Μενού Κλείσιμο

Ζινζαλίας Παύλος Ρουμπής

• Έτος Γεννήσεως: 1954
• Επάγγελμα: Επιχειρηματίας
• Τόπος Καταγωγής: Κωνσταντινούπολη, Τουρκία, Ασία
• Τόπος Διαμονής: Αθήνα, Στερεά Ελλάδα, Ελλάδα

Ο Παύλος Ρουμπής Ζινζαλίας του Zare (Λαζάρου) και της Λίνας γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη στις 25 Ιουλίου 1954 και είναι ιδιοκτήτης του ομίλου RUBY’S (GRUPPO) που αποτελείται από 8 εταιρείες διαφορετικού αντικειμένου. Είναι παντρεμένος με τη Χαρίκλεια Μηλιάδη από το 1980 και έχει ένα παιδί, τον Παύλο Jr.

 

Ο παππούς του ονομαζόταν Ζινζαλιάν Σαρκίς (Σέργιος), Αρμενικής καταγωγής και είχε γεννηθεί στα ανατολικά της Μικράς Ασίας (Έγιν). Γύρω στο 1900, κατά τη διάρκεια μιας σφαγής σε βάρος Ελλήνων και Αρμενίων στην περιοχή εκείνη, η γυναίκα του Χατέμ, αν και τραυματισμένη από σφαίρες στο πόδι και το μπράτσο, κατέφυγε στα βουνά με το παιδί της στην αγκαλιά και ύστερα από πολλές ταλαιπωρίες κατάφερε να συναντήσει τον άντρα της που τότε ήταν στην Κωνσταντινούπολη για δουλειές.

Με τη γιαγιά Χατέμ απέκτησαν το πρώτο τους παιδί στο Έγιν ενώ τα υπόλοιπα έξι στην Κωνσταντινούπολη, όπου και εγκαταστάθηκε από κάποια στιγμή και έπειτα η οικογένεια. Τα ονόματα των έξι αυτών παιδιών ήταν Λεών, Τζωρτζ (μετανάστευσε στην Αμερική), Αράμ (σπούδασε στη Βουλγαρία και τελικά έμεινε εκεί), Αρτακί (έμεινε στην Κωνσταντινούπολη), Ανούσια και Σιραρπί (έμειναν και αυτές στην Κωνσταντινούπολη) και ο Ζαρέ (από το Λάζαρος), πατέρας του βιογραφούμενου.

Τα περισσότερα μέλη της οικογένειάς τους χάθηκαν κατά την προαναφερόμενη σφαγή του 1902. Όσοι γλύτωσαν τη σφαγή, διασκορπίστηκαν σε διάφορες χώρες, όπως στο Λίβανο, τη Ρωσία και την Αμερική.

Ο πατέρας του βιογραφούμενου, Ζαρέ Ζινζαλίας, γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1914. Τελείωσε το Κολλέγιο στην Πόλη και αρχικά ασχολήθηκε με τα λογιστικά. Στη συνέχεια, ο αδερφός του Τζωρτζ, που ήταν ήδη στις Ηνωμένες Πολιτείες και ήταν χημικός μηχανικός, καθοδηγώντας τον Ζαρέ στην επαγγελματική του σταδιοδρομία, του έστειλε κάποια δείγματα μπογιάς. Με βάση αυτά κατασκεύασε τη λεγόμενη στεγνή μπογιά για τη βαφή των δερμάτων σουέτ. Για 40 χρόνια ήταν ο μόνος παραγωγός που γνώριζε τη συγκεκριμένη τεχνική σε όλη την Τουρκία.

Ο Ζαρέ Ζινζαλίας παντρεύτηκε τη Λίνα Κασάπογλου με την οποία απέκτησαν τρία παιδιά, τη Χίλντα, τον Παύλο-Ρουμπή και τον Σέργιο. Ήταν άτομο ιδιαίτερα εργατικό, ένας εξαίρετος και σοβαρός οικογενειάρχης που θυσίαζε την προσωπική του ζωή για τις ανάγκες της οικογένειάς του. Απεβίωσε σε ηλικία 73 ετών στην Αθήνα.

Η μητέρα του βιογραφούμενου, Λίνα Κασάπογλου, γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1923. Τελείωσε τη Ζάππειο Σχολή της Κωνσταντινούπολης. Μετά τον γάμο της, αφοσιώθηκε αποκλειστικά στην οικογένειά της και τα τρία της παιδιά. Ως άτομο ήταν ιδιαίτερα φιλόξενη και δοτική προς όλους και έδινε όλο της το είναι, τόσο για τα παιδιά όσο και για τα εγγόνια της. Ιδιαίτερα δεμένο ζευγάρι, απεβίωσε το 1987 στην Αθήνα, σε ηλικία 63 ετών και μετά από 45 μέρες πέθανε και ο σύζυγός της Ζαρέ.

