Μενού Κλείσιμο

Φαληράκι Ρόδου

Το Φαληράκι είναι από τα πλέον κοσμοπολίτικα θέρετρα της Ρόδου, φημισμένο για τη μεγάλη αμμώδη ακτή του και την πλούσια νυχτερινή ζωή. Βρίσκεται περίπου 15 χλμ. από το κέντρο της Ρόδου και διακρίνεται για τα αξιόλογα καταλύματα και την τουριστική του υποδομή.

Στα αξιοθέατα της περιοχής συγκαταλέγονται ο αρχαιολογικός χώρος στη θέση Σαραντάπηχος που θεωρείται ότι αποτελεί τμήμα ακρόπολης της αρχαϊκής εποχής, το Ερημόκαστρο, κοντά στη θάλασσα, με χαλάσματα αρχαϊκού τείχους και τα μοναστήρια του Προφήτη Ηλία και του Προφήτη Αμώς.

Το μοναστήρι του Προφήτη Ηλία χτίστηκε από τους κατοίκους του χωριού περίπου το 1850 με  1855 και βρίσκεται σε υψόμετρο 512 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας σε σημείο που προσφέρει μοναδική πανοραμική θέα.

Ο ναός του Προφήτη Αμώς είναι χτισμένος πάνω στα ερείπια παλαιοχριστιανικής Βασιλικής (5ος-6ος αι. μ.Χ.) και φέρει θραύσματα τοιχογραφιών από τους Βυζαντινούς και μεταβυζαντινούς χρόνους. Το μοναστηριακό συγκρότημα με το ναό και το περίβλημα χτίστηκε το 1838. Ο Προφήτης Αµώς (από το Θεκουέ του Ισραήλ) έζησε 800 χρόνια πριν τη γέννηση του Χριστού και υπήρξε πατέρας του Προφήτη Ησαΐα. Σύμφωνα με την παράδοση ο Προφήτης Ηλίας, του οποίου το μοναστήρι βρισκόταν στην κορυφή του βουνού, τσακώθηκε με τον Αμώς και έριξε βράχο για να καταστρέψει το μοναστήρι του. Ο Αμώς όμως σταμάτησε τον βράχο τρυπώντας τον. Λέγεται ότι ο βράχος αυτός διασώζεται στη πίσω πλευρά της Μονής.

 

 

 

 

Φωτό: https://faliraki.com/el/#