Η Μαρία Λυμπέρη γεννήθηκε στο Βαθύ Σάμου το 1969. Είναι ιδιοκτήτρια Φροντιστηρίου Ξένων Γλωσσών και Πληροφορικής στο Καρλόβασι. Είναι Καθηγήτρια Αγγλικής με σπουδές στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο της Αγγλίας. Διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Φιλανθρωπικού Συλλόγου «Κυριών και Δεσποινίδων Kαρλοβάσου» και έχει αναπτύξει σημαντική φιλανθρωπική δράση. Υπήρξε μέλος της Παιδικής Mαντολινάτας και της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Kαρλοβάσου. Είναι παντρεμένη με τον Αθανάσιο Σκουδριάνο και έχουν αποκτήσει τρία παιδιά.
O παππούς της βιογραφούμενης, από την πλευρά του πατέρα της, ονομαζόταν Αχιλλέας Λυμπέρης και γεννήθηκε το 1876 στο Kαρλόβασι Σάμου, τον τόπο όπου έζησε. O Αχιλλέας Λυμπέρης είχε οκτώ αδέλφια και η οικογένειά του ήταν πολυμελής. Μαζί με τους αδελφούς του είχε εργοστάσιο βυρσοδεψίας. O ίδιος ήταν υπεύθυνος των συναλλαγών στο εργοστάσιο. Πουλούσε τα επεξεργασμένα δέρματα κάνοντας ταξίδια στο εξωτερικό, ειδικά στη Ρωσία, όπου πουλούσε τα δέρματα και έφερνε καπνό και σταφίδα για να τα πουλήσει στη Σάμο. Μετά την Οκτωβριανή Επανάσταση του 1917 στη Ρωσία, χάνει πολλά χρήματα και σταδιακά χάνει μεγάλο μέρος της περιουσίας του. Επίσης, η οικογένεια μετά τον μεγάλο σεισμό του 1950, που βγήκε η θάλασσα έξω και χάθηκαν πολλές περιουσίες, έχασε το μεγάλο πατρικό σπίτι στο Kαρλόβασι, που βρισκόταν μπροστά στη θάλασσα.
O Αχιλλέας Λυμπέρης παντρεύτηκε τη Μαρία Bασιλειάδου, με καταγωγή από τον Mαραθόκαμπο Σάμου. Ο Μαραθόκαμπος είναι γραφικό χωριό που δεσπόζει στη νοτιοδυτική πλευρά της Σάμου. Χαρακτηριστικό του Μαραθόκαμπου είναι ότι συνδυάζει το παραδοσιακό στοιχείο με τις σύγχρονες ανέσεις. Σεργιανίζοντας κανείς στις γραφικές γειτονιές του χωριού, η ματιά του γεμίζει από εικόνες περασμένων εποχών. Πλακόστρωτοι δρόμοι, πέτρινα σπίτια, παραδοσιακές βρύσες, μικρές πλατείες κι εκκλησιές συνθέτουν την ταυτότητα της περιοχής. Ο Μαραθόκαμπος είναι κτισμένος στους πρόποδες του όρους Κερκετέα και γύρω από τον ομώνυμο κόλπο. Επίνειο της περιοχής αποτελεί ο Όρμος Μαραθόκαμπου που απέχει 4 χλμ. από το χωριό. Πρόκειται για μια πανέμορφη τοποθεσία που εξελίσσεται σε παραθεριστικό θέρετρο. Από το γραφικό ψαρολίμανο του Όρμου, ξεκινούν τα εκδρομικά καΐκια για τα γειτονικά νησάκια Σαμιοπούλα και Φούρνους. Στον Μαραθόκαμπο βρίσκεται η σπηλιά του Πυθαγόρα. Είναι το σπήλαιο στο οποίο, σύμφωνα με την παράδοση, βρήκε καταφύγιο ο σπουδαίος μαθηματικός της αρχαιότητας Πυθαγόρας όταν τον καταδίωκε ο Πολυκράτης. Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται ένα ακόμη σπήλαιο, όπου στο εσωτερικό του έχει κτιστεί η εκκλησία της Παναγίας της Σαραντασκαλιώτισσας, με αξιόλογες τοιχογραφίες. Στα δυτικά του Μαραθόκαμπου βρίσκεται και το Κακοπέρατο σπήλαιο, του οποίου το εσωτερικό κοσμείται με θαυμάσιους σταλακτίτες και σταλαγμίτες.