Ο πατέρας της λεγόταν Μποντός (από το Πρόδρομος) Κασάπογλου και ήταν Ρωμιός από το Ικόνιο της Μικράς Ασίας, έμπορος στο επάγγελμα. Είχαν άλλα δύο παιδιά, την Πηνελόπη (αγαπημένη θεία του βιογραφούμενου) και τον Νίκο που είχε έρθει στην Ελλάδα για τους Βαλκανικούς πολέμους, όπου και έχασε τη ζωή του. Καραμανλήδες στην καταγωγή, που τότε ήταν πολύ γνωστοί έμποροι της περιοχής. Η μητέρα της λεγόταν Μαριολή και καταγόταν επίσης από την Καππαδοκία. Εκεί γνώρισε τον μέλλοντα σύζυγό της. Με τους διωγμούς εναντίων των Ελλήνων το 1922, το ζεύγος εγκαταλείπει την περιοχή και καταφέρνει να φτάσει στην Κωνσταντινούπολη.

Ο βιογραφούμενος γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1954. Σπούδασε στο Lycee de Galataseray, που ήταν γαλλική σχολή εφάμιλλη με τη Μεγάλη του Γένους Σχολή. Είναι μια σχολή με ιστορία άνω των 500 ετών, με μεγάλη παράδοση, από την οποία έχουν αποφοιτήσει και αποφοιτούν πολιτικοί και πρωθυπουργοί της Τουρκίας.

Τα δυο αδέλφια του, Χίλντα και Σέργιος, σπούδασαν επίσης σε γαλλικά σχολεία. Η Χίλντα, με ανώτατες σπουδές, παντρεύτηκε τον Αριστομένη Ακίσκαλο και εγκαταστάθηκαν στη Θεσσαλονίκη. Έχουν δύο παιδιά, τον Θεόδωρο και τη Χριστίνα. Ο Σέργιος ακολούθησε τον αδελφό του στην Αθήνα, παντρεύτηκε τη Μιράντα Παύλετιτς και έχουν δύο παιδιά, τη Ναταλί και τον Φίλιππο.

Ο βιογραφούμενος, ενώ είχε αποφασίσει να σπουδάσει γιατρός-γυναικολόγος, διαπίστωσε πως δεν επιθυμούσε να συντηρείται από τον πατέρα του καθ’ όλη τη διάρκεια των πολυετών σπουδών του και έτσι στράφηκε προς το εμπόριο, κλάδος που του προκαλούσε το ενδιαφέρον. Αρχικά ασχολήθηκε με το εμπόριο τουριστικών ειδών καθώς είναι γνώστης επτά γλωσσών, ελληνικών, τουρκικών, αγγλικών, γαλλικών, αρμενικών, ιταλικών και ισπανικών. Στη συνέχεια ασχολήθηκε με το design, δίνοντας φασόν βαμβακερών υφασμάτων, βασισμένα σε βυζαντινά και οθωμανικά αντίγραφα μουσείων. Στα 22 του χρόνια πήγε στην Ευρώπη, από όπου πήρε τόσες παραγγελίες που δεν μπορούσαν να υλοποιηθούν τεχνικά στην τότε Τουρκία. Εκεί έκανε τη στρατιωτική του θητεία το 1975 για να μην χάσει τα κληρονομικά του δικαιώματα. Μετά τη θητεία του άνοιξε στην Κωνσταντινούπολη μπουτίκ ενδυμάτων και μια εταιρεία εξαγωγής παραδοσιακών ενδυμάτων.

Το 1979 λόγω πολιτικών ταραχών στην Κωνσταντινούπολη και φοβούμενος ότι το κλίμα θα στρεφόταν και πάλι κατά των Ελλήνων, αποφάσισε να έρθει μόνιμα στην Αθήνα, χαρίζοντας το μερίδιό του της επιχείρησης στον συνέταιρό του. Στην Αθήνα ξεκίνησε ως συνέταιρος σε ένα τουριστικό κατάστημα στην Πλάκα, στην οδό Αδριανού 71. Αυτό το κατάστημα το είχε ένας Κωνσταντινουπολίτης που λεγόταν Ρολάνδος Καλούσας. Το μαγαζί σε λίγα χρόνια μετατράπηκε σε κοσμηματοπωλείο με το όνομα «ΑΔΩΝΙΣ» και σε σύντομο χρονικό διάστημα ξεχρεώθηκαν όλες οι υποχρεώσεις που εκκρεμούσαν.

