Μενού Κλείσιμο

Χαλκιαδάκης Θεόφιλος

• Έτος Γεννήσεως: 1920
• Επάγγελμα: Επιχειρηματίας
• Τόπος Καταγωγής: Τζερμιάδο Λασιθίου Κρήτης, Κρήτη, Ελλάδα
• Τόπος Διαμονής: -

Ο Θεόφιλος Χαλκιαδάκης ήταν οικονομολόγος και επιχειρηματίας. Απέκτησε δύο παιδιά, τον Μανώλη και τον Νίκο Χαλκιαδάκη.

Οι ρίζες του Θεόφιλου Χαλκιαδάκη είναι από το Τζερμιάδο της Κρήτης. Ο πατέρας του λεγόταν Μανώλης Χαλκιαδάκης. Το επίθετο Χαλκιαδάκης προέρχεται από το επάγγελμα του χαλκιά. Ο πατέρας του διατηρούσε κατάστημα στο Ηράκλειο με εμπορικά είδη. Απεβίωσε σε ηλικία 87 ετών. Η μητέρα του λεγόταν Μαριάννα Παντατοσάκη και καταγόταν από τον Άγιο Βασίλη.

Απέκτησαν τρία παιδιά, τον βιογραφούμενο Θεόφιλο, τον Ιωάννη και την Φωτεινή.

Ο Ιωάννης ήταν Καθηγητής Ιατρικής, γυναικολόγος. Η Φωτεινή ήταν παντρεμένη με τον Ανδρέα Χούνδουρο αλλά δυστυχώς έμεινε νέα χήρα με ένα παιδί.

Ο Θεόφιλος Χαλκιαδάκης ήταν οικονομολόγος και επιχειρηματίας. Παντρεύτηκε το 1958 τη Χριστίνα Γενναράκη και απέκτησαν δύο παιδιά, τον Μανώλη και τον Νίκο.

Ο Εμμανουήλ Χαλκιαδάκης είναι ιατρός Καρδιολόγος. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Νάπολης στην Ιταλία, απ’ όπου αποφοίτησε το 1987. Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία για δύο χρόνια στο Ναυτικό Νοσοκομείο Χανίων. Κατά τη διάρκεια αυτών των δύο ετών, παρακολούθησε θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα Καταδυτικής Ιατρικής στην Αθήνα, αποκτώντας την ανάλογη βεβαίωση σπουδών. Κατά τη διάρκεια του δεύτερου έτους της θητείας, παρακολούθησε για ένα έτος θέματα παθολογίας στο Ναυτικό Νοσοκομείο Χανίων, συμμετέχοντας σε πολλές επιστημονικές εργασίες. Ολοκλήρωσε την υποχρεωτική υπηρεσία υπαίθρου στο χωριό Αλάγνι Ηρακλείου, η οποία περιλάμβανε εφημερίες στο Κέντρο Υγείας Αρκαλοχωρίου. Ξεκίνησε την ειδικότητά του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, ολοκληρώνοντάς την το 1994. Καθ’ όλη τη διάρκεια των τριών ετών της ειδικότητας, εκπαιδεύτηκε ειδικά στον υπέρηχο καρδιάς και συμμετείχε σε διάφορες ιατρικές και επιστημονικές εργασίες.

Το 1995, ίδρυσε το ιδιωτικό του ιατρείο στο Ηράκλειο Κρήτης και ταυτόχρονα υπέγραψε σύμβαση αορίστου χρόνου με το ΙΚΑ Ηρακλείου, για παροχή υπηρεσιών της ειδικότητάς του. Στο τελευταίο δραστηριοποιείται μέχρι και σήμερα. Ταυτόχρονα, κατά το χρονικό διάστημα 1995-2001, συνεργάστηκε με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, εκτελώντας εξετάσεις κοπώσεων με σπινθηρογράφημα.

Τρέφει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στις νέες ιατρικές και επιστημονικές δραστηριότητες, για τις οποίες μένει πάντα ενήμερος, λαμβάνοντας μέρος σε αναρίθμητα συνέδρια και ιατρικά συμπόσια, σε ιατρικές μελέτες και επιστημονικές εργασίες, τόσο στο εξωτερικό όσο και εντός Ελλάδος. Συμμετέχει ενεργά σε μια ομάδα εργασίας πυρηνικής ιατρικής (σπινθηρογραφήματα καρδιάς).

