Μενού Κλείσιμο

Πετριτής Κέρκυρας

Ο Πετριτής είναι ένα γραφικό ψαροχώρι της Κέρκυρας που βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο του νησιού. Το λιμάνι του μπορεί να δεχτεί πολλά αλιευτικά σκάφη και η μαρίνα του μπορεί να φιλοξενήσει τουριστικά σκάφη.

Το χωριό είναι χτισμένο στον μυχό του κόλπου που εκβάλει ο Εύριππος ποταμός και γι’ αυτό η παλιότερη ονομασία του οικισμού ήταν Έγριπος.

Στα βυζαντινά χρόνια η περιοχή ανήκε στον άρχοντα Πετριτή ή Πετρετίνο και στη συνέχεια αυτός την παραχώρησε στην οικογένεια Παλατιανού, από την οποία σήμερα σώζεται ένας πύργος που είχε στην ιδιοκτησία της. Το σημερινό χωριό χτίστηκε τη δεκαετία του ’70 από κατοίκους των κοντινών Κορακάδων που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το χωριό τους λόγω κατολισθήσεων.

Σημεία ενδιαφέροντος στον Πετριτή είναι ο βυζαντινός πύργος των Παλατιανών, η εκκλησία της Αγίας Βλαχέρνας, τα ρωμαϊκά λουτρά και το παλιό χωριό των Κορακάδων.

Η παραλία είναι αμμώδης με καθαρά, ρηχά νερά και προσφέρει εξαιρετική θέα προς τις απέναντι ακτές της Ηπείρου. Κατά μήκος της παραλίας υπάρχουν πολλές ψαροταβέρνες όπου ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει φρέσκο ψάρι κατευθείαν από τη θάλασσα. Στο χωριό έχει επίσης πολλά καταστήματα τροφίμων και εμπορικά, καθώς και αρκετά ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενοδοχεία.