Μενού Κλείσιμο

Κοιλάδα Αργολίδας

H Κοιλάδα είναι παραθαλάσσιο χωριό της Ερμιονίδας και αποτελεί το επίνειο του Κρανιδίου από το οποίο απέχει 3 χιλιόμετρα. Κύρια απασχόληση των κατοίκων είναι η αλιεία και η κατασκευή ξύλινων αλιευτικών και τουριστικών σκαφών, καθώς εκεί βρίσκεται ένα από τα τρία παραδοσιακά ναυπηγεία της Ερμιονίδας.

Στη θέση του σημερινού χωριού βρισκόταν η αρχαία πόλη Μάσσητα. Απέναντι από την Κοιλάδα είναι το νησάκι της Κορωνίδας και το ιστορικό σπήλαιο Φράγχθι όπου έχουν έρθει στο φως σημαντικά ευρήματα των προϊστορικών χρόνων.

Είναι ένα γραφικό ψαροχώρι με ασπρισμένα χαμηλά σπίτια που απλώνονται κατά μήκος της θάλασσας, αλιευτικά να πλέουν στο λιμάνι και ωραίες παραλίες. Η κεντρική εκκλησία του χωριού είναι αφιερωμένη στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου.

Όμορφα σημεία στην περιοχή είναι το Έλος που αποτελεί σημαντικό βιότοπο για αρκετά υδρόβια και αρπακτικά πουλιά και προστατεύεται από τη συνθήκη Ramsar. Ενδιαφέρον παρουσιάζει ο παραδοσιακός ταρσανάς αλλά και το εκσυγχρονισμένο ναυπηγείο όπου ο επισκέπτης μπορεί να παρακολουθήσει τις εργασίες που εκτελούνται.

Στην Κοιλάδα διοργανώνονται διάφορες εκδηλώσεις με πιο ξεχωριστή τη γιορτή του ψαρά που θεωρείται ένα από τα κορυφαία καλοκαιρινά γεγονότα της Αργολίδας και συγκεντρώνει αρκετό κόσμο.

Φωτό: Κοιλάδα | Facebook