Μενού Κλείσιμο

Γρίβας Νεκτάριος

Ο Νεκτάριος Γρίβας γεννήθηκε στις 30 Μαΐου 1969 στο Αγρίνιο. Οι ρίζες της οικογένειάς του από τον πατέρα του είναι από τα Άγραφα και από τη μητέρα του από την Ευρυτανία. Σήμερα ο ίδιος ζει στο Αγρίνιο με την οικογένειά του και δραστηριοποιείται επαγγελματικά στον τομέα της οινοποιίας με την εταιρεία «ΟΙΝΟΠΟΙΪΑ ΓΡΙΒΑΣ».

 Ο παππούς του από την πλευρά του πατέρα του ονομαζόταν Γεώργιος. Γεννήθηκε στο ορεινό χωριό Δομνίστα Ευρυτανίας, όπου και έζησε. Τα τελευταία χρόνια της ζωής του εγκαταστάθηκε στη Λεύκα Αγρινίου. Ήταν βαρελοποιός και γεωργός. Έφτιαχνε βαρέλια και τα συντηρούσε. Πολέμησε το 1922. Με τη γιαγιά Λαμπρινή απέκτησαν τέσσερα παιδιά, τον Γιάννη, τον Νικόλαο, τη Σπυριδούλα και τη Βασιλική. Ο παππούς είχε και άλλα πέντε παιδιά από την πρώτη του γυναίκα, τα οποία μεγάλωσαν με τη γιαγιά Λαμπρινή.

Ο παππούς του από την πλευρά της μητέρας του ονομαζόταν Κωνσταντίνος. Έζησε στη Δομνίστα και στο Κεφαλόβρυσο Αιτωλικού. Ήταν χτίστης σπιτιών. Έλαβε μέρος στον πόλεμο του 1922.

Ο πατέρας του ονομαζόταν Νικόλαος. Γεννήθηκε το 1924 στη Δομνίστα Ευρυτανίας. Ξεκίνησε να εργάζεται ως βαρελοποιός μαζί με τα αδέρφια του και ύστερα έγινε γαλατάς. Έλαβε μέρος στον Εμφύλιο και μετά τον πόλεμο έμεινε στη Λεύκα, όπου συνέχισε τη δουλειά του γαλατά και του μεταφορέα. Παράλληλα, ασχολούνταν με τη γεωργία, την κτηνοτροφία και την οινοποιία και στη συνέχεια ήρθε στο Αγρίνιο, όπου άνοιξε ταβέρνα και παντοπωλείο από το 1970 μέχρι το 1980. Την επιχείρηση συνέχισε ο γιος του Γιώργος. To 1995 έκλεισε η επιχείρηση, αλλά το 2003 ξανάνοιξε με άλλη μορφή ως οινοπωλείο. Ο Νικόλαος Γρίβας έφυγε από τη ζωή το 2006. Παντρεύτηκε την Ευθυμία Πανάγου, η οποία γεννήθηκε τον Νοέμβρη του 1926 στη Δομνίστα από τον Κωνσταντίνο και τη Μαρία Πανάγου.

Ο Νικόλαος με τη Μαρία απέκτησαν πέντε παιδιά, τον Γιώργο, τον Κώστα, τη Λαμπρινή, τη Μαρία και τον Νεκτάριο. Ο Γιώργος ζει στο Αγρίνιο και είναι επιχειρηματίας. Έχει δύο παιδιά, τον Νίκο και την Έφη. Ο Κώστας ζει στο Αγρίνιο και είναι συνταξιούχος. Έχει δύο παιδιά, τον Νίκο και την Κατερίνα. Η Λαμπρινή ζει στο Αγρίνιο και εργάζεται στην οικογενειακή επιχείρηση. Έχει δύο παιδιά, τον Νίκο και τη Γεωργία. Η Μαρία ζει στην Αμερική και έχει εστιατόρια. Έχει τέσσερα παιδιά, τον Βαγγέλη, τον Νίκο, τον Ντίνο και την Πάμελα.

Ο Νεκτάριος τελείωσε το Λύκειο στο Αγρίνιο. Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στη Λαμία στο Σώμα Υλικού Πολέμου. Απολύθηκε το 1989. Εγκαταστάθηκε στο Αγρίνιο και εργάστηκε στην επιχείρηση του αδερφού του Γιώργου. Μετά τον γάμο του το 1997 άνοιξε την πρώτη επιχείρηση-πιτσαρία, την «PIZZA CHEF» στην πλατεία Χατζόπουλου. Παράλληλα, ασχολήθηκε με την παραγωγή και το εμπόριο κρασιών. Το 2004 πούλησε την πιτσαρία και ασχολήθηκε αποκλειστικά με την επιχείρηση που είχε ξεκινήσει από τον πατέρα του το 1968, ένα οινοποιείο στη Λεύκα και το οινοπωλείο στη Γεωργίου Δροσίνη, στην παλιά ταβέρνα του πατέρα του.

Παντρεύτηκε την Αρετή Καρακώστα, του Βασιλείου και της Σταυρούλας, με καταγωγή από το Μαλεβρό Αιτωλοακαρνανίας. Απέκτησαν δύο παιδιά, τον Νίκο, ο οποίος γεννήθηκε το 1995 και σπούδασε οικονομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και τον Βασίλη, ο οποίος γεννήθηκε το 1999 και σπούδασε νοσηλευτής στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ο Νίκος αφού ολοκλήρωσε τη στρατιωτική του θητεία στο Διδυμότειχο Έβρου, επέστρεψε στην οικογενειακή επιχείρηση ως συνεχιστής του πατέρα του.

GRIVAS WINES

Η εταιρεία ξεκίνησε το 2003 και κάθε χρόνο είχε ανοδική πορεία. Η οικογένεια Γρίβα έπαιρνε καλό σταφύλι από το οποίο έκανε καλό κρασί. Έτσι καταξιώθηκαν στον τόπο τους, κατακτώντας ένα πολύ μεγάλο ποσοστό της αγοράς. Το 2007 έφτιαξαν ένα καινούριο οινοποιείο και επεκτάθηκαν σε όλη τη Δυτική Ελλάδα με καλά αποτελέσματα. Έδωσαν έμφαση στην ποιότητα και στη διαφήμιση. Ήταν οι πρώτοι μάλιστα που έκαναν τηλεοπτική διαφήμιση με μεγάλη επιτυχία στην Περιφέρειά τους. Σήμερα παράγουν λευκό, ροζέ, κόκκινο κρασί καθώς και ημίγλυκα κρασιά, λευκό και κόκκινο. Οι ποικιλίες τους είναι Σαββατιανό, Ροδίτης, Chardonnay, Μοσχάτο Αμβούργου, Cabernet, Merlot, Αγιωργίτικο και Αυγουστιάτης. Η επιχείρηση έχει μια σταθερά ανοδική πορεία με σκοπό να οργανωθεί και να επεκταθεί περισσότερο. Ήδη ξεκίνησε η περαιτέρω επέκταση του οινοποιείου.