Μενού Κλείσιμο

Τσιλιβί Ζακύνθου

Το Τσιλιβί, από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της Ζακύνθου τα τελευταία χρόνια χάρη στην όμορφη παραλία του, είναι χτισμένο σε έναν απάνεμο κόλπο σε απόσταση μόλις 5 χιλιομέτρων από την πόλη του νησιού. Περιβάλλεται από ελαιώνες και αμπελώνες δημιουργώντας ένα καταπράσινο σκηνικό που συνδυάζεται άψογα με το βαθύ γαλάζιο της θάλασσας.

Αξιοθέατο του χωριού είναι η Βαρδιόλα, το ενετικό παρατηρητήριο που βρίσκεται στο βόρειο μέρος της παραλίας. Στην άλλη πλευρά, στα νότια της παραλίας βρίσκεται το Βόδι, ένα μικρό βραχώδες νησί.

Η μεγάλη παραλία είναι μια εκτεταμένη αμμώδης λουρίδα, ενώ υπάρχουν και δυο τρεις μικρότερες οργανωμένες παραλίες. Το Τσιλιβί διαθέτει άριστη τουριστική υποδομή με ξενοδοχεία, κάμπινγκ, ενοικιαζόμενα δωμάτια, εστιατόρια, μπαρ τουριστικά καταστήματα, θαλάσσιες δραστηριότητες.

Ο δραστήριος πολιτιστικός σύλλογος του χωριού διοργανώνει πλούσιες εκδηλώσεις. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν οι «Ομιλίες» που πραγματοποιούνται την περίοδο της Αποκριάς. Πρόκειται για υπαίθριο ζακυνθινό παραδοσιακό λαϊκό θέατρο σε έμμετρο ομοιοκατάληκτο 15σύλλαβο, το οποίο συνδυάζει την Κομέντια Ντελ Άρτε, το κρητικό δραματικό θέατρο και το ζακυνθινό ταμπεραμέντο.