Μενού Κλείσιμο

Ιξιά Ρόδου

Η Ιξιά είναι ένα από τα πιο κοσμοπολίτικα και δημοφιλή θέρετρα της Ρόδου με μεγάλη τουριστική υποδομή και σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες για τη φιλοξενία των χιλιάδων επισκεπτών που έρχονται για να απολαύσουν την απέραντη παραλία της.

Ο οικισμός απέχει περίπου 4 χιλιόμετρα από την πόλη της Ρόδου και διαθέτει μια μεγάλη παραλία με γαλανά νερά και χρυσαφένια αμμουδιά, ιδανική για κολύμπι αλλά και για διάφορα θαλάσσια σπορ. Εκτός από την πολυσύχναστη παραλία, υπάρχει και μία πιο ήσυχη, κατάλληλη για οικογένειες, στην άκρη του οικισμού στον δρόμο για την Κρεμαστή και τον Θεολόγο.

Αξιοθέατο της Ιξιάς είναι η Μονή της Παναγίας Φανερωμένης που χτίστηκε στις αρχές του 19ου αιώνα όταν βρέθηκε η εικόνα της Θεοτόκου στην παρακείμενη παραλία. Η Μονή λέγεται επίσης και Παναγία Λουβιαρίτισα από τη λέξη λούβα που σημαίνει στην τοπική διάλεκτο λέπρα, επειδή αποτέλεσε τόπο απομόνωσης των λεπρών κατά τον 19ο αιώνα. Ο ναός καταστράφηκε από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε το νησί της Ρόδου το 1863 και ανοικοδομήθηκε γύρω στα τέλη του 19ου ή στις αρχές του 20ού αιώνα.

Φωτό: https://www.rhodes.gr/