Μενού Κλείσιμο

Κάνδαλος Αρκαδίας

Χτισμένος στο νότιο άκρο του μαντινειακού οροπεδίου, ο Κάνδαλος είναι ένα από τα 16 χωριά της Τεγέας. Έχει όμορφη θέα προς τον Τεγεατικό κάμπο και τη λίμνη Τάκα. Βρίσκεται σε απόσταση 16 χιλιομέτρων από την Τρίπολη και έχει λίγους μόνιμους κατοίκους, ασχολούμενους με τη γεωργία.

Κατά την περίοδο της Κατοχής, τον Δεκέμβρη του 1943, γερμανικά στρατεύματα επιτέθηκαν στον Κάνδαλο, λεηλάτησαν σπίτια και προέβησαν σε συλλήψεις επειδή πίστευαν ότι κρύβονταν εκεί αντάρτες.

Σημεία ενδιαφέροντος στο χωριό, το οποίο παλιότερα ονομαζόταν Ζέλι, είναι το εκκλησάκι της Αγίας Κυριακής, το ξωκλήσι του Προφήτη Ηλία και μεγάλος πλάτανος που μετρά πάνω από 200 χρόνια ζωής καθώς βρίσκεται σε αυτή τη θέση από την περίοδο της Τουρκοκρατίας.

Κοντά στο χωριό βρίσκεται η λίμνη Τάκα, ένας από τους σημαντικούς βιότοπους της Αρκαδίας. Η λίμνη περικλείεται από λόφους με αραιή βλάστηση και έχει γλυκό νερό που τροφοδοτείται από πηγές και αποστραγγίζεται φυσικά από υπόγειους ποταμούς μέσα από καταβόθρες που υπάρχουν στην περιοχή.

Φωτό: http://tegeatikos.gr/