Ο Γιάννης Ανδριόπουλος του Γιώργου και της Αικατερίνης-Αγάπης, γεννήθηκε την 1η Νοεμβρίου 1966 στην Αθήνα. Σπούδασε στο ΤΕΙ Μηχανολογίας. Από το 1987 μέχρι σήμερα ασχολείται με την κατασκευή και πώληση κοσμημάτων, ασημικών και ειδών δώρου. Διατηρεί δικό του εργαστήριο και κατάστημα στο Νέο Ψυχικό, στην οδό Αδριανού 8.
Ο προ-προπάππος της οικογένειας, Κωνσταντής Μακρής, γεννήθηκε το 1840 στην Κεραμιδιά Ηλείας. Από μαρτυρίες του παππού του Γιάννη, ο Κωνσταντής Μακρής είναι απόγονος των Μακραίων της Αρακύνθου Αιτωλοακαρνανίας. Ο πιο θρυλικός της οικογένειας ήταν ο Στρατηγός Δημήτριος Μακρής. Το ρητό του «εγώ την μέση μου δεν την τσακάω», δηλαδή δεν προσκυνάω, το είπε μπροστά στον Όθωνα, δείγμα ανδρείας και υπερηφάνειας. Στον εμφύλιο του 1923 κράτησε ουδέτερη στάση. Ήταν ένας από τους τρεις οπλαρχηγούς της εξόδου του Μεσολογγίου. Η οικογένειά του Κωνσταντή, κυνηγημένη από τους Τουρκοαιγύπτιους του Ιμπραήμ, μετά την έξοδο του Μεσολογγίου, πέρασε στην περιοχή Πηνείας (κοινότητα που περιλαμβάνει όλα τα χωριά γύρω από τον ποταμό Πηνειό), όπου εγκαταστάθηκε μόνιμα (μάλιστα σε ηλικία περίπου 50 ετών διετέλεσε και δήμαρχος της περιοχής με 44 χωριά τότε). Σε μικρή ηλικία απεβίωσε η αδελφή του Ανδριάνα ή Ανδριανή από ανίατη ασθένεια και ο πατέρας του άλλαξε το επώνυμό του από Μακρής σε Ανδριόπουλος για να τιμήσει τη μνήμη της (Ανδριανή και -όπουλος, κατάληξη ονομάτων της Ηλείας). Αυτό το επώνυμο κρατά η οικογένεια μέχρι σήμερα.
Ο Κωνσταντής παντρεύτηκε την Ελισάβετ κι απέκτησαν πέντε γιους και μία κόρη, ανάμεσα τους και τον Αριστοτέλη, προπάππο του Γιάννη. Ο Αριστοτέλης Ανδριόπουλος γεννήθηκε το 1870 στην Κεραμιδιά και σκοτώθηκε στις 17 Ιουλίου 1944 από τους Γερμανούς, οι οποίοι αφού έκαψαν το χωριό σκότωσαν και άμαχο πληθυσμό. Ο Αριστοτέλης παντρεύτηκε τη συμπατριώτισσά του, Αφροδίτη Μπουντουβή (στην οικογένεια Μπουντουβή ανήκει ο εκλιπών βουλευτής της Ν.Δ. Αχιλλέας) κι απέκτησαν οκτώ παιδιά, τον Γιώργο, τον Βασίλη (1912-1993), τον Γιάννη, παππού του βιογραφούμενου (1900-1989), την Αμαλία, τον Θεμιστοκλή, την Ιφιγένεια και την Ανδρομάχη.
Ο Αριστοτέλης ήταν ζωέμπορος και κτηματίας. Είχε περίοπτη κοινωνική θέση και ως γιος του δημάρχου, αλλά κυρίως λόγω της προσωπικότητάς του, καθώς ήταν ένθερμος υπερασπιστής του δικαίου.
Ο παππούς και συνονόματος του Γιάννη Ανδριόπουλου, γεννήθηκε το 1900 στην Κεραμιδιά και πέθανε το 1989. Σαν στρατιώτης έφτασε μέχρι το Αφιόν Καραχισάρ και έζησε την μικρασιατική καταστροφή του 1922. Στην Κεραμιδιά ήταν ιδιοκτήτης καταστήματος, που στην εποχή του αποτελούσε συνδυασμό καφενείου, εμπορικού και κρεοπωλείου. Μετά τον πόλεμο, το εμπορικό μετατράπηκε σε μονοπώλιο πουλώντας οινόπνευμα, σπίρτα, αλάτι, καπνό κλπ. Χάρη στην περίοπτη κοινωνική του θέση και στις γνωριμίες του, κράτησε ισορροπίες σε δύσκολες εποχές όπως αυτή του 1944-1949. Άνθρωπος με υψηλό αίσθημα του δικαίου, είχε τοποθετηθεί εισαγγελέας σε Λαϊκά Δικαστήρια χωρίς να ανήκει σε καμία παράταξη, έχοντας εκτίμηση και αποδοχή από τις δύο πλευρές.