Το 1988 άνοιξε το δεύτερο κατάστημα κοσμημάτων RUBY’S Jewels μαζί με τον αδερφό του, τον Σέργιο, στην οδό Αδριανού 105 και συγχρόνως δημιούργησαν και εργαστήριο χρυσοχοΐας, όπου κατασκεύαζαν αντίγραφα μουσειακών εκθεμάτων με πολύτιμες πέτρες. Το 1989 ο βιογραφούμενος άνοιξε κωδικό στο χρηματιστήριο και από τότε μέχρι σήμερα συνεχίζει να επενδύει και να ασχολείται με επιτυχία. Είναι χαρακτηριστικό πως πάντα απέχει τις περιόδους εκείνες που υπάρχει έντονο ενδιαφέρον στο χρηματιστήριο, όπως είχε συμβεί το 1999. Θεωρεί ότι στο χρηματιστήριο για να είσαι κερδισμένος πρέπει να καλλιεργήσεις την αυτοσυγκράτησή σου και να αποφεύγεις την απληστία, που είναι κοινό χαρακτηριστικό των ανθρώπων.

Το 1994 ίδρυσε την πρώτη ανώνυμη εταιρεία GRECITAL Α.Ε με αντικείμενο τη χονδρική πώληση κοσμημάτων και πολυτίμων λίθων που εισήγαγε από την Ιταλία και το Βέλγιο, έχοντας πελατεία σε όλη την Ελλάδα και ιδιαίτερα στις τουριστικές περιοχές, όπως τα νησιά.

Το 1997 δημιούργησε μια ακόμα εταιρεία με αντιπροσωπεία ιταλικών δερμάτων, η οποία απευθυνόταν σε επιπλοποιούς και επαγγελματίες ταπετσαριών αυτοκινήτων, κάνοντας και πάλι χονδρική πώληση (LEATHERS ZINΖALIAS). Μάλιστα, από την πελατεία που γνώρισε, καθώς δραστηριοποιήθηκε στον τομέα των αυτοκινήτων, πήρε το έναυσμα και άνοιξε μια έκθεση πολυτελών αυτοκινήτων το 2000. Η εταιρεία του ονομάστηκε RUBY’S AUTOCENTER και δραστηριοποιήθηκε στην εισαγωγή καινούριων και μεταχειρισμένων αυτοκινήτων. Το 2006, προβλέποντας την επερχόμενη κρίση στην αγορά αυτοκινήτων, πούλησε την εταιρεία. Τότε δημιούργησε μια νέα επιχείρηση με την επωνυμία RUBY’S GRECITAL ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΨΥΓΕΙΑ, μπαίνοντας στον κλάδο HORECA (ξενοδοχεία-εστιατόρια-cafe) καθώς θεώρησε ότι η συγκεκριμένη αγορά έχει αυξημένο ενδιαφέρον και συνεχώς ανανεώνεται.

Το κατάστημά του «ΑΔΩΝΙΣ» που βρίσκεται στην οδό Αδριανού 71 από το 1979 ξεκίνησε συνεργασία με τα ρολόγια ROLEX το 2000. Έχοντας μία πολύ πετυχημένη και πολυετή συνεργασία, η εταιρεία του βιογραφούμενου έως και σήμερα συγκαταλέγεται στους πολύ καλούς συνεργάτες της Rolex ως OFFICIAL ROLEX RETAILERS.

Ο βιογραφούμενος επιλέγει προσωπικά το ανθρώπινο δυναμικό των εταιρειών του. Φροντίζει για τη δημιουργία κλίματος συνεργασίας και αλληλοϋποστήριξης και ενισχύει την αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση των υπαλλήλων. Οι περισσότεροι υπάλληλοί του εργάζονται για τις επιχειρήσεις του επί δεκαετίες.

Το 1994 προσέλαβε στο κατάστημα «Άδωνις» τον Σάλομον Λεβή που τότε μόλις είχε έρθει Ελλάδα από το Βέλγιο όπου γεννήθηκε και στα επόμενα χρόνια έγινε συνέταιρός του, καθώς ο βιογραφούμενος εκτίμησε την εργατικότητα και την τιμιότητά του. Καρδιακοί φίλοι και συνέταιροι έως και σήμερα, συνεχίζουν την πολύ πετυχημένη συνεργασία τους. Ο Σάλομον με τη σύντροφό του Αλεξία και την κορούλα τους Isabella θεωρούνται μέλη της οικογένειας του βιογραφούμενου.

