Μενού Κλείσιμο

Πρίνος Θάσου

O Πρίνος είναι ένα μεγάλο χωριό με καλά οργανωμένες υποδομές, χτισμένο αμφιθεατρικά στους πρόποδες ενός λόφου στο βορειοδυτικό τμήμα της Θάσου. Η κοιλάδα που απλώνεται μπροστά από το χωριό είναι γεμάτη με ελαιώνες, από τους οποίους παράγεται εξαιρετικό ελαιόλαδο. Η θέση του Πρίνου είναι πλεονεκτική καθώς βρίσκεται ανάμεσα στον Λιμένα, την πρωτεύουσα του νησιού, και στα Λιμενάρια, τη δεύτερη μεγαλύτερη κωμόπολη, ενώ απέχει περίπου 4 χιλιόμετρα από τη Σκάλα Πρίνου από όπου υπάρχει καθημερινή ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Καβάλα.

Η οικονομική ανάπτυξη του χωριού στηρίζεται στο ελαιόλαδο  και στο φημισμένο μέλι του και διαθέτει έναν από τους μεγαλύτερους συνεταιρισμούς παραγωγής και συσκευασίας των δύο αυτών προϊόντων. Το χωριό έγινε γνωστό πριν από μερικές δεκαετίες για την ανακάλυψη κοιτασμάτων πετρελαίου στη θαλάσσια περιοχή του.

Στον Πρίνο πραγματοποιείται η μοναδική εβδομαδιαία λαϊκή αγορά της Θάσου με συμμετοχή πολλών εμπόρων και κατοίκων του νησιού που φτάνουν για να προμηθευτούν τα απαραίτητα.

Στη Σκάλα Πρίνου βρίσκονται οι αμμώδεις παραλίες του χωριού με τα πεύκα κατά μήκος τους να φτάνουν σχεδόν μέχρι τα πεντακάθαρα νερά.

Φωτό: https://travelmagic.gr/