Μενού Κλείσιμο

Ζερβάκης Εμμανουήλ

Ο Εμμανουήλ Ζερβάκης γεννήθηκε το 1957 στον Πειραιά από τον Γεώργιο και την Ειρήνη. Κατάγεται από την Κρήτη. Έχει αποφοιτήσει από το τμήμα Μηχανολόγων της Σιβιτανιδείου Σχολής. Σήμερα είναι ιδιοκτήτης των τεχνικών εταιρειών «ΕΜ. ΖΕΡΒΑΚΗΣ» και «ΤΕΚΑΤ ΕΠΕ».

Ο παππούς του, Εμμανουήλ Ζερβάκης, γεννήθηκε το 1902 στο χωριό Αρμένοι στην Κρήτη και ήταν οικοδόμος. Το 1931 παντρεύτηκε τη Ροδοθέα Σφεντιλάκη και από τον γάμο τους απέκτησαν δύο παιδιά, τον Γεώργιο και την Ευτυχία, που μεγάλωσαν στη Σητεία Κρήτης. Ο Εμμανουήλ πέθανε το 1989 στο νησί.

Ο γιος του, Γεώργιος, γεννήθηκε το 1932 στους Αρμένους. Μεγάλωσε στα χρόνια της κατοχής και του εμφυλίου πολέμου κάτω από δυσχερείς οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες. Ενώ ήταν ακόμη παιδί, άρχισε να μαθαίνει την τέχνη του ράφτη στη Σητεία. Αφού υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ήρθε στην Αθήνα, όπου εργάστηκε ως ράφτης. Δημιούργησε μάλιστα κάποια βιοτεχνία. Το 1956 παντρεύτηκε την Ειρήνη Βαρδαξόγλου, που καταγόταν από τη Μ. Ασία, και απέκτησαν δύο παιδιά, τον Εμμανουήλ, που γεννήθηκε το 1957 και τον Αναστάσιο που γεννήθηκε το 1961. Ο Γεώργιος πέθανε στην Αθήνα το 1997.

Ο Αναστάσιος γεννήθηκε στον Πειραιά. Τελείωσε το Λύκειο και αμέσως μετά τη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων στην Κρήτη, αλλά δεν ακολούθησε το επάγγελμα των σπουδών του. Σήμερα είναι δημόσιος υπάλληλος. Παντρεύτηκε τη Φανή Σταυριανάκου και απέκτησαν δύο παιδιά, τον Γιώργο και την Ειρήνη.

Ο Εμμανουήλ Ζερβάκης γεννήθηκε το 1957 στον Πειραιά. Μεγάλωσε σε δύσκολη μεταπολεμική περίοδο, που σημαδεύτηκε από τις επιπτώσεις του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου, όταν οι περισσότεροι νέοι με δυσκολία κατόρθωναν να φτάσουν στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Ο ίδιος κατάφερε ωστόσο να τύχει επιμελημένης μόρφωσης. Αφού τελείωσε το Λύκειο στον Πειραιά, φοίτησε στο Τμήμα Μηχανολόγων της Σιβιτανιδείου Σχολής, απ’ όπου αποφοίτησε το 1977. Μετά κατετάγη στο στρατό, απ’ όπου απολύθηκε το 1980.

Αρχικά εργάστηκε στο Τεχνικό Τμήμα του εργοστασίου λιπασμάτων του Πειραιά και σε διάφορες εταιρείες ως τεχνικός. Το 1983 ίδρυσε την τεχνική εταιρεία «ΕΜ. ΖΕΡΒΑΚΗΣ» και από τότε μέχρι και σήμερα ασχολείται με την κατασκευή πρατηρίων καυσίμων σε όλη την Ελλάδα. Παράλληλα έχει ιδρύσει και τεχνική εταιρεία με το ίδιο αντικείμενο στην Αλβανία με εξαγωγές σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Το 1996 ίδρυσε την εταιρεία «ΤΕΚΑΤ ΕΠΕ» που ασχολείται με την εμπορία ειδών πρατηρίου καυσίμων και τις κατασκευές.

Στην προσωπική του ζωή παντρεύτηκε τη Μαρία Αγιάνογλου το 1980. Απέκτησαν δύο παιδιά, τον Γιώργο, ο οποίος γεννήθηκε το 1982 και τη Ρουθ, η οποία γεννήθηκε το 1983. Η σύζυγός του, Μαρία, είναι ένα από τα ενεργά μέλη της εταιρείας. Ο γιος τους, Γεώργιος, πτυχιούχος ηλεκτρολόγος, ασχολείται επίσης με την οικογενειακή επιχείρηση. Η Ρουθ, αφού σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων, παντρεύτηκε το 2002.

Ο Εμμανουήλ Ζερβάκης στον ελεύθερο χρόνο του επιθυμεί να ταξιδεύει. Εκτός από τα ταξίδια, τα οποία πραγματοποιεί συχνά, αγαπά επίσης και το ποδόσφαιρο.