Μενού Κλείσιμο

Άγιος Γεώργιος Πύργου Ηλείας

Ο Άγιος Γεώργιος είναι ένας πεδινός οικισμός 700 περίπου κατοίκων (σύμφωνα με την απογραφή του 2011) που βρίσκεται σε απόσταση μόλις 4 χιλιομέτρων από την πόλη του Πύργου. Λόγω της γειτνίασής του με την πόλη και το γεγονός ότι είναι αμφιθεατρικά χτισμένο σε μία τοποθεσία που προσφέρει όμορφη θέα, τα τελευταία χρόνια αρκετοί επιλέγουν να χτίσουν εκεί την οικία τους.

Στα τέλη του 18ου αιώνα, ο Γάλλος περιηγητής Πουκεβίλ μετά το ταξίδι του στην Ηλεία, ανέφερε τον Άγιο Γεώργιο ως έναν οικισμό με 50 ελληνικές οικογένειες. Στη συνέχεια το χωριό καταστράφηκε από τον Ιμπραήμ και άρχισε και πάλι να αναπτύσσεται από τις αρχές του 20ού αιώνα.

Η κεντρική εκκλησία του χωριού είναι αφιερωμένη στο Γενέσιο της Θεοτόκου που εορτάζει στις 8 Σεπτεμβρίου, ενώ υπάρχουν επίσης οι εκκλησίες του Αγίου Γεωργίου και των Αγίων Θεοδώρων.

Ανάμεσα στις πολλές εκδηλώσεις που διοργανώνονται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού ξεχωρίζουν το Καρναβάλι και το μεγάλο πανηγύρι του Αυγούστου που συγκεντρώνει πολύ κόσμο από την ευρύτερη περιοχή.