Παντρεύτηκε το 1926 την Αθανασία Ματσούκα του Πέτρου (1904-1982), επίσης από την Κεραμιδιά κι απέκτησαν πέντε παιδιά, την Ελισάβετ, τη Μάχη, τη Μαγδαληνή, τον Αριστοτέλη και τον Γιώργο. Έφυγε κοντά 90 ετών, με πολλά εγγόνια και δισέγγονα.
Ο Γιώργος Ανδριόπουλος (1934-2020), πατέρας του Γιάννη, γεννήθηκε στις 12 Ιουνίου 1934 στην Κεραμιδιά της Ηλείας. Αναζητώντας καλύτερες συνθήκες ζωής, ήλθε το 1956 στην Αθήνα, μετά την θητεία του στην αεροπορία, όπου κατάφερε και αποφοίτησε το 1960 από την Σχολή Αστυνομίας Πόλεων όπου και συνταξιοδοτήθηκε το 1986 με βαθμό Ανθυπαστυνόμου.
Ως αστυνομικός διατήρησε το αίσθημα του δικαίου και την πίστη στις ηθικές αρχές όπως ο πατέρας του, Ιωάννης. Προσπαθούσε πάντα να ισορροπεί καταστάσεις, χωρίς να αλλοιώνει το δύσκολο έργο του, τα πιστεύω, τα ιδανικά και τις αξίες του.
Επέλεξε το επάγγελμα του αστυνομικού για όλους τους παραπάνω λόγους κι εκτέλεσε τα καθήκοντά του από επιτελικές θέσεις στο Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως.
Το 1965 παντρεύτηκε την Αικατερίνη-Αγάπη Αλαμάνου, γεννημένη το 1937 στην Κέρκυρα, κι απέκτησαν τρία παιδιά, τον Γιάννη (1/11/1966), τον Ελευθέριο (28/4/1969) και την Αθανασία (5/7/1974).
Ο Γιάννης Ανδριόπουλος γεννήθηκε την 1η Νοεμβρίου 1966 στην Αθήνα. Μετά την αποφοίτησή του από το Λύκειο, σπούδασε στο ΤΕΙ Μηχανολογίας. Γνώρισε από μικρός τον τομέα της αργυροχρυσοχοΐας και από το 1987 μέχρι σήμερα ασχολείται με την κατασκευή και πώληση κοσμημάτων και ασημικών.
Σε επαγγελματικό ταξίδι στο Λίβανο, όπου είχε ανοίξει και εργαστήριο αργυροχρυσοχοΐας και το επέβλεπε με συνεχείς επισκέψεις, γνώρισε τη μετέπειτα σύζυγό του, Μαργαρίτα Ελβατζιάν επίσης αργυροχρυσοχόο, Αρμενικής καταγωγής, η οποία γεννήθηκε στη Βηρυτό του Λιβάνου στις 11 Νοεμβρίου 1973.
Το ζευγάρι παντρεύτηκε το 1998 και έχουν αποκτήσει δύο κόρες, την Ιωάννα, γεννημένη στις 7 Οκτωβρίου 1999, φοιτήτρια του Παιδαγωγικού Τμήματος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και την Αικατερίνη-Αγάπη, γεννημένη στις 13 Απριλίου 2001, επίσης φοιτήτρια του ΠΑΔΑ Αθηνών του τμήματος τουριστικών επιχειρήσεων.
Μέχρι σήμερα, ο Γιάννης και η Μαργαρίτα εργάζονται μαζί στο εργαστήριο και στο ιδιόκτητο κατάστημα που διατηρεί ο Γιάννης στο Νέο Ψυχικό, στην οδό Αδριανού 8.
Όλες οι γενιές της οικογένειας Ανδριόπουλου εκπροσωπούνται από ανθρώπους που αγαπούσαν το εμπόριο, κάτι που συναντάμε μέχρι και στον τελευταίο εκπρόσωπο της οικογένειας, τον Γιάννη Ανδριόπουλο. Ήταν όλοι τους αυτοδημιούργητοι επαγγελματίες και λόγω της ισχυρής προσωπικότητας που διέθετε ο καθένας τους, τύχαιναν της αναγνώρισης και της αποδοχής των συμπατριωτών τους.
Το ρητό τους είναι: «Εκεί που πας, πρόσεχε να μην αδικήσεις!»
Σήμερα, ο Ιωάννης Ανδριόπουλος διατηρεί συναισθηματικές σχέσεις με το χωριό.
Είναι υποστηρικτής της Παγκόσμιας Προσκοπικής Κίνησης από το 1976, μέλος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και ενταγμένος στην Ένωση Παλαιών Προσκόπων του 1ου Συστήματος Ψυχικού.