Μενού Κλείσιμο

Κυνηγός Πυλίας Μεσσηνίας

Ο Κυνηγός (ή Κυνηγού) βρίσκεται σε υψόμετρο 193 μέτρων και απέχει περίπου 6,5 χιλιόμετρα από την Πύλο και από τις ακτές του Ιονίου Πελάγους. Διοικητικά υπάγεται στον Δήμο Πύλου – Νέστορος  και έχει, σύμφωνα με την απογραφή του 2011, 245 κατοίκους, οι οποίοι ασχολούνται με τη γεωργία.

Κατά την αρχαιότητα η περιοχή που βρίσκεται το χωριό αποτελούσε τμήμα του βασιλείου του Νέστορα, της αρχαίας Πύλου. Μερικοί από τους κατοίκους του Κυνηγού προέρχονται από Αρκάδες κτηνοτρόφους, οι οποίοι ήταν γνωστοί ως «ανεβοκατεβάτες» επειδή την άνοιξη ανέβαζαν τα κοπάδια τους στην Αρκαδία και τον χειμώνα κατέβαιναν στη Μεσσηνία.

Ο οικισμός αναφέρεται σε διάφορες απογραφές των Βενετών Προνοητών κατά την περίοδο 1683/4-1715 που οι Βενετοί κατείχαν την Πελοπόννησο. Το 1689 ανήκε στην επαρχία της Μεθώνης και είχε 20 κατοίκους.

Αξιοθέατα του χωριού είναι τα παραδοσιακά σπίτια, το παλιό Δημοτικό Σχολείο και η εκκλησία της Γεννήσεως της Θεοτόκου. Στην περιοχή του χωριού λειτουργούν ελαιουργεία, επιχειρήσεις τυποποίησης ελαιολάδου και μεγάλο φωτοβολταϊκό πάρκο.