κυπρίων) ως μέλος του ΔΣ. Το 2005, εξελέγη Πρόεδρος της Περιφέρειας της ΝΕΠΟΜΑΚ στην Αγγλία και το 2006 εξελέγη Πρόεδρος της Παγκόσμιας ΝΕΠΟΜΑΚ με θητεία μέχρι το 2014. Αυτά τα οκτώ χρόνια η ΝΕΠΟΜΑΚ έγινε ένα παγκόσμιο δίκτυο με 15.000 μέλη και δραστηριότητα σε 35 πόλεις παγκοσμίως. Το 2015, εξελέγη Πρόεδρος της ΕΚΟ (Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας) Ηνωμένου Βασιλείου και είναι ο πρώτος Πρόεδρος που γεννήθηκε στην Αγγλία.
Η ΕΚΟ ιδρύθηκε το 1974 μετά την τουρκική εισβολή για να οργανώνει εκδηλώσεις προβολής, προώθησης και προάσπισης των δικαίων της Κύπρου στα κέντρα αποφάσεων του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρώπης, να συντονίζει τις δραστηριότητες της ομογένειας πάνω στο Κυπριακό Ζήτημα και να εργάζεται για τη διατήρηση της ελληνικής ταυτότητας της ομογένειας και τη σύσφιγξη των δεσμών των αποδήμων με την Κύπρο και την Ελλάδα. Ενθαρρύνει και προτρέπει τα μέλη της παροικίας να συμμετέχουν ενεργά στα βρετανικά πολιτικά κόμματα. Η ΕΚΟ αποτελείται από 70 μέλη, σωματεία και σε αυτά συμμετέχουν τα παραρτήματα των πολιτικών κομμάτων της Κύπρου, επιχειρηματικά σωματεία, οργανώσεις από πόλεις και χωριά της Κύπρου κ.ά. Ο Πρόεδρος έχει την ευθύνη για τη στρατηγική της ΕΚΟ και την τακτική επικοινωνία με Βουλευτές μέλη της Κυβέρνησης, τα Εργατικά Συνδικάτα, τα σωματεία εθνικών μειονοτήτων, δημοσιογράφους, ακαδημαϊκούς και άλλες προσωπικότητες της Βρετανίας. Επίσης, εργάζεται για τη συμμετοχή όσο το δυνατό περισσότερων μελών της νεολαίας στην Ομοσπονδία. Η αποστολή τους είναι να έχουν τακτική επαφή με βουλευτές και άλλους παράγοντες, να μεγαλώσουν την κοινοβουλευτική ομάδα που υποστηρίζει την Κύπρο και τα εθνικά μας θέματα και να κάνουν λόμπυ στην Κυβέρνηση και την Αντιπολίτευση για τον τερματισμό της τουρκικής κατοχής, την αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων την κατάργηση των αναχρονιστικών εγγυήσεων, την επιστροφή των προσφύγων στις πατρογονικές τους εστίες, την ελευθερία και την επανένωση της Κύπρου και του λαού της.
Ο βιογραφούμενος αγαπάει πολύ την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Κύπρο, και την επισκέπτεται κάθε χρόνο.