Είναι Μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου, της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας και της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Υπερήχων.

Ο Νίκος Χαλκιαδάκης γεννήθηκε το 1965 στο Ηράκλειο Κρήτης και μεγάλωσε εκεί. Το 1982 αποφοίτησε από το Λύκειο Κοραής και συνέχισε τις σπουδές του σε Τουριστική Σχολή στο Μόναχο της Γερμανίας. Μιλάει πέντε γλώσσες (Αγγλικά, Γερμανικά, Ολλανδικά, Ιταλικά και Γαλλικά) και γνωρίζει άριστα τον τουριστικό τομέα. Είναι παντρεμένος με την Άνια και το 1990 απέκτησαν έναν γιο.

Από τον Μάρτιο του 2013 είναι Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου με στόχους την ένωση και εγγραφή περισσότερων μελών στην Ένωση και την επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν. Μετέχει συνεχώς σε σεμινάρια και εκθέσεις τουρισμού σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.

Έχει επίσης σκοπό και στόχο, μέσω της Ένωσης Ξενοδόχων, να ενώσει τον Πρωτογενή τομέα (αγροτικά προϊόντα) με τον δευτερογενή (Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις).

Ο Νίκος Χαλκιαδάκης είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της επιχείρησης Θεόφιλος Χαλκιαδάκης Α.Ε. που δραστηριοποιείται στον κλάδο της φιλοξενίας από το 1980. Οι επενδύσεις όλων αυτών των χρόνων σε ανέγερση νέων σύγχρονων ξενοδοχειακών μονάδων είναι πολλές. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία έχει επενδύσει στην κατασκευή νέων ξενοδοχειακών συγκροτημάτων τα τελευταία χρόνια, με το Cactus Bay να καλωσορίζει τους επισκέπτες του κατά τη θερινή περίοδο του 2018 και να συνεχίζει με το Cactus Mare κατά τη θερινή περίοδο του 2019, ενώ ταυτόχρονα συνεχίζονται οι ανακαινίσεις και η δημιουργία πρόσθετων υποδομών στα Cactus Royal 5* & Cactus Beach 4*.

Η ισχυρή επενδυτική δραστηριότητα της οικογενειακής επιχείρησης συμβάλλει σημαντικά στην περαιτέρω αύξηση της απασχόλησης, καθώς υπολογίζεται ότι τα Cactus Hotels απασχολούν περίπου 350 εργαζόμενους. Επίσης, η επιλογή τοπικών προμηθευτών και παραγωγών είναι ένα γνωστό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της επιχείρησης, συμβάλλοντας έτσι περισσότερο στην οικονομική ενίσχυση της τοπικής κοινότητας.

Προσφέροντας μια μεγάλη ποικιλία τύπων καταλυμάτων, τα Cactus Hotels είναι κατάλληλα ακόμη και για τους πιο απαιτητικούς ταξιδιώτες. Τα ξενοδοχεία Cactus αποτελούν την ιδανική επιλογή για διακοπές.

Αποστολή της επιχείρησης και κύρια φιλοσοφία της διοίκησης είναι να παρέχει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, πάντα σύμφωνα με τις πολιτικές που αναφέρονται στο περιβάλλον, την τοπική κοινότητα, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την εθνική κληρονομιά. Η δέσμευση της εταιρείας για διασφάλιση και διατήρηση της βιωσιμότητας είναι απόλυτη και ενισχύεται κάθε χρόνο. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τελευταία 6 χρόνια, η επιχείρηση έχει αποσπάσει μια σειρά βραβείων τοπικού, εθνικού αλλά και παγκόσμιου χαρακτήρα, για την ιδιαίτερη συμβολή της στην προστασία του περιβάλλοντος, την εξυπηρέτηση των πελατών καθώς και τις παρεχόμενες υπηρεσίες της. Ενδεικτικά αναφέρουμε: Travelife, Green Key, Ελληνικό πρωινό, We Do Local, TUI Umwelt Champion, TUI Top Quality Σήμα Κρήτη, Tripadvisor excellence, World Luxury Spa Award 2019, Bravo Sustainability Award, Greek Hospitality Awards, Bizz winner award, Treasures of Greek Tourism, Holidaycheck award κ.ά.