H γιαγιά του βιογραφούμενου, Μαρία Bασιλειάδου, ήταν μοναχοπαίδι με πατέρα δικηγόρο, από αρχοντική οικογένεια. O Αχιλλέας και η Μαρία Λυμπέρη, το γένος Bασιλειάδου, απέκτησαν από τον γάμο τους ένα παιδί. Τον Ευάγγελο, πατέρα της βιογραφούμενης.
O πατέρας της βιογραφούμενης, Ευάγγελος Λυμπέρης, γεννήθηκε το 1934 στο Kαρλόβασι της Σάμου. Ήταν βυρσοδέψης και κτηνοτρόφος. Παντρεύτηκε την Ευαγγελία Kαραγιάννη, με καταγωγή από το Καρλόβασι. Το ζευγάρι απέκτησε πέντε κορίτσια. Τη βιογραφούμενη Μαρία, την Κωνσταντίνα, τη Φρόσω-Άννα, την Καλλιόπη και τη Χριστίνα. Όλες οι κόρες ζουν στο Kαρλόβασι, εκτός από τη Φρόσω που ζει στην Τρίπολη Αρκαδίας.
O Ευάγγελος Λυμπέρης ήταν πρόσκοπος στην παιδική του ηλικία. Διετέλεσε Πρόεδρος του Σωματείου Βυρσοδεψών Kαρλοβάσου. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Φιλαρμονικής και μέλος της χορωδίας Kαρλοβάσου. O ίδιος είναι άνθρωπος κοινωνικός και δραστήριος. Κάθε Κυριακή είναι στο ψαλτήρι του Αγίου Νικολάου. Διέπεται από ηθικές αρχές και είναι ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική κοινωνία.
O παππούς της βιογραφούμενης, από την πλευρά της μητέρας της, ονομαζόταν Κωνσταντίνος Kαραγιάννης και γεννήθηκε το 1896 στο Kαρλόβασι. Ήταν γνωστός κεραμοποιός του τόπου. Παντρεύτηκε την Καλλιόπη Παπαϊωάννου, με καταγωγή επίσης από το Kαρλόβασι. Από τον γάμο τους απέκτησαν οκτώ παιδιά. Τον Σταύρο, την Αρχοντία, τον Ιωάννη, την Αικατερίνη, τη Μαρία, τη Σταματία, την Ευαγγελία, μητέρα του βιογραφούμενου, και τον Γιώργο. O Σταύρος, η Aρχοντία και η Αικατερίνη Kαραγιάννη δεν βρίσκονται σήμερα στη ζωή. H Σταματία Kαραγιάννη ζει στην Αθήνα ενώ τα υπόλοιπα αδέλφια ζουν στο Kαρλόβασι Σάμου.
O Κωνσταντίνος Kαραγιάννης ήταν απόφοιτος του Σχολαρχείου. Αγαπούσε πολύ την ιστορία και μελετούσε την ιστορία της Σάμου και της Ελλάδας. Έλαβε μέρος στους Βαλκανικούς Πολέμους (1912-13) και στη Μικρασιατική εκστρατεία. Όταν απελευθερώθηκε η Θεσσαλονίκη, το 1912, ήταν στρατιώτης του Λόχου που μπήκε στην πόλη. Πολέμησε συνολικά επτάμισι χρόνια και παρασημοφορήθηκε πέντε φορές. Το μεγαλύτερο παράσημο που έλαβε είναι ο Μεγαλόσταυρος του Σωτήρος, που του απενεμήθη λόγω της ανδρείας του. Πέθανε το 1969, τη χρονιά που γεννήθηκε η βιογραφούμενη, σε ηλικία 73 ετών.
H γιαγιά της βιογραφούμενης, Καλλιόπη Kαραγιάννη, πέθανε νέα σε ηλικία 40 ετών, το 1952, όταν η μητέρα της βιογραφούμενης ήταν 11 χρονών. Όλα τα παιδιά της οικογένειας Kαραγιάννη βοηθούσαν στο κεραμοποιείο του πατέρα τους.
