Μενού Κλείσιμο

Νεοχώρι Φαλαισίας

Το Νεοχώρι είναι ένα μικρό, όμορφο ορεινό χωριό, το τελευταίο της Φαλαισίας πριν τα σύνορα με τη Μεσσηνία, σκαρφαλωμένο στις ΒΔ πλαγιές του Ταϋγέτου σε υψόμετρο 1200 μέτρων. Υπάγεται διοικητικά στον Δήμο Μεγαλόπολης και κατά την απογραφή του 2011 αριθμούσε 59 κατοίκους.

Το χωριό είναι τριγυρισμένο από πυκνό ελατόδασος, ενώ κοντά του περνά παραπόταμος του Αλφειού.  Στο χωριό οδηγεί ένας φιδωτός δρόμος από το Δυρράχι σε μια πανέμορφη διαδρομή που προσφέρει υπέροχη θέα προς το Δυρράχι και την πεδιάδα της Μεγαλόπολης.

Στο κέντρο του χωριού βρίσκεται η μικρή εκκλησία της Παναγίας με το επιβλητικό καμπαναριό της και δίπλα της το παλιό σχολείο. Κοντά στο χωριό, στη θέση Κακόρεμα, υπάρχει μια μικρή αλλά πανέμορφη ρεματιά με πλατάνια και την πηγή που τροφοδοτεί το ρέμα.

Κάθε χρόνο διοργανώνεται παραδοσιακό πανηγύρι στις 7 Σεπτεμβρίου που γιορτάζει ο Άγιος Σώστης, ένα μικρό εκκλησάκι που βρίσκεται λίγο έξω από το χωριό. Επίσης διοργανώνεται κάθε χρόνο στις αρχές Νοεμβρίου «Γιορτή Κυνηγιού» από τον Πολιτιστικό Εξωραϊστικό Σύλλογο Νεοχωρίου, όπου οι επισκέπτες έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν μοναδικούς μεζέδες, παραδοσιακά γλυκά και προϊόντα της περιοχής.