Μενού Κλείσιμο

Αδαμάκη Βικτωρία

Η Βικτώρια Αδαμάκη γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στη Νομική Σχολή της Θεσσαλονίκης, συνεχίζοντας τις σπουδές της και στο εξωτερικό. Διατηρεί δικό της συμβολαιογραφείο στην Κυψέλη.

 Η οικογένεια της βιογραφούμενης από τη μεριά του πατέρα της κατάγεται από τα Χανιά της Κρήτης. Ο παππούς, Γεώργιος Αδαμάκης, ήταν δάσκαλος και έφτασε ως επιθεωρητής Δημοτικών Σχολείων. Γεννήθηκε το 1880 και πέθανε σε νεαρή ηλικία το 1925 από δάγκειο πυρετό. Είχε πάρει μέρος στον Μικρασιατικό πόλεμο. Ήταν παντρεμένος με την Παρασκευή κι απέκτησαν δώδεκα παιδιά, οι οποίοι έγιναν όλοι επιστήμονες. Ο πατέρας της βιογραφούμενης, Κωνσταντίνος, γεννημένος το 1913, πήρε 3 πτυχία μεταπολεμικά, αυτό της Νομικής, της Παντείου και των Οικονομικών. Εργάστηκε ως δημόσιος υπάλληλος του Υπουργείου Οικονομικών και αργότερα ως Γενικός Διευθυντής του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους. Στην επταετία δήλωσε την παραίτησή του καθώς του πρότειναν να βγάλει λόγο για την 21η Απριλίου στο Παλλάς και εκείνος σαφώς αρνήθηκε. Με την αποκατάσταση της δημοκρατίας το 1974 δεν δικαιώθηκε αλλά το 1982 από τις επιτροπές που συστάθηκαν για τους εκδιωχθέντες από τη χούντα δεν επανήλθε ποτέ, καθώς είχε συμπληρώσει το όριο συνταξιοδότησης. Έφυγε από τη ζωή το 1990 σε ηλικία 77 ετών.

Η οικογένεια από τη μεριά της μητέρας της έχει καταγωγή από την Πάτρα από τον πατέρα και από την Καρδίτσα από τη μητέρα. Ο παππούς της βιογραφούμενης, Χρήστος Γεωργόπουλος, γεννημένος το 1896, ήταν έφορος καπνού και έτσι είχε στην διάρκεια της ζωής του διάφορες μεταθέσεις. Παντρεύτηκε τη Βικτώρια Γκάνα από την Καρδίτσα και απέκτησαν δύο κόρες, την Αιμιλία, μητέρα της βιογραφούμενης και την Ευαγγελία. Η μητέρα τελείωσε το Πάντειο Πανεπιστήμιο και εργαζόταν στο Υπουργείο Συντονισμού. Παντρεύτηκε το 1948 και απέκτησε τρία παιδιά, τη βιογραφούμενη, τον Γιώργο -διπλωμάτη στο επάγγελμα- και την Ιωάννα. Η Ιωάννα ήταν παντρεμένη με τον δικηγόρο Αθηνών Γεώργιο Τουρλούκη, με τον οποίο απέκτησαν μία κόρη, τη Μελίνα. Η Ιωάννα έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 45 ετών.

Η βιογραφούμενη γεννήθηκε στην Αθήνα και πήγε σχολείο στο 6ο Θηλέων. Κατόπιν εξετάσεων, εισήχθη στη Νομική Σχολή Θεσσαλονίκης. Τελειώνοντας, πήρε και το πτυχίο του Πολιτικού Τμήματος της Νομικής. Γυρνώντας στην Αθήνα και παίρνοντας με άριστα τα πτυχία της, γράφτηκε στο πρώτο έτος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών αλλά δε συνέχισε τη φοίτησή της καθώς άρχισε την καριέρα της στα Νομικά, κάνοντας άσκηση σε αυτό τον τομέα. Έπειτα, πήγε στην Αμερική αφού πήρε υποτροφία από το Columbia της Νέας Υόρκης και παρακολούθησε μαθήματα business administration για ένα χρόνο. Παράλληλα, πήρε υποτροφία από το Πανεπιστήμιο της Δαμασκού στο Ελληνιστικό Δίκαιο όπου και φοίτησε για άλλον ένα χρόνο.

Κατά τα γυμνασιακά και φοιτητικά της χρόνια υπήρξε πρωταθλήτρια στα 100μ. και στο απλούν. Υπήρξε δεύτερη πανελλήνια σκακίστρια γυναικών καθώς από την ηλικία των 13 ετών ασχολούνταν με το σκάκι. Επίσης, επί πολλά χρόνια και συγχρόνως με τη δικηγορία ήταν ραλίστρια, λαμβάνοντας μέρος σε ράλι σε διάφορα μέρη της Ελλάδας. Ακόμη, οδηγεί ελικόπτερο και κατέχει άδεια πλοήγησης σκαφών. Μεγάλη αγάπη έχει επίσης στον χορό, καθώς έχει μάθει σχεδόν όλους τους χορούς λαμβάνοντας μέρος σε φεστιβάλ φλαμένγκο στην Ισπανία. Λατρεύει τα ταξίδια και έχει γυρίσει σχεδόν όλο τον κόσμο, καθώς της αρέσει να μαθαίνει τα ήθη και τα έθιμα κάθε τόπου.

Στην αρχή της καριέρας της δικηγορούσε και το 1991, αφού έδωσε εξετάσεις και πήρε άριστα, κατέλαβε τη θέση της συμβολαιογράφου στο Γαύριο της Άνδρου. Επίσης, τελούσε και χρέη Υποθηκοφύλακα. Το 2005 ζήτησε μετάθεση στην Αθήνα, όπου διατηρεί το συμβολαιογραφείο της στην Κυψέλη.

Το 1977 παντρεύτηκε τον Γεώργιο Τσάφο με καταγωγή από τις Κυκλάδες, γεννημένο στην Αθήνα. Ο σύζυγος της βιογραφούμενης σπούδασε μηχανολόγος ηλεκτρολόγος στο Παρίσι όπου και έμεινε για 10 χρόνια. Απέκτησαν μαζί δύο γιους, τον Βασίλειο Τσάφο, ο οποίος σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο Πολυτεχνείο του Λίβερπουλ με υποτροφία από το αγγλικό Πανεπιστήμιο και τον Κωνσταντίνο Τσάφο, ο οποίος σπούδασε Νομική στην Ιταλία. Παράλληλα είναι ο δεύτερος bodybuilder στην Ελλάδα στα 80 κιλά. Ο σύζυγος της βιογραφούμενης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 53 ετών.

Η βιογραφούμενη θεωρεί πως συμβάλλει στον κοινωνικό και επιστημονικό χώρο. Πιστεύει ότι ο κίνδυνος να αλλοτριωθεί κανείς απαιτεί μεγάλη προσοχή, καθώς είναι αποτέλεσμα της ελλιπούς παιδείας που παρέχει το ελληνικό κράτος παρά το καθήκον του να παρέχει ολοκληρωμένη παιδεία στους πολίτες του. Η ελλιπής παιδεία οφείλεται, σύμφωνα με τη βιογραφούμενη, στη μη γνώση της σύγχρονης ιστορίας, γεγονός που την απασχολεί ιδιαίτερα καθώς θεωρεί ότι με αυτό τον τρόπο το ελληνικό κράτος αφαιρεί την ιστορική μνήμη του ελληνικού λαού.