Ο Παύλος-Ρουμπής, όντας πνεύμα ανήσυχο, με διορατικότητα και δημιουργικότητα, αντιλαμβάνεται τις κατά καιρούς ανάγκες της αγοράς και στρέφει την επιχειρηματική του δραστηριότητα σε ποικίλους τομείς και κλάδους, αποκομίζοντας πάντα κερδοφόρα αποτελέσματα. Δράττεται των νέων ευκαιριών που του δίνει κάθε φορά το πελατολόγιό του και στρέφεται σε νέες κατευθύνσεις. Σήμερα, είναι επικεντρωμένος στις εταιρείες που δημιούργησε και τις διαχειρίζεται επιτυχώς.

Μετά την κρίση του 2009 στράφηκε στην αγορά της Ηλιακής Ενέργειας, με τις εταιρείες του «RUBY’S Green Power» και «RUBY’S Energy» και είναι φανατικός υποστηρικτής της Πράσινης Ενέργειας.

Το 2012 δημιούργησε δύο χώρους Εστίασης (Καφέ-Εστιατόρια), το ένα εντός του Χριστιανικού και Βυζαντινού Μουσείου Αθηνών, το ILISSIA Café-Restaurant επί της Λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας 22, το οποίο χαίρει μεγάλης επιτυχίας και αναγνωρισιμότητας και το Ruby’s Point στον Πειραιά, δίπλα από τα δικαστήρια στην οδό Σκουζέ.

Ο Παύλος-Ρουμπής Ζινζαλίας είναι παντρεμένος με τη Χαρίκλεια Μιλιάδη, γεννημένη στην Κωνσταντινούπολη, η οποία δραστηριοποιείται στις επιχειρήσεις του. Έχουν αποκτήσει έναν γιο, τον Παύλο (γεννημένο το 1994), ο οποίος αφού τελείωσε στα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Γείτονα, σπούδασε Biomedical Sciences στο UCL της Αγγλίας. Ακολούθησε το Master του σε Neuroscience στο Kings College London, όπου εργάζεται έως σήμερα σε μία παγκόσμια αναγνωρισμένη ομάδα ερευνητών στη Νευρολογία ως Research Coordinator.

Ο βιογραφούμενος τον ελεύθερο χρόνο του τον αφιερώνει στο σκάφος του, που λέγεται LINA (το όνομα της αγαπημένης του μητέρας) και μέσα από το οποίο βρίσκει τη χαρά και την ξεκούραση, ενώ παράλληλα ικανοποιεί την αγάπη του για τη θάλασσα. Επίσης, ένα άλλο του ενδιαφέρον είναι το διάβασμα ιστορικών και λογοτεχνικών βιβλίων, ειδικότερα ό,τι είναι σχετικό με το Βυζάντιο.

Ως άτομο είναι τρομερά ικανός και δραστήριος, ξέρει να εργάζεται σκληρά, αλλά και να διασκεδάζει όμορφα με φίλους και γνωστούς. Είναι δημιουργικός και έχει πάντα υψηλούς στόχους που τους υλοποιεί. Θεωρεί ότι για να πετύχει κάποιος, πρέπει να δημιουργήσει ένα καλό και καθαρό όνομα στην αγορά και ο λόγος του να είναι πιο σημαντικός από την υπογραφή του. Επίσης πιστεύει ότι πρέπει να είναι υπεύθυνος και έντιμος καθώς και να έχει σεβασμό και στον εαυτό του αλλά και στους γύρω του. Έχει βοηθήσει πάρα πολύ κόσμο σε δύσκολες στιγμές ή όταν κάνουν καινούργιο ξεκίνημα. Πολλές φορές, που απογοητεύεται από την μετέπειτα συμπεριφορά τους, πιστεύει ότι όταν κάποιος είναι σωστός με τη συνείδησή του, την ανταμοιβή του τη δίνει η ίδια η ζωή. Πιστεύει ότι σε κάθε ηλικία κάτι έχει να μάθει και βρίσκει πάντα χρόνο να ακούσει και τον νεότερο υπάλληλό του εάν θέλει να του πει τη γνώμη του ή κάποια παρατήρηση. Γι’ αυτόν το λόγο, ο βιογραφούμενος χαίρει εκτίμησης και βαθύτατου σεβασμού από όλο το κοινωνικό σύνολο και τους συνεργάτες του εντός και εκτός Ελλάδος.