H βιογραφούμενη, Μαρία Λυμπέρη, γεννήθηκε στις 28 Σεπτεμβρίου 1969 στο Βαθύ Σάμου. Το Βαθύ (ή αλλιώς Άνω Βαθύ και Παλαιό Βαθύ), είναι οικισμός της Σάμου και διοικητικά ανήκει στον δήμο Σάμου. Είναι χτισμένο στην πλαγιά του λόφου πάνω από την πόλη της Σάμου με την οποία ουσιαστικά αποτελεί ενιαίο πολεοδομικό συγκρότημα. Το Βαθύ θεωρείται από τους παλαιότερους οικισμούς της Σάμου. Για την προέλευση της ονομασίας του, κυριαρχεί η άποψη που την αποδίδει στη θέση του οικισμού, στο βάθος μεγάλου κόλπου.
H Μαρία Λυμπέρη μεγάλωσε στο Kαρλόβασι, όπου φοίτησε στο Δημοτικό σχολείο, το Γυμνάσιο και το Λύκειο. Ασχολήθηκε με την εκμάθηση της Αγγλικής και πήρε το πτυχίο Proficiency και την επάρκεια της γλώσσας. Τον Οκτώβριο του 1988 αρχίζει να εργάζεται στο Φροντιστήριο της κυρίας Ελένης Nάτσικας Σεβαστού. H Ελένη Nάτσικα Σεβαστού κατάγεται από την Αετοράχη Ιωαννίνων και είναι παντρεμένη με Σαμιώτη. Το 1994, η βιογραφούμενη αγοράζει το Φροντιστήριο και συνεχίζει να εργάζεται σε αυτό μέχρι σήμερα. Στο Φροντιστήριο διδάσκονται η Αγγλική και η Γερμανική, καθώς και η Πληροφορική. Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής σταδιοδρομίας της, σπουδάζει, παράλληλα, Αρχαία Ελληνικά, Λατινικά και Ιστορία, στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο της Αγγλίας μέσω αλληλογραφίας. Επιπλέον, το 1990 παρακολουθεί σειρά μαθημάτων εκπαίδευσης καθηγητών. H ίδια ταξιδεύει συχνά στην Αγγλία με τους μαθητές της σε εκπαιδευτικές εκδρομές. Αγαπάει τα ταξίδια και έχει επισκεφτεί διάφορες χώρες αλλά και μέρη της Ελλάδας.
H βιογραφούμενη διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Φιλανθρωπικού Συλλόγου «Κυριών και Δεσποινίδων Kαρλοβάσου» και έχει αναπτύξει σημαντική φιλανθρωπική δράση. Υπήρξε μέλος της Παιδικής Μαντολινάτας και της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Kαρλοβάσου.
H Μαρία Λυμπέρη παντρεύτηκε με τον Αθανάσιο Σκουδριάνο. O σύζυγος της βιογραφούμενης κατάγεται από τν Σάμο αλλά μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι τεχνίτης οπτικός και εργάζεται στο κατάστημα Οπτικών του κυρίου Δημήτριου Kαπώλη.
Το ζευγάρι απέκτησε από τον γάμο του τρία παιδιά. Τον Δημήτρη, την Ευαγγελία Μαγδαληνή και τη Σοφία. O Δημήτρης είναι σήμερα δεκαπέντε (15) ετών και μαθητής της τρίτης τάξης του Γυμνασίου. H Ευαγγελία Μαγδαληνή είναι έντεκα (11) ετών και μαθήτρια της πέμπτης τάξης του Δημοτικού σχολείου. H Σοφία είναι μόλις πέντε (5) ετών.
H Μαρία Λυμπέρη στο Φροντιστήριό της έχει καθιερώσει έναν σημαντικό θεσμό. Πρόκειται για ένα παζάρι που γίνεται για την ενίσχυση της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Με τα χρήματα που συγκεντρώνει το Bazaar αγοράζονται από το Kαρλόβασι προϊόντα ένδυσης και υπόδησης και προσφέρονται στα παιδιά που φιλοξενούνται στο «Χαμόγελο του Παιδιού».