Μενού Κλείσιμο

Μπουλιάρι Αρκαδίας

Χτισμένο πάνω από την τεχνητή λίμνη του Λάδωνα, το Μπουλιάρι προσφέρει μια μαγευτική θέα  στα φιορδ που σχηματίζει ο ποταμός αλλά και στα γύρω βουνά. Ανήκει διοικητικά στον Δήμο Γορτυνίας και κατοικείται από 50 άτομα, σύμφωνα με την απογραφή του 2011.

Το Μπουλιάρι καταγράφεται στην απογραφή του Grimani το 1700 με 20 οικογένειες και 81 κατοίκους συνολικά. Επίσης αναφέρεται στα φορολογικά κατάστιχα επί Τουρκοκρατίας, όπου αναγράφονταν τα γρόσια που καλούνταν να πληρώσει. Κατά την Επανάσταση του 1821 το Μπουλιάρι συνεισέφερε μέσω των προσόδων, δηλαδή των εισφορών.

Σήμερα, το Μπουλιάρι είναι ένα χωριό με λίγους κατοίκους, αλλά με μοναδική ομορφιά χάρη στο φυσικό τοπίο που το περιβάλλει. Μέσα στο χωριό βρίσκεται η εκκλησία της Αγίας Άννας, χτισμένη από μαστόρους του γειτονικού Περδικονερίου, που αποτελεί το σημείο αναφοράς και το σημείο συνάντησης για τους κατοίκους του χωριού αλλά και για εκείνους που επιστρέφουν, συνήθως τα καλοκαίρια, στον τόπο τους. Στον προαύλιο χώρο βρίσκεται και το Πνευματικό Κέντρο του Μπουλιαρίου όπου πραγματοποιούνται διάφορες εκδηλώσεις.

 

Φωτό: http://bouliari.gr/sahifa/panoramiki-thesi/ (Σύλλογος Απανταχού Μπουλιαριτών)